• 10.552 nieuwsartikelen
 • 161.746 films
 • 10.095 series
 • 29.646 seizoenen
 • 613.227 acteurs
 • 192.890 gebruikers
 • 8.964.535 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Wings of Eagles (1957)

Drama | 110 minuten
2,99 38 stemmen

Genre: Drama

Speelduur: 110 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Ford

Met onder meer: John Wayne, Dan Dailey en Maureen O'Hara

IMDb beoordeling: 6,6 (4.566)

Gesproken taal: Engels

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot The Wings of Eagles

"THE SKY IS THE LIMIT for Fun, Thrills, Excitement!"

Frank W. "Spig" Wead was erbij toen de Amerikaanse marine de eerste schreden deed in het luchtruim. Om vliegen populairder te maken liet hij de marine mee doen aan een race rond de wereld. Dit betekent wel dat hij maar weinig bij zijn gezin is. Als hij van de trap valt eindigt dit veel hoofdstukken in zijn leven, maar het opent de weg naar een carrière als schrijver.

logo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Frank W. 'Spig' Wead

'Jughead' Carson

John Dodge

John Dale Price

Adm. Moffett

Capt. Herbert Allen Hazard

Jack Travis

Capt. Jock Clark

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van movie acteurs

movie acteurs

 • 3028 berichten
 • 3141 stemmen

Wayne deed weer zijn zogenaamde helden typetje na .....

Voor de rest zeer goede film. Prachtige begin/eind scene en deze scene was ook wel goed: YouTube - Wings of Eagles Beginning Flight Scene . De film was mooi geschoten en de film was het kijken in mijn ogen zeker waard. Ook Maureen O'Hara is hier geweldig . 4,0.


avatar van Metalfist

Metalfist

 • 12407 berichten
 • 3964 stemmen

They can make better booze in a bathtub!

Sinds een tijd hebben we terug TCM en neem ik er terug regelmatig films van op. Omdat ik al zoveel films achter sta, neem ik altijd alleen maar de films op met acteurs of regisseurs die ik de moeite vind. Dit heeft als resultaat dat ik vaak blind aan een film begin, hiermee bedoel ik dat ik een willekeurige titel van op de decoder pak en die afspeel. Gaandeweg tijdens de openingscredits zal ik wel zien waarom ik de film juist heb opgenomen. Hier was dat ook dus weer niet anders. Bijlange na geen idee waarover de film ging maar de combinatie Wayne en Ford was dus al meer dan genoeg.

Al moet ik eerlijk toegeven dat ik een ander soort film had verwacht wanneer ik over deze samenwerking nadenk. Het zijn titels zoals Stagecoach en 3 Godfathers die me deden vermoeden dat de twee samen Westerns maken dus het was vreemd om deze keer John Wayne in de marine te zien. Stoort dat? Helemaal niet want Ford weet er nog altijd een leuke film te maken die alleen naar het einde toe wat inzakt. Zoals de film al aangeeft aan het begin heeft Frank Wead effectief bestaan maar persoonlijk vond ik het allemaal maar wat overdreven wat hij allemaal heeft neergezet. Zijn marine tijd was het boeiendste (de strijd tussen de zijnen en het leger is geweldig om naar te kijken en de openingsscène was trouwens ook erg goed) maar eens hij van de trap valt, wordt het allemaal wat minder. Het eerste deel met zijn behandeling is nog wel de moeite maar vanaf dan gaat Ford in zo'n versnelling dat het je eigenlijk allemaal niet bijster veel kan schelen. Het schrijven wordt enorm snel afgehaspeld en de film maakt serieuze sprongen in tijd. Enige aanduiding van jaartallen had dus ook welkom geweest maar het kon me eigenlijk allemaal niet meer interesseren. Jammer want als dit beter was uitgewerkt, dan had het wel eens erg mooi kunnen worden maar nu lijkt het alsof het einde maar rap rap uit de mouw geschud moest worden (het neerschieten van Carson en de manier waarop Spig van de boot wordt gehaald had echt wel beter gekunnen) waardoor de film uiteindelijk niet bevredigt.

John Wayne blijft toch een held. Hij speelt vaak eenzelfde soort rol maar ik vind het geweldig om naar te kijken. Wayne was één van de laatste echt stoere mannen en de echte Frank Wead mag trots zijn dat iemand als hem heeft geportretteerd. Het is de eerste keer dat ik Wayne in een niet-Western rol zie (zijn kleine en compleet nutteloze bijrol in How the West Was Won niet meegerekend) maar hij doet het in ieder geval uitstekend. Ik weet niet juist waarom maar hij heeft zo'n heerlijk charisma over zich hangen, ik kan er films van blijven kijken. Voor de eerste keer een film gezien met Maureen O'Hara, al heb ik hier denk ik nog wel iets van liggen, maar ze is een goede match met Wayne. Al staat ze toch wel wat in zijn schaduw maar dat is eerder wat Ford zijn schuld die haar personage meermaals opzij lijkt te schuiven. Ford heeft altijd beweerd dat alles in deze film waargebeurd was want hij is er erg vaak zelf bij geweest. Daarmee dat het personage John Dodge (Ford en Dodge zijn ook bekende automerken) eigenlijk op hem is gebaseerd. Ward Bond speelt dit dan ook vrij goed en heeft tegelijkertijd ook één van de leukste scènes in de film. Op het moment dat hij Wead naar buiten laat wanneer die juist een contract heeft gekregen, passeert Wead langs allerlei headshots en andere memorabilia, die trouwens allemaal van Ford zijn geweest. De laatste foto is er één van John Wayne in zijn vroege periode (circa de Lone Star films als ik me niet vergis). Leuke knipoog in ieder geval. Wie ook een grote bijrol heeft is Dan Dailey in de vorm van Carson. Die moet zorgen voor de komische noot in de film en doet dat vrij degelijk. De ondertiteling op TCM is trouwens enorm slecht, hele zinnen worden gewoonweg niet vertaald dus zie dat je het geluid goed luid kunt zetten want anders mis je erg veel.

