• 9.373.998 stemmen

Dünyayi Kurtaran Adam (1982)

Sciencefiction / Avontuur | 85 minuten

Genre: Sciencefiction / Avontuur

Alternatieve titels: The Man Who Saves the World / Turkish Star Wars

Oorsprong: Turkije

Geregisseerd door: Çetin Inanç

Met onder meer: Cüneyt Arkin, Aytekin Akkaya en Hüseyin Peyda

Gesproken taal: Turks

Plot Dünyayi Kurtaran Adam

De aarde wordt aangevallen door de meest vreemde buitenaardse wezens. Twee moedige en zeer vechtgrage avonturiers doen er alles aan om de planeet te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Nou het is dus wat anders dan ik had verwacht. Het is een Star Wars parodie, waarbij ze gewoon fragmenten uit de originele Star Wars films hebben gepikt (scènes met ruimteschepen).

Verder bestaat de film voornamelijk uit knokkerijen in een woestijnachtig landschap. Er komen verschillende "aliens" in voor die er allemaal niet eng uitzien, maar de één lijkt op Elmo uit Sesamstraat en een mummie lijkt op een man gewikkeld in Edet sluikreclame.

De film doet me denken aan "Kung Pow" en ik hoop dat deze film net als Kung Pow ook expres slecht gemaakt is. Vaak zijn dat soort films dan wel weer grappig, maar zowel Kung Pow als deze film zijn aan mij niet echt besteed.

Kan me wel voorstellen dat de Turken onder ons trots zijn op deze film, zou ik ook zijn als het een Nederlandse productie was

avatar van Quentin

Quentin

Slechtste film die ik ooit heb gezien, maar wel ongekend hilarisch. De tranen stonden me spontaan in de ogen toen ik voor de 10e keer de Moonraker of Indiana Jones soundtrack hoorde onder een van de fantastische actie-scènes (optioneel met een loop van prachtige trampoline sprongen).