Genre: Horror / Komedie
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 10 december 2015
Bekijk via CANAL+
Plot Krampus
"You don't want to be on his list."
Wanneer zijn disfunctionele familie ruziënd de feestdagen doorbrengt, is de jonge Max ontgoocheld en besluit hij kerst de rug toe te keren. Wat hij echter niet weet is dat hij hiermee de oude entiteit Krampus heeft weten op te roepen, een demonisch wezen dat rondom kerst de ongelovigen afstraft. De hel breekt los als deze het op de familie voorzien heeft en het verscheurde gezin gedwongen wordt de handen ineen te slaan om te kunnen overleven.
Tom Engel
Krampus
Krampus (stemrol)
Cherub
baspls
Die poster is zeker niet slecht. Kan de kleine come-back van het poster artwork, die laatste paar jaar aan de gang is, erg waarderen.
tattoobob
Laten we hopen dat deze versie van de Krampus WEL de moeite waard is om te kijken,de poster is in ieder geval wel tof.
deRappe
Tja....een zware tegenvaller helaas....had er best wel iets van verwacht.....maar super waardeloos dit!
jacobine_rodijk
Dit is de film ie je zoekt.
tattoobob
Lekker griezelen met je neefje van 12.
Niets mis mee.....je moet ze ergens mee laten beginnen zonder dat ze je bank onder kotsen
Uier
- 2006 berichten
Ik verwacht een hoog Gremlins gehalte. Al was die toentertijd inderdaad best vermakelijk.
arno74
De luchtige horrors lijken wel helemaal in, dus doet deze film ook mee in die categorie. Na het luchtige antikerst-begin wordt het wel ietsjes donkerder dan de gemiddelde luchtige horror. Een hele tijd vond ik de film ook behoorlijk genietbaar binnen zijn categorie. En wie het leuk vindt dat films over de top gaan zal hier vermoed ik wel langer dan ik van kunnen genieten, voor mij was de lol juist over zodra deze film alle remmen loslaat. Ook jammer vond ik dat de film die mysterieuze Krampus en zijn helpers vol in beeld brengt, ook daarmee was het creapy van de film (voor mij) snel over en werd het veel meer een kinderhorror met clichés en kitscherige engerds. De leeftijdsgrens van 12 die voor deze film geldt geeft in die zin een idee van wat er te verwachten valt.
De makers geven wel gehoor aan al die kijkers die klagen dat in Amerikaanse films de Duitsers geen Duits spreken. Met deze film zullen al die kijkers volledig aan hun trekken komen, eens kijken of dat de waardering inderdaad ten goede komt (hopelijk gaan diezelfde kijkers niet nu opeens klagen dat er Duits wordt gesproken in Amerikaanse films... we zullen zien...). Maarehh.... waarom spreken ze juist in deze film Duits? Keine Ahnung. Volgens mij hebben ze het in Hollywood niet helemaal goed begrepen... Hoe dan ook, Frohe Weihnachten allemaal!
Aardige film, vooral voor de kids, teens en liefhebbers van luchtige horrors. Een magere 2,5*. Wist trouwens niet dat schuilreklame voor vuurwapens in dit soort kinderfilms was toegestaan...
JacoBaco
Een typische horror/komedie voor de (denk ik) doorsnee horrorliefhebber. Na het zien van de film, kon ik het eigenlijk niet geloven. Heb ik nu een horrorfilm gekeken zonder ook maar 1 druppeltje bloed? Ik twijfel serieus, maar het lijkt erop dat er dus geen spatje bloed in de film zit en anders is het zeeeeer beperkt. Ik zat wel een beetje te wachten tot de grote slachtpartij zou beginnen, maar op een gegeven moment besefte ik dat dit waarschijnlijk niet gaat gebeuren en toen ik dat geaccepteerd had, kon ik er redelijk van genieten. Hoewel de film steeds van die dode/saaie momentjes heeft, zit er toch wel een redelijk leuk actie gedeelte in. De cast heeft het volgens mij erg naar z'n zin, het is hier en daar serieus grappig, de effecten zijn goed, alleen ja, voor een horrorfilm had het wel iestje geweldadiger en spannender mogen zijn.
