Genre: Drama / Oorlog
Gesproken taal: Engels, Japans en Mandarijn
Releasedatum: 17 maart 1988
Bekijk via Prime Video
Plot Empire of the Sun
"To survive in a world at war, he must find a strength greater than all the events that surround him."
Het leven van de verwende jongen James Graham komt op zijn kop te staan wanneer de Japanners Shanghai binnenvallen in 1941. Hij wordt gescheiden van zijn ouders, en komt in een Chinees kamp terecht. Tussen de ziektes en de voedseltekorten probeert Jim zijn oude leventje weer op te pakken.
Jim
Jim's Mother
Jim's Father
Mr. Victor
neo
prachtige film.christian bale is te zien als klein,onschuldig jongetje,wat je eigenlijk niet meer van hem kan zeggen na zijn rol in shaft en american psycho.de muziek van john williams is ok en de regie is uiteraard goed.
montenegro
In deze film zie je wat Christian Bale in z'n mars heeft,voor mij één van de beste acteurs heden ten dage.
gondwana
ik heb (oa op imdb.com) gemerkt dat velen deze film als een typische spielberg-tearjerker beschouwen maar ik vond hem mooi, sterk en ontroerend....
pantoliano doet er in mee
doncorleone
erg mooi.
Wel lang trouwens.
Behoort wat mij betreft samen met The color purple, A.I. en E.T. tot Spielberg's beste films.
doncorleone
Ik vind het trouwens helemaal nergens op slaan dat een klassieker als deze niet op dvd te krijgen is trouwens?
En dat geldt ook voor After hours en The hudsucker proxy!
Tolkienfan
Ik vind dit de allerbeste film allertijden en ben al 3 jaar bezig met warner brothers om deze film op dvd in Nederland te krijgen. Ik snap niet waarom zo'n superfilm hier niet op dvd verschijnt.. SCHANDE !!
Tolkienfan
ik heb een regio 2 dvd apparaat en tja daar speelt regio 1 niet op af..ik had em anders allang op regio 1 gekocht.
denhaag
vind ik een van de beste films uit het verleden. Ik heb hem toen in de bioscoop gezien samen met mijn Indische Papa die in die tijd ook in het Jappenkamp heeft gezeten. Het is waarheidsgetrouw volgens mijn vader veel is echt gebeurd. Daarom is het zo'n sterke film denk ik
Tolkienfan
yes ik heb em van vhs op dvd kunnen laten zetten. eindelijk op dvd. hiep hoi. No thanks to Warner Brothers !!
RWL
Regio 2 bestaat ie volgens mij niet. Maar wie geeft er tegenwoordig nou nog om regiocodes?!
Captain Pervert
Iets te lang en daardoor soms wat saai. Verder een erg mooie film.
Tolkienfan
Nou RWL er zijn dus nog wel degelijk meer mensen die regiocode 2 op hun dvdspeler hebben als ik zo rondvraag hier in de buurt. Dus je opmerking in de mail klopt niet echt.
RWL
Tuurlijk zijn er meer mensen met regio 2 op hun DVD speler, duh! Maar er zijn niet al te veel mensen die ALLEEN regio 2 op hun speler hebben.
Jordy
Maar er zijn niet al te veel mensen die ALLEEN regio 2 op hun speler hebben.
Ik schat dat zo'n 80% van de Nederlanders een speler heeft die alleen regio 2 aankan.
Tolkienfan
dank je Jordy. Dat idee had ik ook al. Dus ben ik blij dat ik em kon laten overzetten van VHS naar dvd .
RUBO
Eén van mijn favoriete films aller tijden ...Schitterende vertolking van een nog zeer jonge Christian Bale.Een film die je zeer diep raakt,en nog lang blijft nazinderen...
Ik zoek me rot om hem in het nederlands taalgebied te kunnen kopen op DVD... Kan iemand me hiermee verder helpen???
lander
Hallo ieder,
Heeft iemand enig idee wanneer Empire of The Sun verkrijgbaar zal zijn.
Dank.
Spacekid
Jawel, op 16 november verschijnt "Empire of the Sun" in regio 2 met o.a. Nederlandstalige ondertitels. Dit las ik op de website van Free Record Shop.
Tolkienfan
Als dat zo is..dan eindelijk na heel veel jaren wachten ..eindelijk regio 2.
Tolkienfan
Ik heb gekeken op de site van de freerecordshop en er staat nergens iets over de releasse van deze dvd in regio 2. Dus hoe kom je hieraan?
betekenis
Ik vind dit toch wel een top film!
ik hoorde van een paar goede critici dat ze dit een van de mindere films van Spielberg vinden; maar ik zie dat niet.
Ik vind het een goed sentimenteel verhaal en verdient van mij 4*
The One Ring
Erg mooie film van Spielberg, waarin je al kan zien dat hij in staat is om goede oorlogsfilms te maken. Hij zou het echter later nog perfectioneren in Schindler's List en Saving Private Ryan, maar dit is een goed begin. Ook een leuke rol van Bale, ik vond hem hier beter dan in Batman Begins. John Malkovich is weer goed als altijd. Het enige minpunt is toch wel de lengte. Hij duurt mij veel te lang. Op het moment dat ze uit het kamp bevrijdt worden had het ongeveer moeten stoppen, maar dan gaat de film nog gewoon een half uurtje verder zonder nog ergens echt boeiend te worden. Jammer, maar nog steeds goed voor 3,5 sterren
Flipman
Voor "Batman Begins" en "American Psycho"...
Ik kan me nauwelijks voorstellen dat 't jochie uit deze Film de titelrollen in bovengenoemde producties zou spelen
!
Prachtige ontroerende Film. Weer 's 'n Film van Spielberg die minder om 't spektakel draait.
'n Vier.
motherspot
voor mij Spielbergs beste film.ontroerend verhaal.goed gemaakt met superol van Malkovitch!
*Chrissie*
ik heb een tijdje geleden opgenomen van de tv, hij leek me wel wat, ik moet hem alleen nog kijken.

WOII-film 'Empire of the Sun' van Steven Spielberg vanavond op BBC2

De eerste noemenswaardige rollen van vijf topacteurs

Voces Inocentes

The Big Sleep
Film noir / Mystery, 1946

Bloody Sunday
Drama / Oorlog, 2002
japangebaseerd op boekstadiumkrijgsgevangeneshanghai, chinabraverypeasantpacific warmeerderjarig wordenjapanese occupationchinesejapanese armyjapanese soldierjapanese surrendersalt mineinternment camp child protagonistchildren in wartimejapanese occupation of chinasuzhou, china