• 9.375.349 stemmen

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: Mike Mendez

Met onder meer: Steve Guttenberg, Nia Peeples en Patrick Renna

Plot Lavalantula

"Fire Burns... Lava Bites"

Reusachtige, lava-spuwende tarantula's - lavalantula's - barsten uit oude vulkanen van de Santa Monica-bergen en brengen dood en verderf teweeg in Los Angeles. Enkel Colton West, een aan lager wal geraakte acteur uit jaren 90-actiefilms - vergezeld door Doris en Marty - staat in de weg van deze monsterlijke zwerm van bloeddorstige wezens die hun slachtoffers levend verbranden. Maar eerst moet Colton zijn tienerzoon vinden en redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Kondoro

Kondoro

Juist.. Ik sla hem over en zie wel wat er van komt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Die trailer is ook echt weer...

avatar van Shinobi

Shinobi

Wel afkomstig van de regisseur van Big Ass Spider (2013), dus misschien belooft het nog wat.

Bluebird59

Momenteel op SyFy. Mooi gemaakt maar te belachelijk voor woorden.

avatar van Theunissen

Soort van "Police Academy" (vanwege het meespelen van Steve Guttenberg alias "Mahoney", Michael Winslow alias de geluiden man en Marion Ramsey alias de vrouw met de hoog krijsende stem) v.s. lava -spuwende tarantula's film en dan in een tenenkrommende bedoeling.

Het verhaal is natuurlijk te belachelijk voor woorden (inclusief het achterlijke einde) en hetzelfde geldt voor de zeer goedkoop uitziende uitvoering (waardeloze effecten). De film weet ook niet te boeien, laat staan dat het ergens spannend wordt. Het begin van de film is nog enigszins te doen en is zelfs wat leuk (o.a. de Hollywood tourbus), maar na circa een uur heb je het wel gehad met deze belachelijke film en toen ben ik hem ook vooruit gaan spoelen. Hier en daar probeert men grappig te zijn, maar dat slaagt eigenlijk zelden tot nooit. Het meeste grappige in deze film is misschien nog de scene waarbij men Ian Ziering letterlijk en figuurlijk tegen het lijf loopt en hem om hulp vraagt. Maar hij aangeeft dat hij het te druk heeft met haaien Zoals al eerder gezegd bestaat de cast uit drie ex Police Academy acteurs en actrices, waaronder hoofdrolspeler Steve Guttenberg die eruit zag alsof hij anabole steroïden gebruikte. Hij deed het opzicht wel nog enigszins leuk (en dan vooral in het begin), maar de overige cast speelt gewoon waardeloos waaronder o.a. de rijpe Nia Peeples die alleen maar met haar borsten zit te pronken.

Nee, deze flauwe, saaie, langdradige en vooral achterlijk bedoeling kun je beter overslaan en wil je toch graag naar een leuke spinnenfilm kijken, dan kun je beter naar de vorige film van deze regisseur kijken, te weten "Big Ass Spider! (2013)".

Bluebird59

Arachnophobia (1990) is ook best de moeite waard. In ieder geval ''geloofwaardiger'' dan dit soort kiddycrap.

avatar van Theunissen

Die "Arachnophobia (1990)" is tenminste zelfs nog boeiend en spannend en misschien zelfs wat realistisch. Dat is met deze film natuurlijk zeker niet het geval (en dan druk ik me nog zacht uit)

Opzicht ook een leuke en absurde spinnenfilm is "Eight Legged Freaks (2002)", waarin ook nog een paar bekende acteurs en actrices in meespelen zoals David Arquette en de destijds zeer jonge Scarlett Johansson.

Bluebird59

Nog niet gezien geloof ik. Dank voor de tip.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Net geen voldoende omdat het verhaal en personages nog steeds oninteressant zijn, maar een aardige poging is het zeker. Vooral omdat het eindelijk weer een monsterfilm is die zichzelf niet al te serieus neemt en flink wat clichés door de mangel haalt. Scenes als een ontmoeting met Ian Ziering zijn misschien iets té zelfbewust maar het zorgt wel voor de broodnodige humor, iets wat ik toch nog steeds - gek genoeg - te vaak mis in de B-monsterfilms. En gewoon fijn, Steve Guttenberg, Marion Ramsey en Michael Winslow weer in één scene samen.

Nog steeds een film die volstaat om met een half oog te kijken, maar het is veel interessanter dan wat ik de laatste tijd in dit genre gezien heb. Een ruime 2,5* die misschien nog morgen met een halve punt omhoog gaat.

avatar van Noodless

Noodless

Lava -spuwende tarantula's, wat een idee....

