• 9.373.596 stemmen

Dünyayi Kurtaran Adam (1982)

Sciencefiction / Avontuur | 85 minuten

Genre: Sciencefiction / Avontuur

Alternatieve titels: The Man Who Saves the World / Turkish Star Wars

Oorsprong: Turkije

Geregisseerd door: Çetin Inanç

Met onder meer: Cüneyt Arkin, Aytekin Akkaya en Hüseyin Peyda

Gesproken taal: Turks

Plot Dünyayi Kurtaran Adam

De aarde wordt aangevallen door de meest vreemde buitenaardse wezens. Twee moedige en zeer vechtgrage avonturiers doen er alles aan om de planeet te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

CULTHIT!

avatar van FisherKing

FisherKing

Wellicht in Turkije ?

Sinds Foreign Films.com wordt overspoeld met erg onwaarschijnlijke waarderingen kom ik er niet meer.

Lees de comments op IMDB -> http://us.imdb.com/title/tt0182060/usercomments

De meningen zijn wel erg verdeeld, de een vind het een meesterwerk, de ander vind het troep. Maar veel die hard cultfans kennen deze film en de meeste van hun vinden het een waardige culthit.

avatar van ibo_rys

ibo_rys

Meesterlijke regie.

Zeker het kijken waard.

Onevenaarbare scenes.

Een van de beste danwel de best cultmovie in de geschiedenis.

Met dank aan maymun (=shailin)

avatar van NMD

NMD

Çetin Inanç kan films maken als geen ander. Met 'Dünyayi Kurtaran Adam' levert hij veel een knap staaltje meesterwerk af. zonde dat ook Peyda deze film weer met zijn ziekmakend slechte talenten naar beneden probeert je halen. gelukkig maakt S. Mohan met naar mijn mening de beste mannelijke bijrol in deze film over de hele filmgeschiedenis bekeken alles weer goed!....een perfect film!

Anatolia

Alleen de naam al : 'De man die de wereld redt'.

Ik zit te twijfelen. Het is, realistisch bekeken, een totaal mislukte film.

Maar aan de andere kant heb ik me bij weinig films zo geamuseerd.

Na de argumenten afgewogen te hebben: 3*.

avatar van Justice4All

Justice4All

De film word ook wel:

"Turkish Star Wars" genoemd in VS als bootleg title en op gehele internet staat ie ook onder deze titel bekend.

Vreemd waar halen ze het vandaan

avatar van Dollos

Dollos

woooooow, deze film heeft niet alleen de beste actie, het beste verhaal, een waardeloze titel, een van de grappigste en meest stinkende acteurs. Jaaaah, It sucks. It really does

avatar van Dollos

Dollos

He diesel, geen culthit maar bullshit.

Lolbroek.

Dollos schreef:

Hierop kan ik eigenlijk niet veel tegen hebben.

Maar als je dit eens vergelijkt met bijvoorbeeld een Rambo. Wat is het verschil dan behalve dat de maker van Dünyayi Kurtaran Adam over wel erg weinig geld en middelen beschikte?

Owja, het feit dat het plagiaat is...

Ik heb trouwens besloten bij het geven van een cijfer voor deze film, realistisch te zijn. 3 > 1,5*

avatar van WhiteWizard

WhiteWizard

doe niet gek mensen.. het is een super grappig film... haha die pakken van de ruimtewezens.. ik ga kapot van die dingen...

maar effe serieus...

met erg weinig geld hebben ze wel een super film gemaakt.. Als ze evenveel geld bazaten als ''TRitanic'' toen ze ''Dünyayi Kurtaran Adam'' maakten als zou dit de 10x zo beter zijn..

ciao selamlar saygilar,

Alperen

WhiteWizard schreef:

maar effe serieus...

