• 9.378.179 stemmen

Ajax: Daar Hoorden Zij Engelen Zingen (2000)

Documentaire / Sport | 91 minuten

Genre: Documentaire / Sport

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Roel van Dalen

Met onder meer: Danny Blind, Richard Witschge en Nordin Amrabat

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 30 november 2000

Plot Ajax: Daar Hoorden Zij Engelen Zingen

Roel van Dalen weeft in deze film drie verhaallijnen door elkaar. Hij volgt het eerste elftal tijdens hun dramatisch verlopen honderdjarige jubileumseizoen 1999-2000 en maakt duidelijk hoezeer Ajax achter de schermen als een bedrijf wordt bestuurd. Tegelijkertijd werpt hij een blik op de jeugdafdeling, waar hoopvolle kindertjes al jong leren hoe hard de weg naar de top is. Bovendien gaat Van Dalen mee naar de voetbalschool die Ajax in Ghana heeft geopend, en waar Ajax-scouts op zoek zijn naar nieuwe talenten om mee terug te nemen naar de polder.

avatar van svennv

svennv

0,5 omdat het een film over ajax is meer dan 0,5 kan het niet zijn...

avatar van mister blonde

mister blonde

ik wil die Feyenoorders nog wel eens het lef zien hebben zo'n film over de matige jaren van hun club te maken...

avatar van Leno

Leno

Reageer toch niet op dergelijke berichten, das te veel eer!

avatar van Reinbo

mister blonde schreef:

Met Mike Leigh als regisseur zou die waarschijlijk winnen in de Drama Knock-Out. Maar wel echt drama en tenminste geen stom beursdrama over kinderarbeid.

(En de matige jaren van Ajax komen er nog aan )

avatar van Wouter

svennv schreef:

0,5 omdat het een film over ajax is meer dan 0,5 kan het niet zijn...

Niet stemmen als je de film niet hebt gezien.

avatar van Wouter

mister blonde schreef:

Dan blijven ze aan de gang.

avatar van Doom

Doom

Wouter schreef:

Dan blijven ze aan de gang.

avatar van afca_fanatic

afca_fanatic

Ajax is mijn club. De feyenoorders die hier komen en enkel alleen stemmen omdat ze tegen Ajax zijn moeten hun bek houden en oprotten hier. Bekijk de film en oordeel dan. Het is gewoon een super documantaire ook omdat het afspeeld in een seizoen waarin alles slecht gaat. Een beetje zoals het seizoen dat nu is, dit terzijde. tussen de 3.5 en 4 sterren hmmz ik kies voor de 4*!

avatar van B-dead

B-dead

leuke film als je bij ajax heb gezete heb ik niet dus voor mij

een hele saaie film maar ajax blijft me clubbie ook in slechte tijden 5.0

avatar van Thomas83

Thomas83

Erg goede documentaire van Roel van Dalen.

Het jaar 2000 was voor Ajax natuurlijk echt een dieptepunt (nog veel meer dan dit jaar), en dan is het extra interessant om een kijkje achter de schermen te nemen bij Ajax.

De spanning is soms echt om te snijden, en wat erg knap is is dat je echt het gevoel hebt alsof je als een toevallige omstander meekijkt. Niemand van de 'acteurs' lijkt geremd te worden door de camera die aanwezig is. Grote klasse!

avatar van justR

justR

ben dan wel voor ajax maar dit krijgt gewoon een 1 en dat komt niet door de film zelf maar door wat ik te zien krijg

Maar goed voor de mensen die het nog niet gezien hebben het geeft wel veel prijs over ajax en wat er allemaal bij komt kijken eigenlijk verdient het wel zo'n 3 sterretjes maa rja blijft niet leuk wat ik zie

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Hmm, ik heb deze al een paar jaar liggen maar nooit langer dan een half uur gekeken. Maar aangezien deze op de site staat zal ik die toch eens gaan kijken

avatar van Waku

Waku

Prima kijkje in de Ajax keuken.

Met name de jeugd wordt goed doorgelicht.

Soms is het sneu als men ziet hoe hard "het bedrijf"Ajax kan zijn en kleine jongensdromen kapot spatten. Verder leuke beelden van een speler in zijn appartementje in Diemen. De eenzaamheid in een ander land.

