• 9.373.452 stemmen

Saraband (2003)

Drama / Muziek | 107 minuten (Zweedse tv-versie) / 120 minuten (internationale theaterversie)

Genre: Drama / Muziek

Speelduur: 107 minuten (Zweedse tv-versie) / 120 minuten (internationale theaterversie)

Oorsprong: Zweden / Italië / Duitsland / Finland / Denemarken / Oostenrijk

Geregisseerd door: Ingmar Bergman

Met onder meer: Liv Ullmann, Erland Josephson en Börje Ahlstedt

Gesproken taal: Zweeds

Plot Saraband

32 jaar na hun scheiding (door de gebeurtenissen zoals verhaald in Scenes van een Huwelijk) komen Marianne, een succesvol advocate en haar ex-man Johan samen in zijn Zomer woning. Ze raakt erg betrokken bij het drama van hun kinderen en een zoon van Johan uit een eerder huwelijk.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

FisherKing

Ik hoop van harte dat deze een bioscoop release krijgt. Sony Classic Pictures heeft deze film al gekocht (voor US markt) las ik ergens.

avatar van gimli f

gimli f

Was bedoeld als Zweedse tv-film, maar Saraband zou toch een filmhuis-release krijgen in een flink aantal landen, las ik.

Nog nooit iets van Bergman gezien, maar begin er over een paar maanden aan. Kijk er al naar uit...

FisherKing

Tja, je moet natuurlijk eerst het voorafgaande zien, scenes of a marriage.

FisherKing

Geen filmversie helaas. 1 December in Zweden op TV in premiere gegaan.

1 miljoen Zweden hebben de film op TV gezien

Toch nog wel goed nieuws :

De VPRO heeft een band ter beoordeling en overweegt volgens een woordvoerder de aanschaf.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

FisherKing schreef:

Ik vind dat ze dat maar moeten doen .

avatar van starbright boy

Volgens VRT-teletekst is deze film vandaag te zien in het Paleis voor schone kunsten.

Wanneer krijgen we dit eigenlijk te zien Nederland? Biosrelease, DVD release of TV uitzending.... wat dan ook. Ik wil nu toch dat de stilte rondom deze film eens doorbroken wordt.

Hij is wel al een hele tijd op het net te vinden vreemd genoeg.

avatar van starbright boy

Zweden heeft een tv uitzendig gehad, daar zal het wel mee te maken hebben.

Volgens mij is ie er zelfs al in een soort van dvdrip, maar dat zou ik niet zeker weten. Misschien is ie in Zweden gewoon te huur of zo.

FisherKing

Een opname van TV, Kos. Dat kan bijna niet anders. Zal wel een hele matige kwaliteit zijn ?

avatar van stephan73

stephan73

wordt 30 juli uitgezonden door de ZDF!!

FisherKing

En waar blijft de NL uitzending ?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Deze komt inderdaad a.s. vrijdagavond op Dld-2, gevolgd door de film waar "Saraband" het vervolg op is, nl. "Scenes from a Marriage". Logische programmering

avatar van Anatolia

Anatolia

Ik weet niet waarom, maar ik vind dit een prachtig plaatje. Het heeft iets weg van een schilderij.

Zou best nog een biosrelease kunnen krijgen. Draait nu namelijk op een aantal festivals.

Ah, dan is er vast ook al een poster gemaakt.

Bij deze toegevoegd.

avatar van Intruder

Intruder

Heeft in België een tijdje in een aantal bioscopen gedraaid. Spijtiggenoeg gemist.

FisherKing

Vreemd, dat heeft dus "iedereen" hier gemist ?

avatar van Intruder

Intruder

Blijkbaar. Net ontdekt dat hij nog steeds draait in Cartoon's in Antwerpen en in een bioscoop in Brussel. In Antwerpen nog maar heel beperkt, in Brussel (bioscoop Vendôme te Elsene) nog dagelijks.

avatar van Freud

Freud

Mijn moeder heeft hem stiekem gezien in de Cartoon's, maar hij was al weg voor ik de kans kreeg.

RolfWolf

Vreemd he. Ooit een gevierde grootheid, nu vrijwel uit beeld verdwenen. Beetje vergelijkbaar met Wim Wenders, die met zijn nieuwste film ook nog amper aandacht weet te trekken.

Of uh, gaat het hier om een zoon of neefje van de beroemde Bergman?!?

avatar van Freud

Freud

Nee, de film heeft trouwens ook mooie recensies gekregen en zo. Maar hij heeft veel te kort gespeeld, ik wacht nu tot hij in het filmmuseum komt.

En Wenders heeft met Buena Vista Social Club toch nog aardig gescoord onlangs.

Freud schreef:

En Wenders heeft met Buena Vista Social Club toch nog aardig gescoord onlangs.

Onlangs in 1999. Zijn laatste film The Land of Plenty heeft op MM nog maar 5 stemmen en 1 bericht. Dat was 15 jaar geleden ondenkbaar.

avatar van Queto Yurlunyur

Prima film, met vooral erg mooie muziek. 3,5*

avatar van Unique

Unique

Ben het met Chr.s eens

heb hem vorig jaar in Parijs gezien, daar kreeg hij nog best wat aandacht overigens

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Als je Scener ur ett Äktenskap (1973) hebt gezien wordt je erg nieuwsgierig naar deze film. Dezelfde acteurs in een 'vervolg' na dertig jaar... Uniek hoor!

avatar van Arnie

Arnie

Ik begrijp uit het voorgaande dat er geen officiele DVD-release is? Via google kwam ik bij amazon.com dat wel zo'n schijfje aanbiedt, slechts 17,99 dollar...

Verder geen idee waar deze te krijgen is, behalve in boekvorm.