• 9.215.598 stemmen

Genre: Drama / Film noir

Geregisseerd door: Max Ophüls

Met onder meer: James Mason, Robert Ryan en Barbara Bel Geddes

Plot Caught

"THE STORY OF A DESPERATE GIRL!"

Lenora is getrouwd met een rijke man genaamd Smith Ohlrig. Op het eerste gezicht lijkt het goed te gaan, maar als ze dan ontdekt dat hij een gestoorde is, probeert ze van hem te scheiden. Hij wil haar echter niet zomaar laten gaan, waardoor ze iets moet verzinnen om van hem af te komen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Larry Quinada

Smith Ohlrig

Franzi Kartos

Dorothy Dale

Psychiatrist

Store customer in flowered hat (onvermeld)

Miss Chambers (onvermeld)

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Dat Kubrick vroeger - naast Eisenstein - ook een grote bewonderaar was van Ophüls' werk, is duidelijk terug te zien in films als Paths of Glory en The Killing. De dynamieke cameravoering van Ophüls, waarbij de personages constant op de voet worden gevolgd, doet ook sterk denken aan de soortgelijke cameravoering die Kubrick in Eyes Wide Shut toepast. Als je goed oplet, zie je ook andere, duidelijke overeenkomsten (bijv. het spelen met de biljartballen tijdens een dialoog, al kan dat natuurlijk ook toeval zijn). Als geheel is deze film echter niet altijd even boeiend. Mooi gefilmd, dat wel.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Zeer aardig filmpje. Begon een beetje zoetsappig en sentimenteel, maar werd naar gelang steeds sterker. Met drie steengoede acteerprestaties van Mason, Bel Geddes en vooral Ryan. 3,5*

avatar van starbright boy

• 21994 berichten

Bijlange na niet zo goed als Letter from an Unknown Woman, maar verre van vervelend. Vermakelijk verhaaltje, leuk verfilmd, fijne acteurs.

Een kleine 3.5*

avatar van Ramon K

Ramon K

Sluit me bij de kritieken aan. Goed camerawerk, maar plot boeit te weinig. 3*

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Plotbeschrijving klopt volgens mij niet. Lenora was niet met Larry getrouwd.

avatar van stephan73

stephan73

Verschijnt binnenkort op het Second Sight label in Engeland.

avatar van Movsin

Movsin

Stoorde me al een beetje aan het theatrale overacting van Ryan en Barbara Geddes en ook aan een paar haperingen in het verhaaltje, redelijk dun trouwens, om dan dan met een onwaarschijnlijk en "afgehaspeld" slot kennis te maken, zodat deze film in zijn geheel zeker niet over de middenmoot heen geraakt.

avatar van clubsport

clubsport

Vanuit een red pill perspectief kan je deze film vrij makkelijk ontmaskeren als het zoveelste damsel in destress en

bad guy sweet girl sprookje en als je het karakter van Geddes in het begin bekijkt dan zie je dat ze nooit het

onschuldig prinsesje kan worden wat het verhaal ons wil doen laten geloven .

Maar goed laten we de geloofwaardigheid laten voor wat het is , dan moet ik wel toegeven dat de uitvoering

( alhoewel dramatisch) goed gedaan is , zowel het acteerwerk als het camera werk is uitstekend .

Geddes heeft trouwens het perfecte onschuldige gezicht voor een rol als dit en ik herkende haar aanvangkelijk niet

direct als Miss Ewing uit dallas ( de enige andere rol waar ik haar eerder in heb gezien ) .