Toch een best leuke kerst horror film. Had ik wel weer een keer zin in. Maar voor spanning, schrikken en de liters bloed hoef je de film niet te kijken. Het is de leuke cast, de humor en de toch wel goede effecten. En bovendien heeft de film voor mij het perfecte einde. Gewoon zoals het hoort. Ja, nog best goed bedacht eigenlijk. Er staat op moviemeter niet hoe lang de film duurt, maar na 90 min komt de aftiteling wel in beeld.
Net geen 3,0* omdat vooral de dode momentjes het dus een beetje verpestte!
Jammer dat het verhaal verdraait is rond Krampus. Want volgens internet is krampus alleen betrokken bij de sinterklaas.
Corcicus
De Kerstman is Sinterklaas in veel landen.
De Kerstman is Sinterklaas in veel landen.
Pluisje94
Gisteren gezien bij Pathé Spui, had niet veel van deze film verwacht maar vond hem erg leuk, horror was het niet, comedy ook niet echt maar gewoon leuk! Ga hem thuis zeker nog eens kijken.
Drs. DAJA
Ik heb hier enorm van genoten. Wat mij betreft een nieuwe kerstklassieker.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Daarstraks in de cinema gezien. Ik had geen verwachtingen en Krampus is op zijn kousevoeten geslaagd!
Laten we met het positieve beginnen. De openingcredits van Krampus zijn geweldig - de ongevoelige en egoïstische ik-maatschappij - wordt grappig in de kijker gezet. En Krampus heeft een geweldige kerstsfeer, alles wordt boven gehaald - egg nog, sneeuw, cadeautjes, grote kerstboom - zelden in een film zo een leuk kersttotaalpakket gezien. De cast doet het bovendien goed en hier en daar zit er wat gevatte humor in - vooral van Aunt Dorothy.
Tot zover de goede punten. Zoals ik al eerder zei bevat Krampus heel wat humor, je weet eigenlijk niet goed welke kant de film op wil gaan. Je blijft eigenlijk lang op je honger zitten, want in geen enkel genre slaagt Krampus volledig. Hij wordt nergens eng en nergens echt grappig. Soms is de humor wat misplaatst ook. En ja het is hierboven nog al gezegd, het bloedbad blijft uit. Nogthans kent Krampus een goede aanloop, de 2 ambetante nichtjes dienen als prachtig slachtvee, ook de rest van de familie wordt expres irritant neergezet voor die rol...maar het is wachten en wachten en het komt maar niet. Ook de evil kerstwezens roepen gemengde gevoelens op. De zanddeegmannetjes zien er erg amateuristisch uit, terwijl de giant Jack In The Box dan weer wel de moeite waard is.
Dit had een klassieker kunnen zijn als het geweldadiger werd gebracht, nu blijft het een leuke toevoeging aan het genre, maar zeker geen jaarlijks terugkerend ritueel. Zonde!
El ralpho
... is coming to town
Toen ik de eerste keer over deze titel hoorde was mijn interesse meteen gewekt. Deze werd al drastisch minder toen bleek dat de rating voor 12 jaar en ouder was (je hebt dan sowieso niet meer te maken met een volbloed horror film) en daalde nog meer tijdens het kijken. Uiteindelijk beoordeel ik Krampus nog steeds met een nette voldoende, maar de verwachtingen lagen hier in eerste instantie vele malen hoger.
Het grootste probleem met deze titel is dat er een stukje magie en spanning ontbreekt. Een bepaald charisma die je meevoert die magische wereld in, een bepaalde chemie tussen de personages, en een typische sfeer die het geheel compleet weet te maken. Dat de film geen volbloed horror meer zou worden was iets waar ik mij op voorhand al op had ingesteld maar deze elementen hadden wat mij betreft nog wel een stuk beter gekund. Dit komt hoofdzakelijk doordat ik de meeste personages een beetje vlak en saai vond, inclusief de 12 jarige hoofdrolspeler. Alleen de tante die vertolkt werd door Conchata Ferrell vond ik heerlijk om naar te kijken. Daarnaast vond ik de film soms net een halve tekenfilm, als bepaalde helpers van de kwaadaardige schaduw van Krampus in beeld verschijnen. Sommigen van zijn helpers waren echter wel aardig gruwelijk waarbij ik dan doel op de teddybeer maar met name de ''muziekdoos'' clown waarvan ik mij kan voorstellen dat het kleine grut in de zaal wel 7 kleuren stront zal schijten. Echter moet men zich aan de rating houden, en ik vraag mij af hoe het geweest zou zijn geweest als men dit niet gedaan had en bijvoorbeeld de amateuristische deeg mannetjes (die de film eigenlijk weer super kinderachtig maakte) vervangen zouden zijn geweest door iets gruwelijkers.
