Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Hilary Swank, Patrick Swayze en Rachael Leigh Cook
Gesproken taal: Engels, Spaans en Italiaans
Releasedatum: 20 januari 2005
Plot 11:14
"Fate can change in seconds."
Een jonge knaap, die duidelijk te diep in het glaasje heeft gekeken, rijdt 's avonds door het rustieke Amerikaanse stadje Middleton naar huis. Dan een harde klap - de auto wordt door iets geraakt. De klok op het dashboard wijst aan dat het 11:14 uur is. Tegelijkertijd gebeuren er in Middleton meer dingen op precies datzelfde moment. Vier dingen om precies te zijn, en ze kunnen geen van alle het daglicht verdragen. Er is de avondwinkelbediende (Swank), die ten koste van alles haar bedreigde baan wil behouden. De uitzonderlijk opstandige en tamelijk ranzige tiener Cheri (Leigh Cook) zet ondertussen het hele dorp op stelten. En een keurige dorpeling (Swayze) geeft een volledig eigen invulling van het begrip 'overbezorgde vader'.
Cheri
Buzzy
Frank
Jack
niethie
Erg leuk tussendoortje! Het hele ensemble/multiple storyline verhaal kennen we inmiddels wel maar het wordt hier zoals mijn voorgangers al zeiden op een leuke manier gecombineerd met het maffe sfeertje en de licht komische momenten, de film weet zich hierdoor ook prima te onderscheiden van zijn soortgenoten.
3,5 sterren
Bbolink
Ik heb m gisteren gezien!
Echt top!
Mooi hoe de verschillende verhalen samenvallen en de clue's lekker laat op hun plaats vallen.
michelletjuuh
wauw echt een goeie film
goeie verhaal maar ik haatte die slet vooral erg maarja ze is lekker dood
deze film verdient zeker een 5*
Puthenaer
Mwah, de hele oorzaak is in één regel aan het eind duidelijk, maar om nu voor $ 1000,- met een vriendje weg te gaan is wel weinig hoor.... Ik vond het niet meer dan 2 sterren
M.Goodkat
Tijdje geleden gezien, voordat ik op Moviemeter was.
Zelfde stijl als Crash alleen minder goed uitgewerkt, weliswaar lekkere wegkijkfilm
ForgottenSon
Een geweldige film om op een doordeweekse, saaie avond te bekijken. Heb er van genoten
WB
Erg leuke film. Leuke samenhanging van de vele verhaallijnen. Overigens was dit een erg luchtige thriller. Het puntje van de stoel werd niet opgezocht, maar bleef me wel de hele film boeien.
Near_Dark
Plot: Een kerel is met zijn wagen op weg naar huis, hij heeft enkele glazen teveel op maar is nog best in staat om te rijden.
Als hij een viaduct onderdoor gaat valt er plots iets met volle geweld op zijn voorruit ( ik verschoot mij een ongeluk !! )
Eerst denkt hij dat het een Hert is maar al gauw komt hij er achter dat er een man dood langs de weg ligt, de helft van diens gezicht is compleet ingedeukt
Hoe is dit kunnen gebeuren...? Is de man op zijn wagen gesprongen...?
Een vrouw stopt met haar wagen om te vragen of alles ok is en waar het Hert naartoe is gevlucht...? Zij ziet niet dat er een lijk achter de auto ligt...
Zij woont vlakbij en wil het gewonde dier opsporen en verzorgen.
De man maakt haar wijs dat het Hert in't bos is gestrompeld, toch belt zij de Politie om hier melding van te maken...
Die kerel raakt in paniek en besluit om het lijk met ingedeukt hoofd in zijn koffer te dumpen, juist wanneer hij wil vertrekken stopt een politiewagen achter hem.
Wat nu gedaan..?
Hij heeft gedronken en nu ligt er op de koop toe een zwaar verminkt lijk in zijn koffer...
Jeezes, wat een vreemde film
Wat ik hierboven heb beschreven is slechts het topje van de ijsberg.
Er gebeuren nog meer van deze rare ongelukken, allemaal tijdens diezelfde avond en door vreemd toeval blijken al deze gebeurtenissen met elkaar verbonden.
Het eerste half uur zat ik er naar te kijken met een gevoel van: "What the fuck..?", maar tegen dan had ik eindelijk door dat je deze film niet serieus mag nemen, het is een soort donkere komedie die beetje bij beetje zijn ingenieuze plot vrijgeeft
7,5/10.
Laat je niet ontmoedigen door het verwarrende eerste half uur, alles valt naar't einde toe mooi in de plooi.
Een aanrader
Captain Pervert
Een goede, boeiende film in de stijl van "Crash" waar ook weer van alles misgaat en waar dingen heel anders in elkaar blijken te zitten als je dezelfde gebeurtenissen vanuit een ander oogpunt ziet.
Aan de ene kant is het einde wat abrupt, aan de andere kant past het ook wel weer bij de film.
Aanrader.
Clubber Lang
Hm, ik vond deze erg tegenvallen. Daarnet voor de eerste keer gezien.
Sommige scenes zijn te belachelijk voor worden (die plasscene in de auto, het neerschieten van de winkelbediende, op het kerkhof.
Ik weet ook niet of ik deze film moet plaatsen onder het genre grappig, drama of thriller.
Ik vond het op alledrie de vlakken een poepfilm, 2.0* (incl. 0,5 voor Rachel Leigh Cook)

scanner
Een wat absurde amerikaanse samenloop-van-omstandigheden film die wat betreft humor en realiteit een kruising weet tussen Crash en American Pie om er maar een paar te noemen. Knap geschreven en tevens gewoon een gezonde zaterdagavond film.
Juneau
Wat een heerlijke, vermakelijke film. Prima om naar te kijken.
