• 9.374.065 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Richard Lester

Met onder meer: John Lennon, Ringo Starr en Paul McCartney

Plot Help!

"Stop worrying! HELP! is on the way!"

Ringo Starr heeft per ongeluk de ring gepakt van een jonge vrouw, die bij een obscure Aziatische cultus die gelooft in menselijke offers, is aangesloten. Deze menselijke offers moeten dan wel die speciale ring bezitten. Zolang ze de ring niet om heeft, kan een jonge vrouw niet geofferd worden. Ringo wordt achterhaald als de huidige bezitter van de ring en wordt daarom achtervolgd door de cultus en een paar vreemde wetenschappers onder leiding van professor Foot. De Londense politie en Ahme, een hooggeplaatst lid van de cultus, die er niet meer in gelooft, proberen Ringo te helpen.

avatar van jackie

jackie

Hele leuke film, grappig verhaal en de Beatles acteren leuk en de muziek is briljant....

avatar van Camy

Camy

Lord of the Rings met humor !!!

avatar van Ortwin

Ortwin

Toffe film, mijn Beatles-favoriet na A Hard Days Night!

Zalige muziek, vooral 'Another Girl' is fantastisch!

Ik wil hem op DVD, maar ik vind hem nergens...

avatar van Floris22

Floris22

De grootste zeikfilm die ik ooit heb gezien. Heb werkelijk geen 1x kunnen lachen, of zelfs maar glimlachen. Alles is zo flauw.

A Hard Day's Night was erg leuk, maar dit??

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Camy schreef:

Lord of the Rings met humor !!!

Het is inderdaad wel de beste Beatles film.Heel de film (nog altijd)erg goeie beatles-muziek.

avatar van Toon1

Toon1

Ik vind het een heel leuke film. Ik zoek hem nog altijd op dvd, blijkt zelfs in het buitenland is hij moeilijk te krijgen om één of andere reden...

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Dit was de beste album van de Beatles in mijn mening, dus meteen ook een goede soundtrack bij deze film.

Hij is verder lekker maf en gek. Vol met grappen. Echt een leuke film, vind deze leuker dan "A Hards Night".

3,5

avatar van Bob Cremers

Bob Cremers

HELP !

De Beste Film dat denk ik !

avatar van henkula

henkula

Op zich wel geslaagd, het is steeds een opluchting als er weer een liedje gezongen wordt.

avatar van Film Fan

Film Fan

Op en top nostalgie. Eigenlijk niet meer van deze tijd maar dat maakt het zo leuk. De Fab Four waren natuurlijk de eerste echte trend setters. Tot nu toe zijn er nog steeds erg weinig pop artiesten die acteren in hun eigen film.........

avatar van Toon1

Toon1

wo 05/09/07 - Apple Corps, het productiebedrijf van The Beatles, heeft bekendgemaakt dat de Beatles-film "Help!" eind oktober op dvd uitgebracht wordt. De film bevat hits als "Help!", "You're going to lose that girl" en "Ticket to ride".

De mastertape van "Help!" werd speciaal voor de dvd gerestaureerd.

De uitgave bevat twee schijfjes, één met de film en één met niet eerder vertoonde beelden, een documentaire en enkele trailers van de bioscoopfilm uit 1965.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ik hoop stilletjes op audiocommentaar van de heren Starr & McCartney.

avatar van Quentin

Quentin

Help! in Tuschinski

De film uit 1965 was bij het verschijnen meteen een groot succes. Het verhaal rondom een vreemde ring om de vinger van Ringo Starr zat vol verwijzingen naar de toen ook al populaire James Bond.

Voor hedendaagse filmfans zal het verhaal echter wel wat oubollig aandoen, maar gelukkig is de muziek ruim veertig jaar later nog steeds vreselijk goed.

Hits

De film die onder andere de hits Help!, You've Got To Hide Your Love Away en Ticket To Ride bevat verschijnt op 2 november als prachtige uitgave op dvd.

Speciaal voor de Nederlandse Beatle-fans is als voorproefje de film eenmalig te zien in de mooiste bioscoop van Nederland: Tuschinski in Amsterdam.

Allereerst is er een vertoning van een documentaire over Help!, waarna de reguliere film vertoond zal worden.

DVD

Na afloop is, enkele dagen voor de releasedatum, de dvd te koop. Deze zal te verkrijgen zijn in twee versies. Een gewone versie en een luxe, die naast de film ook een kopie van het originele script plus een 60 pagina's tellend boek zal bevatten.

Beide versies bestaat overigens uit twee dvd's waarnaast de film ook ruimte is voor een documentaire, een making-of en een niet eerder vertoonde scene uit de film.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Quentin schreef:

Help! in Tuschinski

In het kader van het verschijnen van de Beatle-film op dvd, is Help! op woensdag 31 oktober eenmalig te zien in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. .

