• 9.373.596 stemmen

The Mayor of Casterbridge (2003)

Drama | 196 minuten (miniserie, 2 delen)

Speelduur: 196 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: David Thacker

Met onder meer: Ciarán Hinds, Juliet Aubrey en Jodhi May

Plot The Mayor of Casterbridge

"Adaptation of Thomas Hardy's novel."

Michael Henchard zoekt werk in de vroege jaren 1800 en verkoopt dronken zijn vrouw en kind voor 5 pond aan een zeeman. Een dag later krijgt hij spijt.

Michael Henchard

Elizabeth Jane

Donald Farfrae

avatar van chrissie

chrissie

loopt momenteel op vrijdagavond op Canvas in 4 delen

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Boeiend Brits drama, dat ik zeer de moeite waard vond. Michael Henchard is een karakter, dat zich de ene keer slecht en dan weer goed gedraagt. Goed geacteerd en gefilmd.

avatar van gauke

gauke

De Britten excelleren in dit soort tv-producties: sterke cast en dito script.

avatar van stinissen

avatar van Juud

Juud

Ik ben gek op miniseries in dit genre, en deze kon ik dan ook niet overslaan. Het is al een hele tijd terug dat ik hem gezien heb, maar ik weet wel dat ik er na afloop erg van onder de indruk was. Sterke cast, goed verhaal, en heel goede personages. Wat mij betreft ook de moeite waard om terug te zien! Een nadeel: het was veel te snel afgelopen

avatar van Gert P

Gert P

Dit verhaal lijkt op de film The Claim.

Daar worden ook moeder en dochter verkocht.

Mooi drama.

avatar van wicomave

wicomave

Fijn Brits drama zoals eigenlijk alleen de Engelsen dat kunnen maken. Mijn vrouw en ik hebben erg genoten

avatar van gauke

gauke

gauke schreef:

De Britten excelleren in dit soort tv-producties: sterke cast en dito script.

Het verhaal centreert zich vooral rond een man, die een hekel aan zichzelf heeft en op het noodlot dat hem achtervolgt (de hoofdpersoon heeft dat te danken aan eigen domme keuzes die hij blijft maken, aan wantrouwen en verlegenheid). Ciarán Hinds overtuigt met verve: de rol zit hem als gegoten. De Britse televisie is in staat 4 uur 19e eeuws plattelandsleven treffend neer te zetten, onder meer door de juiste decors en prachtige kostuums te gebruiken. Jammer dat besloten is bij regelmaat gebruik te maken van handcamera's.

avatar van 93.9

93.9

Prima tv drama.

Naar het boek van Thomas Hardy.

Hij schreef ook Tess en laat die verfilming van Polanski nou veel beter zijn...

Maar goed met een laag budget gemaakt voor alleen tv is dit zeer goed gemaakt.

Prachtige rol van Henchard.

avatar van AniSter

AniSter

Om mee te beginnen, en dit is persoonlijk: als ik dat zure gezicht van Ciarán Hinds zie, dan heb ik al gegeten en gedronken. Hij was dan ook een behoorlijke drempel om aan deze miniserie te beginnen, maar het is gelukt. Over deze serie: het verhaal was goed en boeiend op een enkele gebeurtenis na die een beetje té toevallig was. Erg goede vertolkingen, zowel van het overgrote deel aan leugenaars als de eerlijke dochter. Prima setting en sfeer met bijbehorende ouderwetse dialogen. Het einde had iets meer uitgewerkt mogen worden, maar de afloop was prima.... en dan ben ik weer terug bij Henchard...

avatar van ZenZin

ZenZin

Kan iemand misschien vertellen of dit op een of ander kanaal of stream te zien is of alleen op dvd?

avatar van BBarbie

BBarbie

Epische karakterstudie over de opkomst en teloorgang van een bruuske landarbeider. Een emotionele film over ontrouw en verlossing. Prima geacteerd, i.h.b. door een norse Ciarán Hinds in de titelrol en door Johdi May als zijn dochter. De 19e-eeuwse settings zien er authentiek uit.