• 9.373.615 stemmen

Geregisseerd door: Pierre Granier-Deferre

Met onder meer: Elizabeth Bourgine, Emmanuelle Seigner en Michel Aumont

Gesproken taal: Frans

Plot Cours Privé

Jeanne Kern (Elizabeth Bourgine) is een knappe onderwijzeres met een strenge uitstraling. Iemand heeft de schooldirecteur een brief gestuurd waarin van haar amorele gedrag wordt verhaald. De problemen worden groter wanneer er een foto van een orgie opduikt waarop haar gezicht te herkennen is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fransman

Fransman

Soort erotisch psychothriller op z'n Frans, maar dan à la 1980. Om niet door heen te komen, zo traag. Lerares van het type Sylvia Kristel (dus kort haar, kleine borsten en een wezenloze uitstraling) doet het kennelijk met haar vrouwelijke studenten. Dan duiken er smaadbrieven en foto's op om haar aan de kaak te stellen. Dat is ongeveer alles wat er gebeurt. Natuurlijk is iedereen verdacht, de directeur, de collega's en de leerlingen Alleen kan het ons, mij althans, weinig schelen van wie die brieven komen.

Film is waarschijnlijk vooral bedoeld om Elizabeth Bourgine in haar blootje te laten lopen, en dat doet ze om onduidelijke redenen voortdurend. In haar appartement loopt ze dan een beetje rond en wast haar handen en is zo erotisch als een ijsbeer. De ontknoping is onduidelijk en absurd, en er wordt ook nog onwaarschijnlijk slecht geacteerd. Deze film heel erg links laten liggen.