• 9.371.645 stemmen

Geregisseerd door: Chang-jae Lim

Met onder meer: Lee Eun-ju, Jung Joon-ho en Lee So-yeon

Gesproken taal: Koreaans

Plot Hayanbang

Bezoekers van een website worden binnen twee weken na het bekijken dood aangetroffen. Een jonge vrouwelijke verslaggeefster onderzoekt het geval, en komt direct in aanraking met de verschrikkingen die deze website met zich meebrengt.

avatar van IamBernie

IamBernie

Teveel losse eindjes en veel onlogische dingen die niet of nauwelijks worden uitgewerkt. (Of het is gewoon aan mij voorbijgegaan...)

Nee helaas, dit was 't niet voor mij. Hooguit 2 sterren voor de spannende momentjes die eigenlijk ook zeer gering waren.

Weinig aan vond ik.

Visueel is het degelijk maar verder dan degelijk weet het ook niet te komen. Zo wordt het na verloop van tijd eerder saai. Ook de klankband doet niet wat je zou verwachten, en zo blijft het sfeertje klinisch en te gebracht.

Erger nog is het veel té standaard verhaaltje over geesten, ditmaal (weer) met het internet als medium. Als er nu één medium is dat zich ook echt niet leent voor bovennatuurlijke zaken, is het het internet wel.

Gewoon de zoveelste film in rij. Niks nieuws, alles al beter gezien en gehoord, zelfs al vele malen. Enkel wie z'n collectie Aziatische horror wil uitbreiden kan hier eens een kijkje nemen, maar verder biedt deze film weinig.

't Is kort en de tijd loopt, 't is visueel niet onaantrekkelijk. Daar blijft het ook bij. 2*

avatar van 606

He die lijkt veel op feardotcom

ook website zoeken en daarna dood

en ook nog het zelfde jaar

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Overduidelijk in het straatje van (en voor een groot deel gekopiëerd van) de Ringu- en de Ju-on-films, maar waar deze films uitblinkten in sfeer, originele vondsten en vooral effectieve schrikmomenten, weet Unborn But Forgotten op geen enkele manier te boeien, te verrassen of te vermaken. Ook was de film langdradig en op den duur vervelend en gebeurt er erg weinig. > 1*

avatar van Miss M

Miss M

Ik snapte niet echt veel van deze film op sommige stukjes maar hij was wel leuk. 2 sterren

avatar van nightbreed

nightbreed

Raar dat ze hier denken dat ze een film van 95 minuten in 10 minuten kunnen uitzenden want 10 minuten nadat deze film is begonnen begint ook 'Tube' op dezelfde zender als we MM moeten geloven.

avatar van Knisper

Knisper

Foutjes kan je ook doorgeven aan de crew natuurlijk; daar hoef je niet van die vervelende opmerkingen voor te maken.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Is deze nou echt zo matig?? De trailer zag er anders wel behoorlijk creepy uit.

avatar van Onslaught

Onslaught

Saaie Aziatische horrorfilm, waar ik nu wel een beetje op uitgekeken raak ben ik bang. Films als Ju-On, Ringu en Chakushin Ari vind ik erg goed, maar dit is gewoon weer zo'n soort film en een stuk slechter.

Enkel een paar scenes zijn d emoeite waard, de rest van de film wordt je alleen maar verveeld met saaie dialogen.

2.5

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Inderdaad helaas een tegenvaller. De trailer was wel errrg spannend maar de film is verre van... De film is inderdaad erg clichematig en soms best saai. Hier en daar zitten er nog wel wat creepy dingetjes maar daar ken ik toch helaas wel betere asia-horrorfilms voor opnoemen. Ben erg op de trailer afgegaan maar helaas is het toch een tegenvaller.

avatar van plorp

plorp

Tjezus dit was toch ook echt een bagger in de geschiedenis van de aziatische horror. echt ook niks engs aan. vermijden als de pest.

0,5

avatar van takeshi-san

takeshi-san

zo slecht was hij ook al weer niet

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Van Unborn but Forgotten wist ik niet precies wat ik ervan moest verwachten, ik had de trailer bekeken, en het leek me een erg enge horrorfilm, maar aan de reacties hier te zien valt dat toch tegen. Toch de DVD aangeschaft van het Asiamania label, en vanavond maar is een kijkje gewaagd.

Deze Zuid-Koreaanse horrorfilm begint vrij goed. Ondanks dat het wat standaard is allemaal (geestenverschijning van een angstaanjagend meisje met lang, zwart haar), deed het me toch wel wat. De schrikmomentjes werkten ook wel behoorlijk.

Het mysterieuze overheerst het eerste halfuur behoorlijk, echt 'eng' wordt het niet, en ik ben bang dat het dat ook niet meer gaat worden.
Het begint ook al wat saai te worden, het gaat allemaal verschrikkelijk langzaam. Het moment dat we de site zelf zien valt erg tegen, 'The White Room' is niet erg mooi vormgegeven, het is gewoon een grote witte ruimte, erg sfeerloos.

Eigenlijk is Hayanbang de gehele tijd sfeerloos, het is allemaal zo droog, direct en totaal niet rakend, dat het geheel mij ook niet kan interesseren. Met dit onderwerp is veel meer te doen dan dit, helaas.
De piano muziek doet hier ook veel aan mee, verschrikkelijk treurig allemaal, ondanks dat het wel mooie muziek is, maar niet in dit kader.

De eerste echt ongemakkelijke scène was in appartement 1308 waar het licht aan- en uitging. Er doeken van objecten vallen en we duidelijk geesten aan het werk zien.
Daarna volgt er eigenlijk geen een ongemakkelijke scène meer, de film probeert erg eng te zijn, maar faalt hierin jammerlijk.

De scènes in de schacht zijn erg donker, maar ook dat helpt niet echt aan de spanning. Het blijft wat afgezaagd allemaal.

Het einde was dan ook het toppunt van afgezaagd, maar goed. Sterretje dan maar.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.