• 9.372.548 stemmen

Oorsprong: Filipijnen / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Cirio H. Santiago

Met onder meer: Jeannie Bell, Stan Shaw en Pat Anderson

Plot TNT Jackson

"She'll put you in traction."

De jonge en mooie Diana 'TNT' Jackson is een expert in karate. Als haar broer door meedogenloze drugsdealers wordt vermoord, gaat ze in het gevaarlijkste deel van Chinatown op zoek naar de daders. Ze vertrouwt de politie niet, maar krijgt gelukkig hulp van de Chinese Joe, een meester in de martial arts.

avatar van tom bola

tom bola

• 1922 stemmen

Film bivakkeert op scheidslijn tussen martial arts en blaxploitation, was misschien een inspiratiebron voor Tarentino?

Hopeloos slecht geremastered en synchronisatie loopt ook niet altijd synchroon en dat de TNT topless rond knokte ts me zeker niet op gevallen

avatar van filmfan1967

filmfan1967

tom bola schreef:

Goede master is inderdaad niet op DVD voorhanden, althans niet in UK en VS, maar genoemde knokscene (met het idiote aan- en uitklikken van het licht) kan de kijker moeilijk zijn ontgaan (tenzij sprake was van cuts). Zie voor vergelijkbaar entertainment van dezelfde regisseur: Firecracker/Naked Fist.

avatar van Memphis

Memphis

Deze film moet je absoluut niet serieus nemen. Het verhaal, het acteerwerk, de vechtscenes zijn allemaal van een vrij matig niveau. Doordat dit allemaal zo slecht is en de film toch een resultaat is van het populaite blaxploitation genre is dit toch best vermakelijk om te kijken. Het curieuze einde is helemaal over the top. En natuurlijk de vechtscene met de lamp die Tarantino inspireerde voor iets soortgelijks in Jackie Brown

avatar van Theunissen

Ook deze blaxploitation Misdaad / Actie film heb ik gezien na aanleiding van de leuke documentaire "Machete Maidens Unleashed!" uit 2010.

In dit verhaal draait het om karate-expert Diana 'T.N.T.' Jackson (leuk gespeeld door Jeannie Bell die met een behoorlijk bos haren rondloopt) die naar Japan komt (film speelt zich overigens gewoon af op de Filipijnen, want daar werden destijds veel van dit soort goedkope film gemaakt), op zoek naar haar vermiste broer. Ze zal hem echter nooit vinden omdat hij al dood is (eigenlijk al na een paar minuten). Ze wordt hierbij overigens min of meer geholpen door een zekere Charlie (die verdienstelijk gespeeld wordt door de best bekende Stan Shaw) en de blanke Elaine (die gespeeld werd door Pat Anderson, maar die helaas wel niet bloot is te bewonderen) die undercover werkt en spreekwoordelijk ook haar mannetje staat.

Tijdens haar zoektocht komt Diana zeer regelmatig in de problemen en komen haar kunsten als karate-expert goed van toepassing. Eerlijk gezegd zag dat er best zeer houterig en nep (te gespeeld) uit en slechts een enkele keer vecht ze daarbij ook topless Dus wat bij de beschrijving staat, klopt dus eigenlijk niet. Ze is overigens ook pas voor de eerste topless te zien na circa 45 minuten en in eerste instantie niet tijdens een gevecht (ze wordt namelijk eerst gevangen genomen waarbij haar blouse geopend wordt en er bijna een brandende sigaar op één van haar borsten wordt gedrukt), maar die scene gaat wel snel over in een gevecht en dat is dus ook de enige keer dat ze topless is aan het vechten. Het einde waarbij Diana het moet opnemen tegen Charlie, was inderdaad erg over de top (zeker m.b.t. de vuist door het lichaam en het daarna doodgaan van Charlie) en eigenlijk ook slecht.

Eerlijk gezegd is het verhaal lachwekkend slecht en helaas is dit ook van toepassing op de beroerde uitvoering, waardoor er eigenlijk niets te genieten valt. Buiten dat het verhaal heel slecht is, is het ook behoorlijk saai, flauw en langdradig (ik heb regelmatig wat moeten vooruitspoelen) en dat terwijl de film maar iets van 70 minuten duurt. Er zit weliswaar aardig wat actie (ik had liever aardig wat bloot gezien ) in deze film, maar dat ziet er allemaal gewoon heel slecht uit en vooral ook zeer nep. Ook de hoeveelheid bloot valt enorm tegen (alleen Jeannie Bell is in twee scenes topless te bewonderen) en het duurt ook enorm lang voordat het voor het eerst in beeld verschijnt (een Aziatische vrouw die topless te zien is, tel ik dan niet mee).

Al met gewoon een hele slechte blaxploitation Misdaad / Actie film, die het kijken eigenlijk niet waard is. De poster ziet er overigens wel fraai uit, maar zo zal je Jeannie Bell niet in de film zien. Dus wat dat betreft is de poster behoorlijk misleidend en is het waarschijnlijk destijds gedaan om publiek te lokken om deze film te gaan bekijken.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Memphis schreef:

Voor mij als liefhebber van het Grindhousegenre is deze mix van martial arts cq. misdaad blaxploitation een must see natuurlijk. Hoe fout en/of slecht zo'n exploitatiefilm ook is, het is en blijft leuk om naar te kijken. De versie die ik in mijn collectie heb duurt 01.11.25 echt heeft een toch nog redelijk beeld en geluid. Ik dacht dat ik deze film ooit in de gloriedagen van de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw eens een keer had gezien in mijn lokale buurt bioscoop, want toen ging ik zondagmiddag om 16.30 uur altijd naar karatefilm. Maar kon mij er niets meer van heugen. Maar mij vanavond prima vermaakt met deze exploitatiefilm. 2.5

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mijn derde Santiago en ook die is weer érg leuk. Funky soundtrack, veel karate actie én een naakt gevecht. Dat deed hij later nog eens dunnetjes over in Firecracker (1981) . En wellicht wel vaker, maar daar heb ik (nog) geen antwoord op. Jean Bell in de lead is opvallend goed, erg charismatisch. Een actrice die verder vooral supporting roles heeft gehad én in de Playboy stond, als tweede Afro-Amerikaanse vrouw ooit. Not bad!

avatar van Film Pegasus

TNT Jackson surft zowel mee op de blaxploitation als de kung-fu films in de jaren '70. Het verhaal is niet zo heel bijzonder, maar ligt in de lijn met de latere 80's 'expendables-films'. TNT Jackson wil wraak nemen op de moord op haar broer. De film is op zich nooit bijzonder en je moet wel houden van het genre. Je ziet veel waar stuntman de job van acteur overneemt, de montage is niet altijd even vlot. Maar toch heeft het wel iets en de combinatie van de geweldige Jeannie Bell, de muziek en de heerlijk luchtige scènes zorgen dat het best een aangename film is.