• 9.379.078 stemmen

Geregisseerd door: Terry Jones

Met onder meer: Graham Chapman, Michael Palin en John Cleese

Gesproken taal: Engels en Latijn

Plot Life of Brian

"He wasn't the messiah. He was a very naughty boy."

Op de avond dat Jezus Christus geboren wordt, wordt in het stalletje ernaast ook Brian geboren. Op volwassen leeftijd sluit Brian zich aan bij het Volksfront van Judea: een organisatie die zich tegen de Romeinen verzet. Door een speling van het lot wordt Brian echter aangezien voor de messias, en wordt alles wat hij zegt en doet heilig verklaard. Dit tot grote ergernis van Brian, die helemaal geen behoefte heeft om een volk te leiden. Ook de Romeinen zijn niet zo blij met de komst van deze messias.

Wise Man #2 / Brian Cohen / Biggus Dickus

Wise Man #1 / Reg / Jewish Official / First Centurion / Deadly Dirk / Arthur

Man Even Further Forward / Revolutionary / Jailer / Blood and Thunder Prophet / Frank / Audience Member / Crucifee

Mr. Cheeky / Stan 'Loretta' / Harry the Haggler / Culprit Woman / Warris / Intensely Dull Youth / Jailer's Assistant / Otto / Lead Singer Crucifee

Mandy Cohen / Colin / Simon the Holy Man / Bob Hoskins / Saintly Passer-by / Alarmed Crucifixion Assistant

Wise Man #3 / Mr. Big Nose / Francis / Mrs. A / Ex-Leper / Announcer / Ben / Pontius Pilate / Boring Prophet / Eddie / Shoe Follower / Nisus Wettus

Mrs. Gregory

A Weedy Samaritan

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Geniale film! Mits je de humor inziet van mannen die zich als vrouwen verkleden. Dan trapt de film af zonder irritaties. Met een ogenschijnlijk schattige scène rondom het bezoek voor het kindje Brian. Voorafgaand natuurlijk een lofzang over het kindje Brian! Ik kwam gelijk goed in de stemming en wist wat voor een soort humor ik kon verwachten. Schaamteloze humor, die geen respect kent! voor niemand!

Ik kon er dus erg om lachen: de steniging en vooral de manier waarop ze de vrouwenmenigte in beeld brachten, de manier waarop de moeder praatte enz. Een wat minder moment vond ik dat ik relatief lang moest wachten op het moment dat Brian `s woorden tot daden worden verheven. De aansluiting bij het volksfront Judas was ook even wat minder grappig

Maar vanaf Brian `s verering lag ik eigenlijk constant in een deuk. De leukste scène: als Brian zich wil verstoppen en iemand treft die 18 jaar niet gesproken heeft en dan prompt lawaai voor 10 gaat maken!
Natuurlijk op het einde de kruisiging met een geweldig lied als afsluiter. Alleen wie is toch die man die naast Brian aan het kruis hing? Tijdens eerdere scènes vond ik hem hilarisch. Hij had wel wat weg van Andre van Duin.

Ik heb de film lang gemeden, onterecht natuurlijk.
Ik heb er een tijdje over getwijfeld maar deze film verdient voor mij op dit moment maar een cijfer: 5*

avatar van The One Ring

The One Ring

maxcomthrilla schreef:
Alleen wie is toch die man die naast Brian aan het kruis hing?

Dat is gewoon iemand die Brian ook niet kent. Hij wordt gespeeld door Eric Idle, de enige Python met enig zangtalent.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

The One Ring schreef:

En Michael Palins Lumberjack-song dan?

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

The One Ring schreef:

Ik zie net dat hij in The Holy Grail ook al zo `n leuke rollen speelde. Alleen in THG vond ik de Franse soldaat: I `m farting in your direction, nog leuker.

avatar van film_kaza

film_kaza

Mijn 2e Monthy Phyton film sinds tijden. Deze is grappiger dan meaning. Maar als deze film even niet grappig is dan heeft hij niks anders te bieden en is hij doodsaai.

Ik herinner me 3 hilarische momenten maar er waren er meer.

4 sterren samen met Meaning of Life.

avatar van mister blonde

mister blonde

film_kaza schreef:

Gelukkig komt dat over de gehele speelduur niet voor.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Aardige Monty Python film, maar ik vond The Meaning of Life toch leuker. Het liedje aan het eind blijft natuurlijk geweldig, maar voor de rest vond ik de sketches erg veel van hetzelfde. Ik blijf steken op 3*

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Deze film heeft geen sketches hoor,.. is één doorlopend geheel.

deze film was echt te gek

avatar van fabbyke

fabbyke

Als ik de film heb bekeken voor het lachen is hij wel goed maar dan vind ik Scary Movie 1 wel zeker even humoristisch .

Sommige scenes zijn wel echt goed bedacht en zijn dan ook op sommige momenten geniaal.

