• 9.374.764 stemmen

Three Cases of Murder (1955)

Misdaad / Mystery | 99 minuten

Genre: Misdaad / Mystery

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: David Eady, George More O'Ferrall en Wendy Toye

Met onder meer: Orson Welles, John Gregson en Elizabeth Sellars

Plot Three Cases of Murder

Drie verhalen over moord en het bovennatuurlijke. In de eerste, wordt een man die in een museum werkt in een wereld achter de beelden hij elke dag ziet getrokken. Ten tweede, wanneer twee vrienden op dezelfde vrouw vallen en zij wordt gedood, zijn zij de hoofdverdachten. Is hun vriendschap sterk genoeg om elkaar aan een alibi te helpen? Ten derde, wanneer een jonge politicus vreselijk door de arrogante staatsecretaris van Buitenlandse zaken Lord Mountdrago wordt gekwetst, gebruikt hij de dromen van Mountdrago om wraak te nemen.

Lord Mountdrago ("Lord Mountdrago" segment)

Edgar Curtain ("You Killed Elizabeth" segment)

Elizabeth ("You Killed Elizabeth" segment)

George Wheeler ("You Killed Elizabeth" segment)

Owen (segment "Lord Mountdrago") / Mr. X (segment "In the Picture") / Harry (segment "You Killed Elizabeth")

Dr. Audlin ("Lord Mountdrago" segment)

Jarvis ("The Picture" segment)

Woman in the House ("In the Picture" segment)

Snyder ("The Picture" segment)

Lady Mountdrago ("Lord Mountdrago" segment)

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Vermakelijke anthologie van twee bovennatuurlijke verhalen en een whodunnit waarin telkens een moord centraal staat. De spanning in de drie meeslepende en originele verhalen wordt goed ondersteund door de uitstekende cast. Naar short stories van Roderick Wilkinson, Brett Halliday en William Somerset Maugham.

Uitgebracht door Odeon Entertainment in de UK, fullscreen, degelijke print, helaas geen ondertitels.

Engelse review

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Horror Anthology met 3 verhalen waarin een moord centraal staat zoals de titel van de film aangeeft.

The Picture: De beste van de 3. Dit komt niet enkel door het camerawerk waarbij de museumgids en ook de kijker wordt uitgenodigd om in het schilderij te stappen maar ook door Alan Badel die de rol van manipulatieve creep op fantastische wijze vertolkt. Een mooie fantasie voor de museumgids die uitmondt in een ware nachtmerrie.

You killed Elizabeth: Deze is al een stuk minder hetgeen komt door een oppervlakkig scenario van 2 vrienden (de ene een brave harde werker de andere eerder een flierefluiter die de vrouwen rond zijn vingers draait). Ze vallen voor dezelfde vrouw (Elizabeth dus) vallen als ze uiteindelijk gaat trouwen met de playboy nadat ze eerst een relatie had met diens beste vriend, wordt vermoord. De afhandeling vond ik wel verrassend, laten we zeggen bevredigend.

Lord Mountdrago: Dit segment over de vete tussen 2 parlementariërs vond ik bedroevend slecht en moeilijk uit te zitten. In de hoodrol Lord Mountdrago (Orson Welles) die zijn veel jongere rivaal Owen (wederom Alan Badel) publiekelijk belachelijk maakt. Owenis hierdoor zo gekwetst dat hij Mountdrago belaagd via zijn dromen waarbij Mountdrago zelf belachelijk wordt gemaakt. Deze 'nachtmerries' werken eerder op de lachspieren (als je van dat soort humor houdt natuurlijk ik niet echt) dan dat ze de kijker ongemakkelijk doen voelen.

Op het laatste segment na erg vermakelijk.