Je weet wat je kunt verwachten, dus laat de flauwe kul maar afkomen. Het verhaal is zo belachelijk dat dit op een bepaalde manier ook in het voordeel werkt. De film neemt zich nergens serieus en er valt voldoende te beleven. Hier en daar leuke knipoogjes en zelfs een paar toffe scènes zoals de Hollywood Tourbus en de aanvallen van spinnen in de straten. Maar er zitten helaas ook heel wat knullige en zeer flauwe scènes in de film waardoor de film geen voldoende krijgt. 4/10

avatar van mikey

mikey

Bluebird59 schreef:

Yep. Vind ik de engste film ooit, komt ook door mijn arachnofobie

Maar de oude Tarantula van Arnold is best erg okay. En filmhistorisch interessant (nou ja) omdat dit het debuut was van Clint.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik mag Mike Mendez wel! Met Sharknado heeft Syfy z'n nieuwste succesformule neergezet en Mendez schikt zich met zijn tweede giant-spider flick naar die blauwdruk. Absoluut behorende tot het betere werk van de studio. Niet geheel verrassend dat die dan van Mendez komt. Big Ass Spider! (2013) was al een opvallend grappig en vlot B-filmpje en die trend zet hij hier door. Als kijker mag je haast niet verrast worden door het resultaat, dan moet je echt bij jezelf te rade gaan.

De link met Sharknado wordt zelfs in de film zelf bevestigd en is bijzonder grappig. Die zelfbewuste toon is wat dit soort films hard nodig hebben. Nu is het wachten tot ze het de komende 5 jaar helemaal hebben uitgemelkt en er per ongeluk een nieuw cult-succes opstaat, om de cirkel weer rond te maken. Het tweede deel staat in ieder geval vast: 2 Lava 2 Lantula! (TV Movie 2016) - IMDb

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Middelmatige spinnenfilm, hij is niet spannend, maar wel vermakelijk, ik heb hem ook uit gekeken.

Er zitten wel leuke scenes in, maar het einde verpeste het weer want dat was erg nep, de spinnen zelf waren nog niet eens zo slecht gemaakt.

Verder wel leuke rollen van 3 acteurs van Police academy.

Als je echt een goede spinnen film zoals deze wilt zien moet je kijken naar: Big Ass Spider of Eight Legged Freaks! Die zijn een stuk beter dan deze film.

Ben benieuwd naar het 2e deel van deze film: 2 lava 2 lantula!

avatar van Phantasm

Phantasm

Lava -spuwende tarantula's, het is weer eens wat anders, wel vermakelijk om naar te kijken.

avatar van Vascago

Vascago

Dit is toch lachen. Biertje, zak chips. Top.

Wie geeft er nu ene fuck om het acteerwerk of het verhaal. Kijk naar de titel en je weet dat het er niet is. Gaat het ook niet om. Gaat om het vermaak en dat is top. Big Ass Spiders! is nog net iets beter/leuker.

avatar van Shadowed

Shadowed

Uh.

Wie had dat nou gedacht. Een film die zich in hetzelfde universum afspeelt als Sharknado. Als je me vooraf had verteld dat Sharknado een extra reeks in hetzelfde universum zou hebben had ik je direct voor gek verklaard. Toch is het zo, alleen is de regie van Mendez net een stukje simpeler, want veel moeite zal er niet in deze film gestoken zijn.

Sowieso is Guttenberg niet opgewassen tegen een Ziering, want Guttenberg speelt een stuk levenlozer en emotielozer. Bij hem krijg ik te veel het gevoel dat hij het enkel en alleen voor de beperkte loonstrook doet en niet voor het plezier. Dat maakt van hem direct een saai personage, maar ook de andere crewleden doen het niet veel beter.

Zo zijn de personages stuk voor stuk saai en vervelend. Allemaal ook weer zo serieus. De grappigere rollen worden beperkt op de achtergrond gehouden en zo krijg je al snel een wat taaie film. Onbegrijpelijk eigenlijk, want als er een film niet serieus genomen dient te worden, dan is het wel een film over vleesetende spinnen die uit een vulkaan komen kruipen.

Visueel lui, en lelijk. Het lelijke valt nog enigszins te vergeven omdat het intentioneel is, maar daarbuiten lijkt er maar weinig moeite te zijn gedaan voor de film. Matig camerawerk, oersaaie settings en ten alle tijden een gevoel alsof de makers gewoon in normaal verkeer zijn gaan filmen, wat zou betekenen dat elke figurant niet weet dat hij/zij in deze film zit.

Mendez doet verder weinig moeite om het allemaal leuk te maken. De fun breekt nooit door en de spinnen zijn erg saai. Nog niet eerder bedacht, maar het blijft een kunst om ook echt leuke monstertjes te maken. Dat zijn deze spinnen dus niet. Ook de hoop voor een gave eindbaas kan je makkelijk laten varen. Veilig materiaal, en bloedeloze kills, dat direct ook de kijkwijzer verklaart.

Nee, dit was een nogal saaie bedoening. Lui geregisseerd en simpel in elkaar gedraaid. Eigenlijk het tamme zusje van Sharknado met spinnen. Niet leuk, ridicuul, over-the-top of grappig genoeg. De extra puntje is nog voor enkele degelijke rollen en een paar korte scenes die even de moeite waard zijn. Verder een film die je gewoon lekker kan overslaan, want veel zal je er niet aan missen. Bijzonder eigenlijk dat Mendez ook Big Ass Spider maakte, want die was toch een stuk leuker.