Tun-89
ik hou niet zo films in deze stijl.
Ik vond hem in elk geval vaag en saai.
Sloeg uiteindelijk nergens op.
2,0 *
Co Jackso
- 21924 berichten
Net als de meeste andere meningen ben ik het er ook over eens dat deze film heel lekker wegkijkt. Echt bijzonder wordt de film echter niet.
Overigens zijn er wel een tweetal opvallende punten te noemen bij deze film. Het eerste punt is dat de verhaallijnen niet verlopen zoals de karakters in eerste instantie zouden willen. Dit zie ik als een positief punt, al wordt het in een aantal situaties nogal overdreven. Een tweede punt dat opvalt is het verlaten stadje. De enige karakters die je ziet hebben daadwerkelijk een rol in de film. Waarschijnlijk was het budget van de film niet al te hoog, maar het heeft voor mij geen positieve invloed op de geloofwaardigheid van de film.
ILDIB
Heerlijke film, geinig vertolkt, en redelijk origineel verhaal. Mooie is vooral het tempo en de onduidelijkheid die langszaam wordt weggenomen. Ik vond m top.
ILDIB
Tis 11 uur savonds, doordeweeks, in een klein stadje..
Dan is er niet veel verkeer en te doen hoor..
Deze film zit erg goed in elkaar en dat met meerdere personages.
Acteren was goed.
hessel
Did you cum? Hahahahahaha
Leuke grappige luchtige thriller, al vind ik het meer een comedy.
ralfsjam
had hem jaren geleden al eens gezien, en kom me herinneren dat hij wel aardig was. maar nu ik hem weer zie...
verschillende verhalen rondom 1 tijdstip, en dat is wel aardig gedaan, maar net wat hessel hier onder zegt, het was meer comedy dan goed voor de film was denk ik.
en dat stoorde me een beetje. iets meer drama en iets minder comedy, en het had een goede film geweest.
maar... toch nog wel een 3.5
elayz
Hele goede in elkaar gezette film!
sluit allemaal mooi op elkaar aan, en is best grappig op z`n tijd!
Heb me prima vermaakt en geef deze film een mooie 4
Elineloves
Ik moet bekennen... tijdens de openingsscène lag ik toch even stijf in mijn bed! Ik schrok me helemaal wild toen dat lichaam ineens tegen die autoruit knalde. En ik wist gewoon dat zoiets ging gebeuren, het was zó voorspelbaar! Toch maakte mijn hart een sprongetje van schrik. En *BAM*, vanaf dat moment had de film mijn volledige aandacht.
11:14 is een ingenieus filmpje. Het doet eigenlijk alles wat een filmliefhebber maar kan wensen. Het intrigeert, maakt nieuwsgierig, weet je aandacht vast te houden en er is nog een goede dosis gitzwarte humor aanwezig ook. Ijzersterk acteerwerk maakt het geloofwaardig en de niet chronologische vertelwijze maakt het boeiend. Vanaf de eerste minuut tot aan de aftiteling zat ik op het puntje van mijn stoel. Nouja, ik lag in bed, maar jullie snappen het vast wel.
Hier en daar zaten er wel wat dingen in waardoor ik eventjes met opgetrokken wenkbrauwen aan het kijken was, denk aan de politieagent die je vraagt het complete alfabet achterstevoren op te noemen.. (Dat had ik nog nooit eerder ergens gezien). Sowieso een slimme vent ook. Alleen achter een ontsnapte arrestant aanrennen en vervolgens de deur van de politiewagen open laten zodat de andere twee gevangenen ook de hort op kunnen. Niet zo slim.
De muziek is goed aangepast aan de verschillende scènes en situaties en weet nog wat kracht er onder te zetten. Leuk om weer eens een film te zien die veel verschillende thema's en stijlen hanteert, daar was ik echt aan toe.
Kiros
Leuke aangename film die het midden houdt tussen cynisch drama, thriller en (zwarte) comedy.
Met name de find my dick scene was hilarisch..
Nog net 4 Sterren voor deze meer dan leuke wegkijker.
gukker
Ik heb niet gestemd, omdat ik de film maar een half uur lang heb gezien, en daar was een rede voor.
Want wat een k#tfilm is dit zeg, de film begon totaal ongeloofwaardig en saai, het acteerwerk was dramatisch en de personages te oppervlakkig. Ik had nog best graag de bovengenoemde verhaallijnen willen zien maar kon het gewoon niet opbrengen .
Kiros
Het valt in ieder geval te prijzen dat je geen stem hebt uitgebracht na een half uur.
Maar, geef `m gerust nog eens een kans.
Tarkus
Korte film (amper 80 minuten) die heel goed in elkaar zit.
5 gebeurtenissen die op zich niets met elkaar te maken hebben blijken uiteindelijk meer gemeen te hebben dan je zou verwachten.
Prima geacteerd door enkele grote namen (Swank, Swayze, Hershey), maar ook door de jongere acteurs die mij niet zo bekend voorkwamen.
Een film die je goed moet volgen, want je zou anders wel eens vlug de draad kunnen kwijt zijn.
Prima film !!
Deze prent was onlangs te koop voor 1 € bij Blokker, en een film als deze laat je dan niet liggen.
Ik vind het ganse opzet van de film nog steeds subliem en heb er een tweede maal met veel bewondering naar gekeken. Hij had voor mijn part nog iets langer mogen duren, het is zo'n perfect scenario dat je je zeker niet verveelt.
Komt daar nog eens bij dat deze film ook nog eens prachtige muziek heeft.
Zoals ik reeds meldde in mijn eerste bericht, met Patrick Swayze, die ondertussen wel is overleden.

Werk ohne Autor
Thriller / Drama, 2018