Ik zit als eeuwige lifetime-Beatlesfan vreselijk vol ongeduld te wachten tot de film echt te koop is, een juweeltje om terug van te genieten.

Ok, het verhaal is lullig en dom, pure slapstick eigenlijk, maar mij gaat het er gewoon om om The Beatles in al hun glorie en spontaniteit en vaak ook onnozelheid bezig te zien, en vooral te horen, ik veronderstel dat de geluidskwaliteit van de dvd ook wel dik in orde zal zijn ?

Eigenlijk staan er dus vroege clipjes op, hele vroege videoclipjes, uit een tijd dat dit nog niet gebruikelijk was voor bands.

Maar The Beatles waren in véél dingen pioniers...

Kan zoals gezegd nauwelijks wachten, dit wordt puur genieten!

Moet ik de film kwoteren ook ?

Nou, ik geef hem gewoon 4, want zoals gezegd, verhaallijntje dunnetjes en ongeloofwaardig, maar alles wordt natuurlijk goedgemaakt door de 4 hoofdrolspelers!

****

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Flauwe film. De muziek is nog het enige goede eraan.

avatar van KCFM

KCFM

Well I... Well I thought she was a sandwich, 'til she went spare on me finger.

avatar van Facedown

Facedown

KCFM schreef:

Well I... Well I thought she was a sandwich, 'til she went spare on me finger.

aaaaaah, die Ringo toch

avatar van Friac

Friac

Geestige film van The Beatles, die het deze keer nog een streepje verder trekken dan bij A Hard Day's Night.

Het flutverhaaltje van Ringo Starr die achtervolgd wordt door een sekte biedt voldoende ruimte voor een soort absurde humor die ik kan smaken. Niet altijd, af en toe was er een misser bij (die des te pijnlijker is wanneer je de mislukte grappen combineert met het acteertalent van The Beatles ), maar er zaten enkele leuke zaken tussen die mijn mondhoeken toch omhoog deden krullen leuke afsluiter: "Deze film werd opgedragen aan de uitvinder van de naaimachine" -> Heerlijke Pythonachtige kolder.
Los van de kern van de zaak, de fijne muziek en de grappen, vond ik het camerawerk ook best nog aardig. Vooral tijdens de kleine optredens tussen het verhaal door kwam dit goed tot uiting, als perfecte voorloper van de moderne videoclip.

Prima film, ik heb spijt dat ik hem niet opgenomen heb.

avatar van Film Pegasus

Mmm... 't was even zoeken wat ik nu van deze film moest denken. Na de animatiefilm Yellow Submarine ben ik wel meer tevreden met deze prent. Het verhaal is niet alles en doet wat denken aan Austin Powers. Maar dat verwijst nu eenmaal naar de 60's dus... The Beatles zijn geen echte acteurs en daar moet je rekening mee houden, maar het verhaal is dan ook gericht op de muziek van de groep en houdt het ook vooral op grappen met de 4 jongens. Die lukken over het algemeen wel, wat het mindere acteerwerk wel goed maakt. Iemand die een mop vertelt aan de toog hoeft ook geen acteur te zijn. Zoals Friac eerder zei heeft het geheel wel wat weg van Monthy Python en daar heb je tussen de doorsnee moppen ook de geniale grappen tussen zitten. Qua komedie maakt het in elk geval met moderne komedies en ik was blij nog eens dergelijke humor (modernere slapstick) te zien zonder dat het perse rond sex of pis en kak (sorry voor het woordgebruik) moet draaien zals American Pie, Little man, 40 year old virgian, Scary movie, Dumb and Dumber en zo voort. En met een soundtrack van zo'n groep kan het ook niet stuk.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Een leuke film, waarbij de vergelijking met Monty Python best terecht is. Hoewel Help! niet van constant hoog niveau is, zijn bepaalde momenten werkelijk schitterend. Grootste minpunt is het verhaal, waar helaas iets tekort aandacht aan is besteed. Hoewel ik ook wel besef dat het verhaal puur in het teken staat van de grappen in de film. Die grappen zijn ruimschoots voldoende uitgevoerd en dat maakt de film dus ook voldoende.

avatar van T.O.

T.O.

Liedjes zijn de absolute hoogtepunten van de film (en de beelden erbij van goede kwaliteit komen nu inderdaad over als videoclips, wat natuurlijk aardig is).

Rest van de film is een combinatie van mislukte Monty Python-humor, slecht acteerwerk en een verhaal waar geen touw aan vast te knopen is.

avatar van Lucas1

Lucas1

Heerlijk Brits absurdisme. Vond het verhaaltje eigenlijk juist zeer geslaagd in al zijn meligheid. Zeer geestig, erg leuk om de Beatles te zien, en de muziek is ook geweldig. Topfilm!

avatar van Kooshiba

Kooshiba

Wat een verschrikkelijk flauwe film zeg. Heb vroeger redelijk wat Beatles geluisterd en dacht dat het dus wel geinig was om deze een keertje te kijken. Dat was het ook wel hoor, maar dan vooral het eerste deel (voor de hilarische intermission). Ik weet niet of het lag aan het feit dat het me gewoon niet meer kon boeien of dat het tweede deel echt slechter was maar ik vond er niks meer aan...

