Genre: Actie / Oorlog
Geregisseerd door: Tom Clegg
Met onder meer: Sean Bean en Rick Warden
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Bravo Two Zero
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal (van schrijver Andy McNab, ex-SAS). Een SAS team, genaamd Bravo Two Zero, bestaand uit 8 man zit achter de Iraakse linie in de Golfoorlog in januari 1991. Hun missie is om de scud raketten uit te schakelen die Saddam Hussein gebruikt tegen de vijand.
neo
deze wil ik nog graag zien.omdat ik een trailer had gezien waarin je ziet dat ze op een coole,mooie manier met bazooka's schieten.
andolini
ik heb deze een tijd geleden op de BBC gezien, en vond het een zeer spannende, boeiende en aangrijpende film. En het verhaal is natuurlijk actueel door de gebeurtenissen in Afghanistan, waar waarschijnlijk soortgelijke groepen actief zijn. Ongelofelijk wat die gasten daar in Irak hebben doorgemaakt. Het acteerwerk van Bean is, zoals eigenlijk altijd, erg goed. 4 sterren
Goodfella
Erg slechte tv film. Het camerawerk is niet om aan te zien, het verhaal is zeer onevenwichtig en het acteerwerk is alles behalve overtuigend. 1 ster
andolini
Het waargebeurde verhaal onevenwichtig? Ja dat heb je soms met de werkelijkheid. Laatst docu gezien op Discovery over deze missie, waaruit bleek dat de film erg overtuigend en waarheidsgetrouw is.
Goodfella
Ja, onevenwichtig. De gezinssituaties aan het begin voegen niks toe aan de film. Dan komen er een paar slappe knalfestijntjes en vervolgens eindigt de film met een half uur durende semi-marteling. Onevenwichtig dus. Het gegeven dat deze film GEBASEERD is op feiten zegt niets over het feit dat de film eventueel onevenwichtig is hoor. Het ligt er helemaal aan hoe de film in elkaar zit...
Onis
Ik denk dat Goodfella het boek (wat geschreven is door degene die het heeft meegemaakt) eens moet lezen. Het is wel op een waar gebeurd verhaal gebaseerd, maar het wijkt weinig af van hetgeen gebeurd is.
neo
een meeslepende en spannende oorlogsfilm. afgezien van wat amateuristische beelden, is er niks op aan te merken op deze film. sean bean speelt een uitstekende rol zoals altijd.
3.5 sterren
homerjay
Goeie en realistische oorlogsfilm. En dat het misschien onevenwichtig is doet daar niks aan af. Het begin is inderdaad wel overbodig (zeker de stukjes die niet over Andy gaan), maar toont wel het contrast met de oorlogssituatie.
neo
Haha, ik kan het ook niet helpen. Ik verwoorde in het verleden nogal eens wat dingen op een eh bijzondere manier
yodek
Bijzonder strak uitgewerkt, ontdaan van alle romantiek (zoals Andy McNab z'n boeken schrijft, niet lullen maar doen).
Heeft mij van begin tot 't eind bijzonder geboeid.
Als je gaat voor realistische oorlogsfilms (in dit geval meer een goed gespeeld verslag), beslist kijken!
Goede oorlogsfilm met als ( voor mijn ) minpunt de "echte beelden" door de film heen...
Disk
Ik heb beide boeken over die missie gelezen en ik vind dat ze goed verfilmd zijn. als ze een grotere budget hadden dan zou deze film uitblinken.
4 sterren voor een van de beste verfilmingen ooit.
TheMaestro
Ja, ik vind ook dat deze film het boek vrij goed volgt. Goed acteerwerk van Sean bean en zijn vriendjes. Leuke film, vooral dat met die "Yellow Cab"
- 1977 stemmen
Goede oorlogs film.Heb het boek nog niet gelezen maar ben het wel misschien eens van plan.Want is wel goede oorlogs film vind ik.
Echte beelden zijn wel spijtig dat ze die er aan toevoegen.
Disk
Andy McNab en Chris Ryan zijn wel een stel SAS veraders, dat ze eigenlijk de geheimen van hun kameraden en regering verklappen.