Dat betwijfel ik. De film rammelt eigenlijk van alle kanten. Camerawerk, belichting, acteerwerk, geluid, script, de vechtscènes (daar hoef je niet veel geld voor te hebben). Zowat alles is beroerd.

avatar van mustafa buyuk

mustafa buyuk

Een van de leukste films die ik ooit gezien heb.

avatar van mustafa buyuk

mustafa buyuk

DVD

Betrouwbare site.

avatar van Shadow-Man

Shadow-Man

Super film, veel leuke actie en mooi muziek!

avatar van T.O.

T.O.

Ik zag nog een originele poster van deze film in Izmir hangen

IMDB Plot Keywords for Dünyayi kurtaran Adam,

Recensie

Hilarisch.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ben heel benieuwd, staat in m'n downloadlijstje

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Nou het is dus wat anders dan ik had verwacht. Het is een Star Wars parodie, waarbij ze gewoon fragmenten uit de originele Star Wars films hebben gepikt (scènes met ruimteschepen).

Verder bestaat de film voornamelijk uit knokkerijen in een woestijnachtig landschap. Er komen verschillende "aliens" in voor die er allemaal niet eng uitzien, maar de één lijkt op Elmo uit Sesamstraat en een mummie lijkt op een man gewikkeld in Edet sluikreclame.

De film doet me denken aan "Kung Pow" en ik hoop dat deze film net als Kung Pow ook expres slecht gemaakt is. Vaak zijn dat soort films dan wel weer grappig, maar zowel Kung Pow als deze film zijn aan mij niet echt besteed.

Kan me wel voorstellen dat de Turken onder ons trots zijn op deze film, zou ik ook zijn als het een Nederlandse productie was

Anatolia

Dat 'woestijnlandschap' is toch Cappadocië, of niet Diesel? Dan is het namelijk een 'vulkaanlandschap'.

De regisseur zei over deze film:

"Ouders geven hun gehandicapte kinderen toch ook niet zo maar op? Ik zie deze film als mijn kind, hoe veel kritiek ik er ook om mag krijgen."

Anatolia schreef:

Zou best kunnen, weet het niet zeker.

Anatolia schreef:

De regisseur zei over deze film:

Hilarisch.

avatar van Cicero

Cicero

Als 10-jarige was ik een die-hard fan van deze Arkin-film. Ik vond het een keertje wat anders dan die Ottomaansche vechtfilms, die overigens ook leuk waren.

Nu ik de film bekijk, is het natuurlijk allemaal wat minder, maar erg veel moet men ook niet verwachten van een Turksche film uit 1982. Die gasten hadden toen nog minder geld voor het maken van een film als de hedendaagse prijs van een broodje shoarma. Dus al die keiharde kritieken beschouw ik gewoon als een enorme zeepbel.

Deze film zal een culthit blijven. We mogen niet vergeten dat destijds toen het in premiere ging de Turksche bioscopen vol zaten met publiek. De film sloeg als een bom in, eindelijk een Turksche vuist tegen de Holywood-ziekte van Star Wars.

Cicero schreef:

Turksche

Turkse.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Meest belachelijke film ooit. Hopelijk namen de filmmakers zichzelf niet al te serieus. Hoe dan ook 5/5!

avatar van Justice4All

Justice4All

Binnenkort komt ook deel twee uit.

"Dünyayi Kurtaran Adamin Oglu" of wel vertaald in:

The Son Of The Man Who Saves The World

Justice4All schreef:

Binnenkort komt ook deel twee uit.

"Dünyayi Kurtaran Adamin Oglu" of wel vertaald in:

The Son Of The Man Who Saves The World

Teaser

Nogal vaag.

avatar van DOA

DOA

Hmm.. tijdje geleden gehoord.....:

Hoofdrollen in deel 2 zijn voor 1. Mehmet Ali Erbil en 2. Pascal Nouma... Ik vind het nu al grappig...

Ik heb het zelf niet gezien, maar mijn zusje zei dat Pascal Nouma dit zelf heeft verteld op 'beyaz-show' (Turkse 'komedie'-talksow)...

Maar ja... we zien wel...