• 9.377.617 stemmen

Laws of Attraction (2004)

Komedie / Romantiek | 90 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: Ierland / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Peter Howitt

Met onder meer: Pierce Brosnan, Julianne Moore en Parker Posey

Plot Laws of Attraction

"Love always has the last word."

Twee echtscheidings-advocaten bestrijden elkaar veelvuldig voor de rechter, maar raken niettemin tot elkaar aangetrokken. Nadat ze getrouwd zijn is de vraag echter, of zij de huwelijksproblemen kunnen vermijden, die ze zo vaak zien in hun werk. Bovendien krijgen ze te maken met de veelbesproken zaak van een rock-ster die van zijn vrouw wil scheiden.

Daniel Rafferty

Audrey Woods

Thorne Jamison

Judge Abramovitz

Michael Rawson

Mary Harrison

Soort modern Tracy-Hepburn vehikel lijkt me.

avatar van speedy23

speedy23

Nochtans heeft dat koppel prachtige 'vehikels' gemaakt...

Dat klopt, was ook niet negatief bedoeld.

avatar van Gorro

Gorro

Met Pierce Brosnan en Julianne Moore als hoofdrolspelers kan dat een mooie romantische comedy opleveren, maar dat valt tegen. Vooral Julianne valt tegen. De rol van Parker Posey is wel best leuk, maar die wijkt dan ook niet veel af van haar werk in de mockumentaries van Christopher Guest. Het is dus een vrij futloze romantische comedy geworden met enkele leuke grappen, maar gezien de cast had er zeker meer ingezeten. **

avatar van spargo

spargo

Gisten gekeken, en het is gewoon een leuke film.

je hoeft er niet bij na te denken en dat is ook wel eens prettig. Aanrader

op z'n tijd best wel grappig....3

avatar van madelon25

madelon25

Vond het een lekkere film hoor. Gewoon gezellig helemaal met regen buiten, kaarsje en wijntje ja niets mis mee

avatar van stinissen

kos schreef:

Soort modern Tracy-Hepburn vehikel lijkt me.

Het gegeven wel maar de film komt nooit in de buurt van de films van Tracy en Hepburn.

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Was wel grappig maar verder niks bijzonders.

avatar van Importman

Importman

Als je nou echt iets voor de vrouw doet kijk dan deze film

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Slechte film. raad em aan om niet tekijken, je kan je tijd beter besteden. vind ik dan 1*

avatar van suzie

suzie

Redelijke film maar niks bijzonders, wel aardig om een keertje te zien maar niet de moeite om in de bioscoop te kijken..

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Zo ongelooflijk saai, ik heb m halverwege uitgezet kon er niet naar kijken..

avatar van soom

soom

Wat kan ik zeggen over deze film... Een behoorlijk slecht begin, middenstuk was wel redelijk, maar het einde was ook niet wat ik ervan verwachtte. Julianne Moore en Pierce Brosnan hebben overduidelijk niet die spetterende chemistry die nodig is voor een film als deze.

Het kon me niet zo boeien... Moest echt moeite doen om bij de film te blijven, ik keek hem wel uit, maar zeker niet de beste film die ik op dit gebied zag. De film kabbelt teveel door, naar mijn zin. Ik vind het eerlijk gezegd niet zoveel niveau hebben.

Daarbij komt ook nog zeker, dat ik Pierce Brosnan helemaal geen figuur vind voor romantische komedies. Zijn hoofd staat me absoluut niet aan.

Julianne Moore doet absoluut haar best, en is uitstekend op dreef. Toch vond ik de 86 minuten die de film duurde, een ware ramp, absoluut. Ik zat op een gegeven moment te wensen dat de film af gelopen zou zijn, en dat heb ik niet bij veel films.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Super cliche film natuurlijk, je weet precies hoe 't af zal gaan lopen. Toch wel geinig om te bekijken op een middagje.

Nét 3 sterren gehaald, eigenlijk 2,5

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige filmpje, waar ik een paar keer bij heb gelachen. Toch vind ik Julianne Moore met haar kunnen niet in een cliché matige romantische komedie passen. En Brosnan in New York of Ierland? Niet echt geloofwaardig. Beide acteurs horen niet in deze film en bovendien; zulke films zijn toch niet leuk meer met van die mid-people?

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Luchtig niemendalletje met een verhaal wat kant nog wal raakt. Door de net aan 80 minuten (volgens mijn dvd speler tenminste) die de film duurt wordt het nog niet langdradig. Toch zitten er wel een aantal grappige momenten in de film en zijn Ierland plaatjes altijd leuk om naar te kijken. krappe 2.5*

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Saaaaaaai, en de trailer zag er zo leuk uit. Jammer hoor.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Wel aardig, niet zo heel veel bijzonders. Was grappig om een keer gezien te hebben. Nu nog 2,5*, kan misschien nog een half punt hoger.

avatar van Norma

Norma

Inderdaad, leuk voor 1 keer. Ik vond het begin nog wel aardig, hoe ze elkaar met uitgestreken smoelen rotopmerkingen naar het hoofd gooiden, maar daarna wordt het te flauw en zoetsappig.

