• 9.373.071 stemmen

Boulevard du Rhum (1971)

Avontuur / Komedie | 135 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Alternatieve titels: La Via del Rhum / El Bulevar del Ron / The Rum Route / Rhum Runners / Rhumboulevard

Oorsprong: Frankrijk / Italië / Spanje

Geregisseerd door: Robert Enrico

Met onder meer: Lino Ventura, Brigitte Bardot en Bill Travers

Gesproken taal: Frans

Plot Boulevard du Rhum

"1920. Prohibition. The beginning of an era that spawned rackets, crime, corruption, and a strange romance."

De jaren 20, tijdens de drooglegging. Kapitein Cornelius von Zeelinga, een rumsmokkelaar, vlucht naar Mexico om aan de Amerikaanse kustwacht te ontsnappen. Daar ontdekt hij in de bioscoop de ster van die tijd, Linda Larue. Hij wordt dolverliefd op haar en vaart de zeeën over om haar films te zien. Op een dag kruisen hun wegen elkaar... Ze gaat mee op zijn boot en wordt een bondgenote in zijn avonturen.

Cornelius von Zeelinga

Lord Hammond

Catharina

Piet aka "Big Dutch"

Ronald / The Actor

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik las ergens dat ze meer hadden verwacht qua uitstraling tussen Lino Ventura en Brigitte Bardot.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Ventura had meer dan één goede eigenschap.

Maar het vermogen om iedere film waarin hij de hoofdrol speelde bezienswaardig te maken was wel een heel bijzondere.

Deze komedie is niet een van Lino's beste films, maar vermakelijk genoeg.

Bardot heeft een leuke (korte)scène waarin ze een, in luipaard-huid gehulde, koningin van een primitieve inboorlingen stam speelt.

Maar verder is haar bijdrage niet echt opzienbarend te noemen.

Lino draagt de film helemaal alleen, op zijn brede schouders.

Maar daar had hij ervaring genoeg in.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Dit is inderdaad een van de leukere films met Bardot. Ik kon mij hier nog een bioscoop scene voor de geest halen. De film krijgt van mij ook wel een 3,0.

avatar van Movsin

Movsin

Avontuurlijke komedie die Lino Ventura aan Brigitte Bardot koppelde. Best goed gevonden die combinatie van de knokker met de stoeipoes en met de drooglegging in de States op de achtergrond en een knap doordachte titel was er wel iets mee te doen.

En bijwijlen komt het er ook wel uit, zeker in het eerste uur waar het script wel best aanslaat met sfeervolle, sympathieke, goedlachse scènes.

Ventura als gelukzak èn pechvogel doet het goed en op lieve Brigitte kunt ge onmogelijk kwaad zijn.

Daarna vind ik de film al te lang aanslepen, wordt er nog heel wat bijgesleurd dat geen meerwaarde biedt.

Geen topper, maar toch met voldoende fun, zeker voor wie onze beide helden genoegzaam bekend zijn en ook Guy Marchand ala crooner uit de twenties zit goed in zijn rol.