Dat gezegd hebbende is Krampus nog steeds beter dan 99% procent van al die kerstmis zooi die er altijd uit komt, maar ik ben dan ook (jullie raden het al) niet bepaalde de grootste kerst fan. Dit soort zuurpruimen als ik kunnen hier dan ook prima terecht, en hoewel Krampus niet aan mijn verwachtingen voldeed, blijft het een originele prestatie die hier door de makers is neergezet. Het einde is overigens ook lekker twisted, niet meer verwacht.
scorefreak
Gisteren naar deze film geweest.
Zonder enige verwachting ben ik naar deze film gegaan en ik moet zeggen dat ik mij erg geamuseerd heb. Het is geen overduidelijke horrorfilm, maar bevat wel griezelmomenten met een lading humor. De make-up, kostuumdesign van de "creatures" en goede speciale effecten van Krampus zelf deed mij denken aan Jim Henson's werk. Erg goed gedaan. Acteerwerk is aardig te noemen, maar moet vooral hebben van de special effects, het verhaal en aankleding en goed de suggestie gewekt van het kwaad en duisternis. Ook de filmscore van Douglas Pipes ondersteunde de film op een goede manier voor extra spanning en sensatie. Ook het einde van film is goed gegaan en komt een geloofwaardige manier over. Wie denkt naar een horrorfilm denkt te gaan vol met moord, doodslag en veel bloed zal teleurgesteld zijn en is eerder een thriller/humor film te noemen dan een horror.
Wie van Gremlins, Trick or Treat & Labyrinth houdt dan is deze film een aanrader.
Mirob1
Geen seconde spannend, geen seconde grappig. Wat een waardeloze film. Meerdere malen overwogen de bioscoop te verlaten, zo slecht was het. Tegenkrommend gewoon. Acteerwerk dramatisch, effects en kostuums om te huilen. Echt alles is slecht aan deze film. Hoort bij de 3 slechtste die ik ooit heb gezien
Daan258
Geinig filmpje, al moet ik zeggen dat ik er toch iets meer van had verwacht.
Met een tegoedbon gister bij Pathé kunnen zien en het was een leuk filmpje voor kerst.
De eerste helft van de film had wat beter gekund, een beetje langdradig en af en toe wat aan de saaie kant. Gelukkig gaat het bij het laatste half uur lekker los en zaten er zeker een aantal erg leuke scene's in. De horror en de comedy vond ik allebei in deze film niet heel erg geslaagd, maar wel een lekker donkere kerstsfeer
Gewoon een lekker wegkijkertje maar niet heel bijzonder.
Net aan 3,0*
sonyjh
Grote fan van Trick r treat. Ik had dus best hoge verwachtingen van deze, maar hij viel op alle vlakken tegen... jammer
Alexander1900
Weet iemand of Krampus nog op dvd verschijnt hier in Nederland? Het lijkt er namelijk niet op...
HorrorFan007
Verassing van het jaar .
Oké Krampus is niet een volbloed horrorfilm .
Maar wel perfect vermaak voor een avondje uit .
De film leek echt geen 99 min te duren de tijd vloog zo voorbij .
De film had soms heel grappige stukken maar ook heel donkere stukken .
Daarom zou ik de film niet aanraden onder de 14 jaar .
De acteer prestaties waren goed en de helpers van krampus zagen er behoorlijk goed gelukt uit behalve de cookies maar die monstertjes hebben ze in de film verwerkt om het grappiger te maken . De tante gespeelt door ( Conchata Ferrell ) en de Howard gespeelt door ( David Koechner ) waren gewoon weg geniaal en deze zin uit de film was gewoon geniaal My ass is just kicked door a bunch of cookies . Daarom verdiend deze Horror / Komedie een dikke 5

Griezelen met kerst: vijf vermakelijke horrorfilms tijdens de kerst

'Sunneklaas' op Ameland: deze horrorfilms zijn geïnspireerd door de vergelijkbare Krampustraditie

Alle kerstfilms die op kerstavond op televisie komen

Black Christmas
Horror, 1974