Ben ik trouwens de enige die die vrouw op een vent vind lijken? Kijk (en luister) even goed de laatste zin van de scene vóór de intermission. Er lijkt een licht snorretje zichtbaar te zijn en die stem lijkt net opgezet

avatar van Tarkus

Tarkus

Voor een goed scenario moet je zeker niet naar deze film kijken, en ook al niet om het acteerwerk, en dat geldt voor zowat iedereen in deze film, ook de 'echte' acteurs.

Af en toe zitten er wel een paar grappige momenten in, maar ook dat is niet zo fameus.

De enige reden waarom ik de film heb is The Beatles, en dan voor hun muziek.

Toch spelen ze er niet veel nummers in, maar die je hoort zijn wel stuk voor stuk pareltjes, en het loont zeker de moeite om de film daarvoor alleen al te bekijken.

Ik heb de film al verscheidene keren gezien, zelfs vroeger ook in de bioscoop, maar dit is wel de eerste keer op DVD, en ik heb dus ook de gerestaureerde versie bekeken. En die restauratie is bijzonder goed geslaagd, beeld, maar vooral het geluid, 5.1 DTS !!, is uitstekend, en dat komt bij de nummers die The Beatles hier brengen prachtig naar voren.

Ik geeft 3 sterren voor deze film maar die zijn louter en alleen voor de Beatle-songs in de film.

avatar van bencom

bencom

5 sterren van mij voor deze Beatlesfilm. Pure nostalgie met een zeer goede soundtrack-muziek die tegenwoordig niet meer gemaakt wordt-die ook verscheen op lp/cd.

In die tijd verfrissend met jongens die achter hun produkt stonden. na Elvis die het met zijn films het al gehad had.

Top Top Top

avatar van Dk2008

Dk2008

Erg lang geleden dat ik deze film voor de eerste keer had gezien. Nu weer bekeken maar vond er net als toen niet zo veel aan. Op zich is het leuk om The Beatles weer te zien. Een aanschakeling van rare en komische situaties die het eerste halfuur nog wel leuk zijn maar daarna steeds meer gaan vervelen. Vooruit 2.5.

Aan de andere kant heb je natuurlijk de liedjes in deze film. Stuk voor stuk geweldige nummers, wat waren die gasten goed. Hiervoor 4.0.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Melige Bondparodie die mij wat al te vaak deed denken aan Bassie & Adriaan. En de baron. Mooi gedraaid, dat wel.

avatar van thunderball

thunderball

Deze net op de BBC voor het grootste gedeelte nog kunnen zien.

Tja, voor Beatlesfans waarschijnlijk wel aardig om te zien, maar wanneer je niks met hen hebt is het toch een hele zit.

Typische jaren '60 comedy met zeer veel flauwigheden en leukdoenerij.

De Beatles praten behoorlijk plat en waren zonder ondertiteling regelmatig nauwelijks te verstaan.

Mooi geschoten op locatie, dat wel.

Jammer van de vreselijke muziek.

Meer dan een vier, ofwel twee sterren kan ik hier niet voor geven.

avatar van Zinema

007 By The Beatles.

En dan met een flinke scheut kolder. Alhoewel.. Op het gejatte thema-muziekje na is hier weinig Bondesque aan.

Als je geen fan van de Fab 4 bent, heb je hier zowiezo weinig te zoeken. Want het verhaal is, op een paar geslaagde grapjes na, allesbehalve sterk. Tuurlijk snappen we, na een filmpje als dit, de samenwerking tussen Harrison en Python beter. Maar het Handmade-niveau wordt helaas niet gehaald. Wat mij enkel doet besluiten een halfje bij te tellen, is de muziek. Pardon, de geniale muziek..

Grappig om te zien is dat de 'clips' er nog steeds goed uit zien. Sterker nog, sommige kunnen makkelijk de concurrentie aan met de hedendaagse MTV-meuk. En dan zwijgen we voor het gemak maar even over de composities zelf. Want ik heb op de muziekzender zelden zulke compositorisch sterke hoogstandjes voorbij horen komen, heden ten dage.

Redelijk.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Het verhaal en het acteren verdienen eigelijk nog geen halve ster.

Maar ja, het zijn natuurlijk wel THE BEATLES, de muziek maakt dan weer wel een en ander goed. Er had wat mij betreft heel wat meer muziek in gemogen.

Als Beatle-fan van het eerste uur heb ik indertijd deze film een keer of 5-6 in de bioscoop gezien en mijn waardering was toen wel 10 sterren. Maar vandaag-de-dag kan ik er toch echt niet meer dan 2,5 voor geven.