Degelijke Wayne film en ook Ford weet er iets degelijks van te maken, Mogambo en het bovengenoemde How the West Was Won vielen nogal tegen. Ik ben in ieder geval nog benieuwder geworden naar de andere samenwerkingen tussen Ford en Wayne. Soit, hoewel ik moeite heb om alles te geloven wat hier verteld wordt, is The Wings of Eagles wel een vlotte film die alleen op het einde echt compleet zijn ritme kwijtraakt.

3.5*


avatar van Brix

Brix

 • 19230 berichten
 • 4654 stemmen

Metalfist schreef:

[i]Ford heeft altijd beweerd dat alles in deze film waargebeurd was want hij is er erg vaak zelf bij geweest. Daarmee dat het personage John Dodge (Ford en Dodge zijn ook bekende automerken) eigenlijk op hem is gebaseerd. Ward Bond speelt dit dan ook vrij goed en heeft tegelijkertijd ook één van de leukste scènes in de film. Op het moment dat hij Wead naar buiten laat wanneer die juist een contract heeft gekregen, passeert Wead langs allerlei headshots en andere memorabilia, die trouwens allemaal van Ford zijn geweest. De laatste foto is er één van John Wayne in zijn vroege periode (circa de Lone Star films als ik me niet vergis). Leuke knipoog in ieder geval.

3.5*

Dit is zeker niet bedoeld om afbreuk te doen aan je uitvoerige en interessante bespreking van de film, maar als aanvulling.

Ik zag de film zojuist namelijk op TCM, en stelde het volgende vast:

De foto waarover je het hebt is er niet een van John Wayne, in een vroege western, maar van Tom Mix.

Er hangen drie foto's in lijst aan die muur: de reeds genoemde van Mix dus, links daarnaast een foto van een paard, en daarnaast een foto van Wayne's grote western idool Harry Carey.

N.B.

In 'The Searchers ' brengt Wayne aan een eerbetoon aan Carey, door een typische houding van hem te imiteren.

Het beroemde shot vanuit het huis gezien, met donkere omlijsting van de deurpost, terwijl Wayne met zijn hand de elleboog van de andere arm vastpakt.

Te zien aan het eind van de film.


avatar van Metalfist

Metalfist

 • 12407 berichten
 • 3964 stemmen

Oei, dan heb ik er serieus naast gekeken. Ik kon namelijk echt zweren dat het Wayne was maar ik vertrouw eerder op jouw kennis van dit soort films dan mijn kunsten om gezichten te herkennen The Searchers heb ik wel gezien maar Carey is mij jammer genoeg onbekend (ik ben eigenlijk alleen bekend met John Wayne) waardoor dat eerbetoon me compleet is voorbij gegaan.


avatar van Brix

Brix

 • 19230 berichten
 • 4654 stemmen

De vergissing is begrijpelijk.

In die periode waarin Wayne in zijn eerste westerns speelde, was het nog gebruikelijk voor de acteurs om enorm grote cowboyhoeden te dragen.

Bijna alle westernsterren droegen gelijkaardige hoeden, bij voorkeur in 't wit.

Op zo'n portretfoto is verwisseling in de gauwigheid niet verwonderlijk.

Voeg daar de nogal fors uitgevallen neuzen van Tom Mix en John Wayne aan toe, en er is nog meer gelijkenis.

Tom Mix was de grootste der groten onder de western acteurs in die tijd, minstens net zo bekend als Wayne dat later zou worden.

Maar naar vehouding was zijn roem (en fortuin) toentertijd nog groter.

Zijn ster daalde toen de geluidsfilm zijn intrede deed.

Misschien nog leuk om te weten:

In 'Sunset '(1988) speelt Bruce Willis de rol van Tom Mix, naast James Garner als Wyatt Earp.


avatar van Spetie

Spetie

 • 38582 berichten
 • 5459 stemmen

Ford en Wayne is een combinatie, die blijkbaar graag met elkaar werkten, want dit is alweer de zoveelste film, die ik zag met die combinatie.

Het is een aardige film, maar niet echt memorabel. De marine outfit stond Wayne wel erg goed moet ik zeggen. Wel speelt hij de rol, die hij bijna altijd speelt, maar dat doet hij altijd wel goed, zo ook hier. Zijn samenspel met Maureen O'Hara is ook niet verkeerd. Het verhaal is wel geinig en zo is het eigenlijk een film zonder al teveel hoogtepunten, maar gelukkig ook zonder diepe dalen. Verder heb ik er eigenlijk niet zo heel veel over te vertellen.

3,0*


avatar van scorsese

scorsese

 • 11742 berichten
 • 10159 stemmen

Aardige film over een piloot voor de luchtmacht die later furore zou maken als schrijver. Een ietwat oppervlakkige biopic (zeker de eerste helft) die echter wel gemakkelijk wegkijkt. Een redelijk spectaculaire opening en John Wayne doet waar hij goed in is en stelt in die hoedanigheid dan ook niet teleur. Met gemak 3.0 sterren.