• 9.373.596 stemmen

Genre: Thriller / Drama

Geregisseerd door: Larry Peerce

Met onder meer: Charlton Heston, John Cassavetes en Martin Balsam

Plot Two-Minute Warning

"91,000 people. 33 exit gates. One Sniper…"

Een alleen handelende, psychotische man, bewapend met een jachtgeweer, is van plan om lukraak mensen neer te gaan schieten en wordt opgejaagd door de politie en een SWAT team. De sluipschutter en het SWAT team ontmoeten elkaar in een stadion waar een drukbezochte football wedstrijd aan de gang is. Op de 'two-minute warning' begint hij op het publiek te vuren en breekt er paniek uit.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Min of meer standaard rampenfilmpje, dat ondanks vele grote namen in de cast niet echt kan boeien. Ook de achterlijke aanpak van de sniper door de SWAT teams vond ik nogal vreemd. 2 sterren

Diesel

Het was erg leuk om te zien hoe al die mensen in het stadion een voor een afgeknald werden maar voor de rest is de film alles behalve bijzonder en vaak ook onrealistisch. Zonde want het idee was best goed.

IMDB comments
Bob-785
Darlington, England

One of the most annoying features of this film was the way the sniper kept lining up on the crowd then putting the gun down. I lost count of how many times he did it but by the second or third time, I found myself yelling at the screen for him to shoot. When he (finally) did open fire and people started screaming and running for their lives, I wanted to scream along with them. They could have at least got some actors in. They nearly had a touching moment at the end with the priest cradling Jack Klugman's lifeless body. But since I didn't really care about the characters as they were so 2 dimensional and I knew Klugman was going to die all along, it didn't go anywhere near close to redeeming the travesty that was the rest of the film.

Ben het hier helemaal mee eens.

Ik heb me tijdens de film echt een tijd lang zitten ergeren.

avatar van empirekees

empirekees

Is Charlton Heston de sluipschutter? De voorzitter van de National Rifle Association...;)

Diesel

Heston speelt een politiechef.

avatar van Gert P

Gert P

Lang geleden gezien en vond dat toen wel een goede film.

weet niet waarom deze nog niet op dvd te koop is.

avatar van powerman

powerman

Een "rampenfilm" uit de jaren '70 die wel erg standaard en daardoor saai is.

Een sluipschutter is van plan om de president van Amerika te vermoorden in een vol stadion tijdens de Super Bowl (play-offs American Football). Het is aan de rechercheur Holly (Charlton Heston) om dat te voorkomen.

Het is geheel is saai,doelloos en duurt bijna twee uur voort. Van karakter-ontwikkeling is geen sprake, de karakters worden zo in de film geplaatst maar dat is inherent aan het genre. En wanneer het dan spannend wordt wordt daar weinig tijd aan besteed. Een slappe en nietszeggende film die echt zonde van je tijd is.

Ik heb 'm geplaatst!

avatar van badfans69

badfans69

Gert P schreef:

weet niet waarom deze nog niet op dvd te koop is.

Alleen in USA uitgebracht

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

In de bios gezien en vond m best spannend toen. Om een bepaalde onduidelijke reden wacht de sniper met schieten tot de two-minute warning(moment in de wedstrijd) en tot die tijd komt hij dus niet in actie. Verder idd rampenfilm waarin eerst alle karakters worden geïntroduceerd waarvan de helft het eind natuurlijk niet zal halen. Paniek in het stadion best leuk gefilmd en eigenlijk wel sfeervolle thriller Black sunday kwam iets later uit , weer een stadion , weer paniek , en die duurt nog veel langer , is veel beter ook al gebeurd daar nog minder dan in deze.

avatar van Quentin

Quentin

badfans69 schreef:

Alleen in USA uitgebracht

Nee hoor, ook in Duitsland een mooie DVD verkrijgbaar.

avatar van Kristiaan

Kristiaan

Behalve dat het een tijdje duurde vooraleer de sniper begon te schieten (en hij had gek genoeg ook nog net iets te veel kracht naar mijn mening om die ladder op te klimmen) vond ik het wel een amusant filmpje.

avatar van Tarkus

Tarkus

Niet echt een goede film.

Langdradig en een scenario dat niet veel voorstelt.

Leuk wel om David Janssen nog eens te zien, maar verder stelt deze film weinig of niets voor.

avatar van clubsport

clubsport

matige film waarin allerlei karakters die de footballwedstrijd bezoeken wat screentijd krijgen .

De schutter zelf blijft wel erg lang wachten tot hij in aktie komt verder blijven zijn motieven totaal

onderbelicht en houd de regisseur zijn gezicht bewust vrijwel de hele film uit beeld , een paar vreemde keuzes .

avatar van scorsese

Matige film waarin tijdens een american football wedstrijd een sluipschutter zijn slag wil slaan. Een vrij typische opbouw voor een rampenfilm die echter veel te veel tijd in beslag neemt en waarbij te veel personages worden geïntroduceerd die er verder maar weinig toe doen. Er wordt goed gebruik gemaakt van de locatie (een overvol stadium), vooral tijdens de finale waarin eindelijk de aktie losbarst.