• 9.370.316 stemmen

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 21 januari 1995

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Le Ballon d'Or

Een jongetje droomt ervan om voetballer te worden, maar zijn vader ziet er geen brood in. Dan wordt hij ontdekt door iemand die hem kan helpen met het op poten zetten van een carrière, wat nog niet zo gemakkelijk blijkt te zijn.

avatar van Jordy

Jordy

" Een jongetje droomt ervan om voetbalster te worden"

weer zo'n travestie-film??

avatar van neo

neo

Is dat Hilversumse humor Jordy?

avatar van gotti

Heb dit 'vroeger' eens gezien. Vond hem toen prachtig...Een hoge stem dus. 4*

avatar van zoutzak

zoutzak

jeugdsentiment he

avatar van moustafa

moustafa

hele leuk film vooral voor jongeren die ervan dromen om ooit profvoetballer te worden

avatar van kiriyama

kiriyama

Vond er niet veel aan.

avatar van veron35

veron35

Ik heb hem pas geleden op school gezien. Dood saai (want ik haat voetbal).

avatar van Jonas Olsson

Jonas Olsson

Toen ik een jaar of 9 was, ging ik met mijn vader en een vriend naar het filmhuis. Er draaide een film over voetbal; dat moesten we zien. "De Gouden Voetbal". Toen we drie kaartjes bestelden, keek de medewerker wat verbaasd op. Later bleek waarom. Een vrije grote filmzaal en wij waren de enigen.

Ik heb rond mijn negende misschien wel 10 films gezien, maar als ik er 3 zou moeten opnoemen, zou dat een enorme uitdaging zijn. Maar "De Gouden Voetbal" staat in mijn geheugen gegrift. Hoe hij een bal tegen het hoofd van zijn altijd zeurende tante schiet en hoe zijn liliputtervriend een boodschappenkarretje steelt...Wonder boven wonder weet ik het nog allemaal. Of hoe hij op het dak van het stadion gaat hooghouden. Het zal qua regie en acteerprestaties vast geen Oscar-waardige film zijn geweest, maar het heeft zeker indruk gemaakt.

Voor het eerst kreeg ik echt een kijk in de wereld buiten Europa. Van tekenfilms als Quasimodo of Bambi leer je weinig van de wereld. Het tegendeel geldt voor "De Gouden Voetbal". Vandaar mijn vier sterren.

Nog even wat vooroordelen bevestigen:

Ja, ik hou van voetbal en ja, ik heb door de zaal geschreeuwd en gerend omdat er toch niemand anders was. Voor een negenjarig jongentje best leuk voor een keer.

avatar van scorsese

Goeie film over een jongetje die ervan droomt profvoetballer te worden, maar daar heeft hij eerst een bal voor nodig. De opbouw heeft soms wat weg van een roadmovie en is hierdoor wat fragmentarisch. Maar de scenes worden gaandeweg steeds beter. De film speelt zich af in Afrika en oogt bijzonder authentiek. De jonge Aboubacar Sidiki Sumah heeft genoeg charme en kan bovendien prima overweg met een bal.