Je zie Jan Wouters met de dag ouder worden en nog meer om op te noemen.

Voor fans een must see..

avatar van jurriaan15

jurriaan15

avatar van Charles Manson

Charles Manson

hoewel ik de gemiddelde ajacied de builenpest toewens, vond ik dit toch een zeer goeie docu.

Soms ronduit shockerend, goed opgezet en erg vermakelijk.

sterke film.

avatar van mister blonde

mister blonde

avatar van Charles Manson

Charles Manson

Hebben ze de ballen niet voor in Rotterdam.

gelukkig zit Naaldwijk wel vol kerels met "ballen"

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

leuke docu, vooral voor een ajaxcied maar ook voor de rest als je inzicht wil in de achtergronden van de wereld die voetbal heet. en voor alle kakker eh feyenoorders, zou 'm toch maar kijken want het was een zeer slechte periode voor ajax en leedvermaak is het beste vermaak.

avatar van Haaf

Haaf

De documantaire over FC Hilversum was beter!

avatar van resona

resona

vond het niet echt wat aan, ben wel ajax fan, maar dit kan veel beter, heb een 1 gegeven

avatar van jurriaan15

jurriaan15

update:

het zou geen docu meer zijn nu..

gewoon een drama/rampenfilm hehe

avatar van Reinbo

Kopenhagen?

avatar van ForzaRoberto

ForzaRoberto

ik zag m gisteren op tv op ESPN Classic volgens mij.

Ik vond vooral die jeugdtrainer een ontzettende debiel. Die gast zag er zelf uit als 23 ofzo. En die ventjes een beetje uitschelden met dat achterlijke bijdehante accent van hem.

Leuk ook dat hij zegt dat hij het ook allemaal wel meegemaakt had, maar waarom speel je dan niet in het eerste? Waarschijnlijk omdat je er zelf geen reet van kon.

Ik had wel medelijden met Jan Wouters, ik zag echt dat hij het helemaal niet meer wist. Wouters is ook een introverte man en kan het denk ik helemaal niet overbrengen op die spelers.

al met al een vermakelijke documentaire waar de arrogantie van vooral die Jeugdtrainertjes van af droop.

Ik weet trouwens uit eigen ervaring dat het bij Feyenoord er ook zo aan toe gaat hoor, maar die trainers zijn wel iets minder arrogant.

3,5 *

avatar van Misty44

Misty44

Hebben ze de ballen niet voor in Rotterdam.

Nee joh, kunne ze niet betalen... ze hebben nog amper geld voor fatsoenlijke spelers.

avatar van Youri

Youri

Leuk voor alle Feyenoords fans. Een seizoen lang drama bij Ajax. Feest omdat ze 100 jaar werden, met een nederlaag in de eigen Arena door Twente(Venegoor of Hesseling 0-1) een ontslagen trainer Wouters en nog heel veel meer dieptepunten.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

Ik vond het een mooie documentaire die geeft wat ie belooft. Ik zie het niet als een lachfilm voor mensen die Ajax niet zo'n warm hart toedragen. Wel vind ik dat je ziet hoe Westerhof het 1e deed er direct stukken beter uitzag dan 'n Jan Wouters destijds....

Heb me goed vermaakt, voor elke voetbalfan wel een aanrader eigenlijk.

avatar van Hans Br.

Hans Br.

centurion81 schreef:

Heb me goed vermaakt, voor elke voetbalfan wel een aanrader eigenlijk.

Ik beschouw mezelf als een redelijke voetbalfan . Toch laat ik alles wat AJAX is liever aan mij voorbijgaan. Ik vind het al erg genoeg dat ik iedere dag twee keer, stijf met mijn ogen dicht, in de trein langs De Arena moet .

Maar........wanneer komt er nou eindelijk eens een mooie film over die club uit Rotterdam

Hans Br. schreef:

Dan mis je wat als deze film niet ziet. Ik zit overigens niet zo te wachten op een dergelijke film over F. Vond het boek van Hugo Borst al erg zat.

Misty44 schreef:

Nee in 020 gaat het geweldig. Kopenhagen en Sparta altijd lastig.