• 9.373.593 stemmen

Geregisseerd door: Georges Franju

Met onder meer: Emmanuelle Riva, Philippe Noiret en Edith Scob

Gesproken taal: Frans

Plot Thérèse Desqueyroux

Uit wanhoop over haar leven dat één grote sleur is geworden, probeert Thérèse haar man te vergiftigen. De poging mislukt echter. Om de familie-eer te redden en haar de gevangenis te besparen geeft de man haar niet aan en bedenkt hij zijn eigen straf. Hij sluit haar op in een kamer in de vergeefse hoop haar motieven te ontdekken.

Thérèse Desqueyroux

Le spécialiste

Maître Duros

avatar van beavis

beavis

het plan was om gisteren ook naar de cinempremieres voorstelling van de remake te gaan... daar kwam op het laatste moment iets tussen nu wachtten tot maart, balen.

deze film kan wel een update gebruiken (ook al is het allemaal niet zó slecht als de eerste stemmer suggereert). Het ziet er allemaal gewoon niet zo flitsend uit en ondanks het dramatisch potentieel van het verhaal zit het meest overtuigende acteerwerk in de constante en cinematisch ook niet zo sterke voiceover...

avatar van Movsin

Movsin

Psychologisch drama, keurig verhaald en getrouw de roman van François Mauriac.

Emmanuelle Riva is verbluffend in de uiterst moeilijke rol van de jonge vrouw die lijdt onder de druk van haar man, haar familie, de bourgeoisie-eer, het gebrek aan echte liefde..

avatar van Flavio

Flavio

Raar laag gemiddelde voor dit toch meer dan degelijke drama naar een roman van Mauriac. Een titel die ik al ken uit de tijd dat ik Frans in mijn pakket had, het zal wel een klassieker zijn. Een vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk (en ook nog een intellectueel ontmoet die over Tsjechov begint te oreren), dat is bekend terrein voor de Fransen, maar de buitengewoon sterke acteerprestatie van Riva en de leuke rol van Noiret tillen dit toch naar een hoger plan.