Genre: Komedie / Misdaad
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Penelope Ann Miller en Pamela Reed
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 8 februari 1991
Plot Kindergarten Cop
"Go ahead, you tell him you didn't do your homework."
John Kimble is een harde politieagent, die al jaren achter drugshandelaar Cullen Crisps aanzit. Hij weet hem uiteindelijk te vinden, maar dan blijkt dat de enige persoon die kan getuigen tegen Crips zijn ex-vrouw is. Zijn ex-vrouw blijkt spoorloos te zijn en de enige aanwijzing is haar zoontje op een kleuterschool. Kimble besluit undercover te gaan op de kleuterschool, om het jongetje te beschermen tegen een moordenaar.
John Kimble
Dominic Palmieri
Sylvester's Mother
Samantha's Mother
Jordy
Redelijke komedie. De combinatie van de grote Scharzenegger en de kleine kids levert wel een paar leuke momenten op, maar verder is het allemaal wat flauw. 2 en een halve ster.
Jordy, ik zie jouw 2,5 ster niet?
Kindergarten cop is minder slecht dan ik had verwacht. Alleen al door de scene waarin de kinderen over hun ouders vertellen erg de moeite waard. Verder gewoon standaard rampetamp Hollywoodfilm.
neo
ontzettende klote film.schwarzenegger is niet grappig en die kinderen waren al helemaal irritant!
Jordy
oja vergeten.. die 2.5 is ook wel gebaseerd op het bioscoopbezoek destijds
zal 'm nu misschien wel minder vinden maar ja...
BS
Wel een aardige poging,maar echt grappig issie niet.Er wordt allemaal best aardig in gespeelt en arnie doet ook zijn best maar toch wil er bij mij niet echt meer uitkomen.De boodschap is duidelijk en wordt gelukkig niet teveel overdreven.Leuke gezins-film,niet veel meer.
2.5 ster
Eraser
Goede film en.....
Schwarzenegger in Kindergarten Cop 2
Arnold Schwarzenegger lijkt van alle films die hij ooit gemaakt heeft een sequel te willen maken. Het is namelijk bekend gemaakt dat er een scenario is geschreven voor Kindergarten Cop 2 en dat Schwarzenegger hier zeer veel interesse in heeft. We dachten eigenlijk dat hij onderhand wel over zijn komische periode heen was maar niets is minder waar
bron..Nieuws.nl
mister blonde
slechte film, maar heb hem destijds toch afgekeken omdat ie toch nog genoeg boeide. 2 sterren.
renske
De show díe er is, wordt gestolen door Pamela Reed. Ze lijkt een beetje op Jodie Foster maar ze is grappiger.
Verhaal zelf heeft alle clichés die men maar kan bedenken. Politie-agent, kleine kindertjes, een aantrekkelijke blonde vrouw waar onze hoofdpersoon verliefd op wordt, een boef (die natuurlijk rookt). Dit rijtje kan uiteraard naar believen aangevuld worden.
Saillant detail uit mijn tv-gids: "het verhaal begeeft zich naar een gewelddadige climax, maar dat weerhield honderdduizenden Amerikaanse gezinnetjes er niet van om tijdens Kerst 1990 van KC een kaskraker te maken."
roda
zeer vermakelijke film, met sterke bijrollen en mooie muziek, en het prachtige Oregon is het decor van Kindergarten Cop. 3.5*
Captain Pervert
Deze film is lekker melig, ik ga hem zeker kijken vanavond.
mafiabaas
Echt bagger film. Helemaal niet grappig ofzo en Arnold speelt ook waardeloos. 1*
djelle
Typisch amerikaans!
Deze film bevat natuurlijk veel clichés, maar toch komen er boeiende nieuwe elementen in voor. Het concept van de flik die noodgedwongen als kleuterleider moet functioneren vind ik redelijk leuk gevonden en is ook niet echt on-origineel te noemen. De scenes zijn nooit oninteressant en de actie is mooi geregisseerd. Het heeft wel iets. Het is een geslaagde kerst-actie/komedie die overigens wel een mooi sfeertje heeft. Het is ook zo'n beetje een typische jaren '90 filmpje. Niet slecht, één van de weinige (aktie)komedies met Arnie die mij echt kon vermaken. Ik vond hem wel leuk. 3,5
niels1990
Was best wel goed,kijk ook Reitman's eerste film
Cannibal Girls.
2,5sterren
SuperSideSwipe
Heel amusante film, houterige serieuze volwassen en kleine kinderen is altijd wel een goede kombinatie voor een komedie.
Zo ook hier, maar zoals gewoonlijk draaien ze altijd weer bij en worden ze grote vrienden met de kinderen.
Zeer goede komedie, met een klein actie gehalte.
3,5
TheRisingSun
Ben het met je eens SuperSideSwip, erg vermakelijke film waar Schwarzenegger zéker wel op zijn plaats is als kleutermeester. Hij speelt het gewoon erg leuk! Een film die voorbij is voor je het weet. Gewoon een erg leuke komedie!
3,5 ster
Roodkapje
Bwa, vermakelijk filmpje; ik lag meer dan eens in de deuk "monsters....", inderdaad wel veel cliché, typisch amerikaanse hollywoodbucht, maar dat kan de pret niet bederven.
xenne
vrij aardig ... heb me wel vermaakt, het gebrek aan actie verraste me in positieve zin..... hier ondergewaardeerd lijkt me .... 2½
D-ark
redelijk geslaagde komedie.
Veel gepikt maar erg leuk uitgewerkt.
2,5
matthijs_013
Standaard film, dat wel leuk voor een avondje is. Normaal zou ik hem dan *3 geven, maar toch maar een half puntje erbij voor dat hilarische jochie die het de hele tijd over de *uhum* natuurlijke delen van een jongen en een meisje heeft
Flipman
Schwarzenegger doet 't wel leuk, maar de film is gewoon tè voorspelbaar, zelfs voor z'n genre.
kArIzMa_TuRk
leuke schwarzenegger film
wel vermakelijk voor een keer..***
Leland Palmer
leuke film van Schwarzenegger waarin we de softe kant van de grote vriendelijke reus leren kennen...! Vooral voor de jeugd erg leuk, maar ik kan me voor deze film ook nog wel vermaken....
* * *

Kindergarten Cop 2
2016

'Kindergarten Cop' staat binnenkort op Netflix: 'Je hoort Arnold voor het eerst in zijn moedertaal schelden'

The Untouchables

Trautmann
Biografie / Drama, 2018

Malcolm
Komedie / Misdaad, 1986
crime fightercookdrugsdealeropleidingsterven en doodkindergartenkuspolitieleraarchildren education