Genre: Misdaad / Biografie
Met onder meer: Jack Nicholson, Danny DeVito en Armand Assante
Gesproken taal: Engels, Latijn en Italiaans
Releasedatum: 22 juli 1993
Plot Hoffa
"The man who was willing to pay the price for power."
Amerika, de jaren 30. Tijdens de depressie is het werk van de vrachtwagenchauffeurs gevaarlijker en zwaarder dan ooit. Ze worden onderbetaald en de staat biedt hen weinig bescherming. Alle arbeiders snakken naar betere werkomstandigheden en er volgen protestmarsen. Ene James R. Hoffa ontpopt zich als hun leider. Als redenaar en gehaaide onderhandelaar slaagt hij erin meer dan twee miljoen leden te werven voor de vakbond 'Brotherhood of Teamsters'.
James R. 'Jimmy' Hoffa
Billy Flynn
Robert F. Kennedy
Young Trucker in Diner
neo
ik hou altijd wel van films die over politiek gaan en deze vond ik dan ook interessant om naar te kijken.
had nog nooit van deze film gehoord maar hij leek me wel aardig toen ik hem had gezien vond ik hem best wel goed hij was soms een beetje saai maar het verhaal is grappig verteld door middel van flashbacks
FisherKing
Nicholson redt de film (wat hij ook altijd perfect doet )
Ché Cliché
Jack Nicholson is fan-tas-tisch. Wat een acteerkanon zeg. De film was op zich wat interessant, maar af en toe ook wat langdradig. De Vito vond ik minder overtuigend trouwens. Maar die Nicholson joh... Echt, briljant. 3 sterren.
nightbreed
Een goede regie wordt hier gecombineerd met een wat minder script waardoor de opbouw van de film niet helemaal gladjes verloopt.
Jack Nicholson en Danny DeVito doen het trouwens erg goed in deze film.
Cijfer: 3,5
Brilliante transformatie van Nicholson. Verder boeiend filmpje dat het meer moet hebben van gedegenheid dan vernieuwendheid. dikke 3,5
Skrean
Uitstekende fotografie, uitstekende verhaalvertelling. En nog net zo legendarisch als toen ik hem als kind van 13 zag.
Prachtig geacteerd en zo overtuigend ook.
Verhaal is waargebeurd en interessant.
Alleen einde wie was dat die het deed ??
DonLeone
dat is niet gekend, het einde was dan ook het enige beetje fictie aan de hele film.
Leo1954
- 2073 berichten
Prachtig gemaakte film, boeiend van begin tot einde, het verhaal is dan ook wel heel interessant. De manier hoe het karakter van Hoffa is neergezet , is indrukwekkend. Ook Danny DeVito speelt erg goed. Volop genieten!
Tarkus
Prachtige film van en met Danny DeVito en met een sublieme Jack Nicholson in de hoofdrol.
Indrukwekkend verhaal ook dat is gebaseerd op ware feiten, al is het gissen of het einde wel strookt met de werkelijkheid.
Ik had deze film al eens gezien in de jaren '90, maar nu maakt hij zelfs nog meer indruk op me, echt een aanrader deze biopic.
Naast DeVito, die hier ook een prachtige regie voert en Nicholson doen nog verscheidene grote namen mee aan deze film, een reden te meer om hem eens te bekijken.
DragQueen
Onderhoudende, maar vrij trage dramafilm. Wel met uitstekend acteerwerk van Nicholson en DeVito. Het verhaal is verder boeiend, en wordt goed opgebouwd. 3 sterren.
badfans69
Ook Danny DeVito speelt erg goed. Volop genieten!
En natuurlijk een eervollge vermelding voor Armand Assante als maffiabaas
knusse stoel
Vreemd.
Vreemd dat deze film zo laag scoort bij de kijkers die gestemd hebben, 3,17*, dat is dus een rapportcijfer van 6,2 afgerond.
Het is nu 3,18* geworden omdat ik deze film een 10 (5*) heb gegeven. Je moet wel van sociale films houden, jezelf verplaatsen in 'de kleine man' en dat is tegenwoordig niet meer zo aan de orde, als je ziet hoe men met afbraak van rechten omgaat. Totaal geen reactie terwijl alles weer LANGZAAM wordt afgenomen van de arbeiders!
Misschien is deze film een voorbeeld van hoe het hoort, tenminste een groot deel van de film!
royals
Klein meesterwerk. Ik had niets met de persoon in kwestie maar ik leefde wel mee met zijn struggle.
Er gebeurt genoeg in de de lange duur om boeind te blijven. Maar een anti-klimatisch einde.
Uitstekende film over een vakbondsleider die zich inlaat met de maffia om bepaalde zaken te kunnen regelen. Gebaseerd op het leven van James Hoffa weet de film zeker te boeien. De hele aankleding is prima. Mooi camerawerk en ook mooi gemonteerd (alhoewel het soms wel wat fragmentarisch is). Jack Nicholson doet het uitstekend in de titelrol. Een nipte 4.0 sterren.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Escape from Alcatraz
Drama / Thriller, 1979

JFK
Thriller, 1991
jaren 70policy and organisations gangsterpowertrade union verdwijningdetroit, michiganjaren 60jimmy hoffa