Meer kan ik over deze film niet zeggen, ik geef hem een 3,5 want het eerste uur was op sommige momenten toch nog wel wat zwakjes.

avatar van Inperfections

Inperfections

Monty Python = godfathers van humor

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Klasse, wat een humor, heerlijk. Een keer of 8 gezien en er zal zeker nog een keer of 8 volgen.

avatar van Linnythepooh

Linnythepooh

Dit is gewoon de leukste film allertijden. Als ik hem al aangekondigd zie staan in de tv-gids moet ik al lachen.

avatar van Ivanhoe

Ivanhoe

Niet alleen vind ik dat deze film best wel wat diepgang heeft, ook denk ik dat vrome/zelfspotloze Christenen, Joden en Palstijnse terroristen deze film niet leuk zullen vinden. Want deze groeperingen worden bij uitstek op de hak genomen. (ruziende/ concurrerende terroristen-groepen - Judean people's front, peoples front of Judea).

het stuk met de buitenaardsen is wel grappig, niet allleen om de stuntelige manier waarop Brian in het ruimteschip valt, maar ook past de scene verrassend goed in de film, puur omdat hij zo onvoorstelbaat onwaarschijnlijk is bij een film met een verhaallijn zoals tot dat moment in de film. En wat wil dat zeggen over Sci-fi-films (Die bestaan uit dat soort scenes, maar dan met minder grappen.)?
Al met al zou **** geven. Er zou een wat diepere boodschap in kunnen zitten (Anders dan "Always look on the bright side of life".

Maar de film is zo leuk, dat ik hem op DVD heb gekocht. Wat ik niet zo vaak doe met films behalve dan met concert-DVD's, films zie ik niet zo graag 2x achter elkaar maar deze film is niet alleen leuk om te zien, maar ook de 2e keer vallen er nog nieuwe dingen op. (de manier waarop ze bepaalde groeperingen op de hak nemen, dringt pas bij een 2e bezichtiging goed tot je door. Dus al met al geef ik 4 sterren. een grote portie goede humor met toch wel wat dingen om over na te denken.

avatar van robertus65

robertus65

Hoogtepunt: Michael Palin is geniaal als Pontius Pilate(Monty Python op z'n best).

Dieptepunt: het ruimteschip (zelfs MP verlaagde zich om met de toen met de heersende SF rage van eind jaren 70).

avatar van The One Ring

The One Ring

robertus65 schreef:

Dieptepunt: het ruimteschip (zelfs MP verlaagde zich om mee te toen met de heersende SF rage van eind jaren 70).

Volgens mij wordt op de dvd nog gezegd dat dit een parodie is. Gek genoeg is dit de grap die door de meeste mensen bekritiseert wordt. Ik vond het geslaagd.

avatar van gotti

Danwel een parodie met een serieuze ondertoon. Moet hem dringend eens herzien. Ben bang dat ik hem nóg beter ga vinden...

avatar van mister blonde

mister blonde

gotti schreef:

Danwel een parodie met een serieuze ondertoon.

Grapje zeker...?

avatar van sateck

sateck

In 1979 produceerde ex-Beatle George Harrison de Monty Python-film Life of Brian.

Grappig

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Een briljante komedie uit de hand van de Monty Python crew. De beste van deze Engelse groep comedians. Verwarring, flauwe typisch Engelse humor en een gewaagde parodie op het bijbelverhaal vormen de ingredienten voor een fantastische film. Legendarisch.

Al de dubbel en dubbeldedubbeldedubbel rollen van de cast zijn hilarisch.

Een avond lachen voor mensen die van net even iets diepere humor en details houden. De grappen zijn wat flauw maar daardoor juist van grote kwaliteit omdat flauw algauw kan verzanden in matige, studentfilmachtige humor. Maar deze film heeft grappen die ik zelfs na de 4de keer kijken pas ontdek!!

avatar van notsub

notsub

Weer eens gekeken en opnieuw genoten van deze bizarre humor. Er zitten erg veel grappen in en de meeste zijn gewoon erg geslaagd. 3.0

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

notsub schreef:

Laag cijfer dan..

avatar van pjutter

pjutter

leuke en zeer vermakelijke film, met leuke dubbelrollen en grappige personages, maar de grappigste vind ik toch de moeder van Brian, met haar stoppelbaard

dieptepunt is inderdaad het volstrekt overbodige en oerlelijk gemaakte ruimteschip

avatar van fanaat

fanaat

Een geweldige Monty Python film. Leuk dat ze er dingen in doen die helemaal nergens op slaan. bv: Het ruimteschip, ik heb me toen ook kapot gelachen. En Pilatus die de R niet kan uitspreken. Hoe verzin je het.

4,0

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Herbeken en vind dit de beste van de drie.

Vind het verhaal goed en komen zeer leuke en grappige momenten in.

En dan het eind liedje is ook schitterend.

3.5 stemmen

avatar van Mat_

Mat_

Ik heb hem een aantal jaren geleden gezien tijdens de godsdienstles. Normaal hou ik niet zo echt van die monty python humor, dus ik had er mij ook niet zo veel van voorgesteld.

De film was echter beter dan verwacht en ik heb dus dikwijls dubbel gelegen van het lachen. Dan vooral met de Biggus Dickus-scene.

Ik heb de film maar 3.5* gegeven omdat ik toch bepaalde dingen miste. Misschien als ik de film nog een keer zie dat ik dan 4* geef

avatar van serpico

serpico

Mat_ schreef:

Ik heb hem een aantal jaren geleden gezien tijdens de godsdienstles.

Monty Phyton bij godsdienst? Geweldig!

avatar van Mat_

Mat_

serpico schreef:

Monty Phyton bij godsdienst? Geweldig!

tjah, we waren toen bezig over het Nieuwe Testament enzo, en het geeft er een andere kijk op. Het waren absoluut wel de tofste lessen van het jaar

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

"how much worse can it get? Jehova, jehova, jehova"

meesterlijk...

avatar van Kricky

Kricky

Normaal hou ik niet zo vab britse humor, maar Monty Python vind ik wel lache, grandioze film. Het is lang geleden dat deze op tv is geweest. Ik zou hem graag weer eens willen zien