• 9.375.523 stemmen

Supervixens (1975)

Komedie / Erotiek | 106 minuten

Genre: Komedie / Erotiek

Alternatieve titels: Supervixens' Oase / Russ Meyer's Supervixens / SuperVixens Eruption / Vixens

Geregisseerd door: Russ Meyer

Met onder meer: Charles Pitts, Shari Eubank en Charles Napier

Plot Supervixens

"Too much ... for one movie!"

Clint Ramsey moet noodgedwongen zijn job als pompbediende opzeggen nadat zijn vrouw werd vermoord door de geschifte politieman Harry Sledge. Slegde zit namelijk ook achter Ramsey aan, die op de vlucht slaat en ergens anders een nieuw bestaan wil opbouwen. De tocht verloopt echter niet op rolletjes, en het gaat helemaal mis als Ramsey tijdens het liften opgepikt wordt door een rondborstige dame en haar man.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Clint Ramsey

Super Angel / Super Vixen

Martin Bormann

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

You know, I came in the shower this morning without touching myself?

Heerlijke Meyer weer. Hij trekt nu echt alles uit de kast qua voluptueuze vrouwen. Heerlijk universumpje creëert Meyer hier, de vrouwen zijn enorm rondborstig en hebben het libido van een bouwvakker. Een echt girlpower filmpje, mannen zijn fucktoys, meer niet. Dat begin met Angel en Lorna is echt hilarisch, die suggestieve toespelingen, die foul mouth remarks. Heerlijk! Sowieso is die Angel erg tof met haar taalgebruik.

Die hele roadmovie feel werkt gewoon goed, met die overdreven tiroler geluidseffecten en dat onze protagonist bij elke plek weer allerlei sores op zijn hals haalt, en elke keer heeft het weer te maken met een rondborstige vixen. Levert wel wat memorabele scenes op. Napier is weer geweldig, die karakteristieke kop en die sadistische trekjes. Leuke rol van hem weer.

Dit is gewoon weer pure Meyer cheesiness in optima forma. Wat is zijn werk toch onderschat. Ook weer wat inventieve camera angles, cinematografisch blijft Meyer een genie. Verhaaltechnisch ook hoor . Al met al erg genoten weer en ik kijk uit naar de volgende Meyer.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ondergewaardeerde film van Meyer.

Ik wist niet wat ik hier van moest verwachten maar ik vond het toch redelijk tof. Deze film van Meyer is echt te flauw voor woorden. Maar ondanks dat behoorlijk leutig. De film vermaakt ook zeker en is lekker onzinnig (scene bij die boerderij bijvoorbeeld). De scene wanneer die vrouw op agressieve wijze wordt vermoord door die geschifte Harry is redelijk shockerend. Wat mij betreft is dit geen slechte film van Meyer. 3,5.

avatar van Theunissen

Alleen al de openingsscène was geweldig met Martin Bormann in een truck (hij had ook een service station) met keihard een Nazi liedje op de achtergrond Op zijn truck stonden o.a. de initialen HH oftewel Heil Hitler. Het verhaal zit zeer leuk en komisch in elkaar en met de uitvoering (had wel iets korter gemogen) zat het ook meer dan goed. Het begin met de psychopaat politieagent (geweldig gespeeld door Charles Napier) was zeer goed maar ook zeer gewelddadig. De manier waarop hij de schone Shari Eubank (zeer fraaie meid overigens die ook een dubbelrol speelt) in elkaar schopte en uiteindelijk liet elektrocuteren was zeer grof. Het gevolg van die daad is dat Clint Ramsey (goed en leuk gespeeld door Clint Ramsey) op de vlucht slaat en terecht komt in bizarre komische situaties waarbij zeer fraaie rondborstige vrouwen een hoofdrol spelen. De meeste situaties zijn leuk en een enkele flauw (die met de buggy). De situatie op de boerderij met de Oostenrijkse Soul (de zeer fraaie Uschi Digard) was zeer komisch. Ze had trouwens ook nazi trekjes Op het einde komt Charles Napier er weer in voor en hij was weer lekker grof opdreef en ook vrouwonvriendelijk Het einde was goed en eigenlijk ook best spannend.

De cast deed het goed en leuk en het vrouwelijk schoon (echte veel mooie exemplaren) was ruimschoots aanwezig o.a. weer met Haji die al in eerdere films heeft meegespeeld. Ze had trouwens maar een heel klein rolletje in deze film. De beelden van de omgeving zagen zoals vrijwel altijd in een Russ Meyer mooi uit en hetzelfde geldt wederom voor de muziek.

avatar van joolstein

joolstein

Tja... mijn eerste film van regisseur Russ Meyer en vermoedelijk zal het ook direct mijn laatste zijn (denk niet dat ik me nog eens wil wagen aan zoiets) want deze X-rated live-action versie van de Road Runner vond ik helemaal niets! Die tekenfilms zijn ook nog veel spannender! De humor is helemaal niet leuk, verschrikkelijk niveautje onderbroeken-lol. Het geheel wordt begeleid door afgezaagde muziek en met veel close-ups van vrouwelijke rondingen. Super Vixens ontstijgt nergens de sfeer van een Tiroler seksfilm. Het ontbrak er nog net aan dat Super Vixen, naakt boven op een fallische rots, de eind-slogan “That’s All Folks!” riep, maar scheelde niet veel.