• 9.369.818 stemmen

Yeogo Goedam 3: Yeowoo Gyedan (2003)

Horror | 97 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Whispering Corridors 3: Wishing Stairs / Wishing Stairs / 여고괴담 3: 여우계단

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Yun Jae-yeon

Met onder meer: Song Ji-hyo, Park Han-byul en An Jo

Gesproken taal: Koreaans

Plot Yeogo Goedam 3: Yeowoo Gyedan

"Watch Your Step."

Op een meisjes-school voor kunst en ballet gaat een legende over een speciale trap, die wensen doet uitkomen, de ronde. Echter, wanneer er iemand een wens doet, lijkt de wens een vloek te worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Hye-joo

Dance Teacher

Dance Class Junior

Younger Dance Group Member

Sculpture Club Member

avatar van megaman

megaman

erg goed deel. persoonlijk vind ik Momento Mori (deel 2) toch nog het beste. maar deze komt zeker op de 2e plaats!

avatar van Robsiej

Robsiej

Ik vond het erg spannend, en intrigerend. Ik wil ook graag de andere delen zien, dit is de eerste die ik gezien heb. Het is ook best wel een complex verhaal, en een beetje vreemd. Maar vind hem toch echt de moeite waard. 3,5.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dit is het eerste deel dat ik heb gezien, en erg benieuwd naar de andere ben ik niet geworden aangezien dit het beste deel schijnt te zijn.

Ik zeg het maar meteen, deze film is niet zo best.

Waar ik me aan ergerde is dat het zo'n makkelijk verhaal zo lastig verfilmt dat het geen lekkere film is om te kijken, ik moest te vaak nadenken over wat er nou net gebeurde en wat dat voor nut had.

Dit is iets wat vaak voorkomt in aziatische horror films, maar nooit had ik echt problemen een film te snappen.

Deze is het toch gelukt.

De ene doelloze gebeurtenis volgt de andere in een snel tempo op, ik zag het nut er niet van in om steeds zo'n dreiging te creeëren (Wat overigens ook niet erg goed is gedaan) en dan vervolgens gebeurd er vrijwel niets.

Er zitten een paar leuke dingen in maar dat weet deze film niet te redden.

Best een teleurstelling, 2* helaas.

avatar van maxo922

maxo922

Bergafwaarts.

Grote probleem bij dit deel is toch wel het verloop van het verhaal. Met het verhaal zelf is niets mis, daar kon makkelijk een perfect 'Urban Legend' verhaal van gamaakt worden. Jammer dat dat niet gebeurde. Het probleem is dus de relatie tussen de twee meisjes die te vaak voorkomt. Die scenes kwamen soms een beetje over als wannebe Whispering Corridors 2 en waren vermoeiend en niet boeiend te noemen.

Pluspunt is de cinematografie. Zoals bijvoorbeeld de scene met de hoofdpersoon op 'the whishing stairs'. Mooi shot. Verder ziet het er visueel ook niet verkeerd uit.

Wat me vooral opviel was het kleine portie komedie dat af en toe tevoorschijn komt. Het bolle meisje met de rode haren is best geinig zo tussendoor. Kan als een klein pluspuntje beschouwdt worden.

Uiteindelijk komt het als griezelfilmpje toch behoorlijk mager uit, aangezien alle schrikmomenten en sfeermomenten vaak erg standaard zijn. Nou is het wel zo dat de laatste 20 minuten vermakelijk zijn en dat de film niet geheel teleurstellend afsluit.

Niet slecht, maar het kan zeker veel beter.

2,5

avatar van CatN123

CatN123

Niet zo origneel. Verhaal heeft gelijkenissen met monkey paw. Men wenst een dode personage terug en die komt ook terug maar dan wel als geest.

Maar mij maak ik niet druk om. Het gaat mij meer om hoe de film voor mij lekker loopt. In de toekomst raken we waarschijnlijk misshien op met ideen dat we bijna niks origneel kunnen noemen.

Ik vond het verwarrend dat Hae-ju so-hee terug wenste, want wat had ze uberhaupt gemeen met dat meisje?? Ze is een freaky karakter zoiezo. Maar waarom wenste ze haar terug? Waren zij ook vriendenen?? Misschien ligt het aan mij, want ik kan zo verwarrend raken met die verschilen met de koreanen in die film.

Maar goed dit deel van de whispering corridors vond ik niet slecht. Mij betreft wel het beste deel. Want het was ook visueel erg mysterieus.

Maar ik heb veder niet veel te zeggen.