Moore doet het wel leuk, zoals ze op dat manneke zat te schelden die niet op dinsdag werkte

avatar van moviegirl

moviegirl

Leuk voor 1 keer , daarna word het saai

avatar van Anneleen 8

Anneleen 8

Ik vind dit een zeer vermakelijke romantische komedie, Pierce Brosnan is nog charmenter dan anders, in de mate dat dat mogelijk is natuurlijk:)

avatar van skipy05

skipy05

ik vind dit een leuk tomantiek/komedie. is eens tof om te zien. goede acteurs.

avatar van Blokland

Blokland

Nogal geforceerde rom-com tussen twee sterren die weinig chemie met elkaar hebben. Juliane Moore is uberhaupt niet echt geknipt voor dit soort rollen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuke film als tussendoortje, maar een topfilm is dit zeker niet.

Pierce Brosnan lijkt wel de ene komedie na de andere te doen, wellicht om zijn Bondimago kwijt te spelen, maar is ie dat niet al een tijdje kwijt dan ?

En Julianne Moore vond ik nu wel een keertje goed in deze rol, wat niet altijd van haar kan gezegd worden.

Kortom leuke, voorspelbare, komedie.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Deze film had ik voor twee euro ofzo bij de krant gekocht. Ik dacht, een romatische komedie is nooit echt slecht, ik hou van het genre.

Het verhaal was niet echt origineel, en zeer voorspelbaar. Hier en daar vond ik er een toffe wending in. Maar over het geheel is het nogal cliché. Voor mij geen probleem, want ik hou van dit soort verhalen.

Schitterende cast. Julliane Moore en Pierce Brosnan komen zeer overtuigend over in hun rol. En Pierce Brosnan is HOT :-p. Wat natuurlijk als vrouw super is als je naar een film kijkt! En ik denk dat de meeste mannen ook wel tevreden zijn met Julliane Moore, een heel knappe madame. En beide schitterende acteurs die toch wel deze film dragen, door hen wordt het cliché-verhaal aanvaardbaar.

De inbeeldzetting is weinig origineel en met momenten zelfs saai, dus spijtig genoeg heb ik voor Peter Howitt niet zo'n goede commentaar. Hij had er meer mee kunnen doen. Zeker met het landschap van Ierland enz, dat kwam niet totaal tot zijn recht. Shots waren te kort om een goede omgevingssfeer te krijgen.

De film was overtuigend, ik geloofde het, wat voornamelijk door de cast komt (zoals ik eerder al beschreef).

Na de film had ik het gevoel van: Leuk filmpje, zonder meer. Niet meteen eentje die ik terug zal opzetten, maar hij heeft me niet verveeld en ik zou hem aanraden aan liefhebbers van het genre die een ontspannende namiddag achter het scherm willen.

6/10

avatar van confucius

confucius

Een typische film die door 50% van de kijkers zal worden neergesabeld. Ik vond het een piepklein juweeltje (nou ja, een "bijouke" dan). Een softe mix van humor en drama en komedie en romantiek en heel wat prettige clichés en one-liners. Eerst dacht ik te maken te krijgen met zo´n slijmerige pseudo advocaten pulpfilm! Verkeert gedacht. Laat ik het als volgt voorstellen:

Het is een filmpje om samen met je vriend / vriendin onder een dekentje met een glaasje "weet ik veel" de film te bekijken. Bij de stille passages frutselen jullie wat met elkaar maar ... blijf wel kijken, want zo slecht is ie dan ook weer niet. Goedkoop mag geen eufemisme zijn voor rommel.

Ik ben iemand die niet meteen een hoge score geeft, daarvoor heeft deze film een te laag "artistiek" gehalte, maar twee sterretjes - omdat ik mij heb geamuseerd - krijgt deze "goedkope" film wel.

En om in de sfeer van de film te blijven, hier een citaat van Woody Allen:

" Mijn huwelijk begon op de dag van mijn scheiding."

avatar van gauke

gauke

Film, waarvan er honderd in een dozijn gaan.

Maar wel amusant en naar Brosnan kijken blijft leuk.

avatar van Aapje81

Aapje81

Standaard romantische Komedie die gered wordt door de aardige acteurs.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Toch wel een leuke film. Zo voorspelbaar als maar mogelijk is, maar vooral de droge humor van Brosnan maakt de film zeker de moeite waard.