En natuur lijk zijn ze bijden zwaar bevooroordeeld.
In alle boeken lees je alleen maar van dar de SAS de beste zijn, In werkelijk heid verschillen ze niet eens zo erg van de Korps Commando troepen van de koninklijke landmacht.
Dat hele gedoe van een Elite binnen een Elite is een beetje propaganda.
Als de SAS echt zo goed was dan zouden ze nooit iets van zichzelf laten horen.
Het Korps commando troepen daartegen is zeker actief, maar je hoort er niks van, en dat is precies zoals het hoort.
- 1977 stemmen
En natuur lijk zijn ze bijden zwaar bevooroordeeld.
Dat hele gedoe van een Elite binnen een Elite is een beetje propaganda.
Als de SAS echt zo goed was dan zouden ze nooit iets van zichzelf laten horen.
Zelfs in games zeggen ze dat en heb het ook gelezen in een boek van delta force dat de SAS bijna even goed zijn als delta dusja zal wel kloppen zeker
Disk
Je moet niet alles geloven wat ze in die boeken zeggen, ex delta schrijvers zeggen dat zij de beste zijn. McNab en Ryan zeggen dat de SAS heerst. Wie moet je nou geloven?
Ik denk dat de meeste special forces gewoon even goed zijn. Alleen is de SAS te veel in de publiciteit gekomen, iedereen leest een paar SAS boeken en dan denken ze gelijk dat Ryan of McNab gelijk hebben. ALLE speciale eenheden vinden zichzelf de beste! Als er net zo veel publiciteit was rond de GSG9 het KCT of GROM, dan zou eidereen gelijk denken dat dat de beste zijn.
- 1977 stemmen
Dat is wel dat je niet alles mag geloven maar ja delta force is niet zo maar een eenheid e en sas zou er niet veel in verschillen maar kom het gaat hem hier over de film en moet zeggen toch goede film:-).
delta2
hoi ik ben al 15 jaar lang militair en ik moet zeggen dan jullie aan de ene kant wel gelijk hebben maar van de andere kant ook weer niet elk van die onderdelen hebben hun specaliteit ,de sas hebben van ieder onderdeel (infanterie ,verbinding, hospikken, koks, para's, artillerie en nog veel meer) dus die gasten zijn overal inzetbaar en bij delta alleen infanterie zoals rangers en para's dus ik vindt de sas de beste. maar voor de rest is de film zeer reallistis in iedergeval beter dan die hollywood film's met een magazijn die wel 1000 kogel bevatten want dat kan natuurlijk niet hé hoog uit 40 ,ik heb gehoort dat ze met een nieuwe film bezig zijn van andy mcnab (van het boek de dag van terreur) ik kan haast niet wachten als die film in de bios verschijnt
Disk
Jammer dat niet wat Ryan boeken verfilmen, die lees ik het meest.
Maar McNab is ook OK!
- 1977 stemmen
.ik heb gehoort dat ze met een nieuwe film bezig zijn van andy mcnab (van het boek de dag van terreur) ik kan haast niet wachten als die film in de bios verschijnt[/quote]
Weet je soms de naam op deze film????
Disk
Hier staan ff alle McNab boeken, ik denk dat De dag van de terreur er ook bij staat. Alleen weet ik de engelse titel nie. Mischien wat titels combineren met IMDB.
- 1977 stemmen
De boeken heb ik nog niet gelezen maar denk wel dat ik dat eens ga doen,moet zeggen deze film is goed gedaan.
thx voor de site
mr.corleone
erg goede film. ook de boeken gelezen(mcnab en chris ryan). alle 2 indrukwekkend. de echte beelden vond ik niet storend.
deurknop
mee eens, inderdaag mooie boeken en de "echte" beelden vond ik goed passen
kamaradski
Alles opgeteld heeft deze film mij vanaf het begin (should i stay or should i go
haha) tot het eind in zijn greep gehad. deed aardig realistisch aan, JUIST door die "werkelijke" beelden.
een 4.5 omdat ik in tijden niet meer zo'n goede oorlogsfilm ben tegengekomen.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Live from Baghdad
Drama / Oorlog, 2002