• 9.378.220 stemmen

Ajax: Daar Hoorden Zij Engelen Zingen (2000)

Documentaire / Sport | 91 minuten

Genre: Documentaire / Sport

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Roel van Dalen

Met onder meer: Danny Blind, Richard Witschge en Nordin Amrabat

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 30 november 2000

Plot Ajax: Daar Hoorden Zij Engelen Zingen

Roel van Dalen weeft in deze film drie verhaallijnen door elkaar. Hij volgt het eerste elftal tijdens hun dramatisch verlopen honderdjarige jubileumseizoen 1999-2000 en maakt duidelijk hoezeer Ajax achter de schermen als een bedrijf wordt bestuurd. Tegelijkertijd werpt hij een blik op de jeugdafdeling, waar hoopvolle kindertjes al jong leren hoe hard de weg naar de top is. Bovendien gaat Van Dalen mee naar de voetbalschool die Ajax in Ghana heeft geopend, en waar Ajax-scouts op zoek zijn naar nieuwe talenten om mee terug te nemen naar de polder.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Als PSV-supporter kan ik uiteraard niet anders dan een halve * verkwisten aan deze documentaire. Misschien een beetje flauw, maar ik vind het sowieso moeilijk om docu's te waarderen als FILM.

Onzin. Interessante film, ook als je psv supporter bent. Doet namelijk niet terzake. Interessante kijk in de voetbalwereld.

Mooie film.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Ralfke schreef:

Misschien een beetje flauw, .

ben blij dat je het zelf zegt... gaat natuurlijk nergens over

avatar van Wouter

Ralfke schreef:

Een docu over een van de slechtste jaren voior Ajax? Een seizoen waarin alles misging?

avatar van Macmanus

Macmanus

Ik snap ook niet waarom je dan de moeite neemt om deze film te kijken.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Inderdaad niet eerlijk van me om een halve ster uit te delen, enkel en alleen maar omdat ik een hekel aan de Mokumse AFC heb. De docu laat inderdaad een uniek kijkje in de (in deze docu vaak minder positieve) keuken nemen van een voetbalbolwerk. *** is het als docu mijns inziens toch wel waard.

avatar van T®inity

Hulde

avatar van Ericinho

Ericinho

Yak schreef:

Nou, nou. Ik vind het nogal wat om aan de hand van deze film, waarin Ajax bepaald geen goeie beurt maakt, juist 'andere profclubs' een veeg uit de pan te geven, van hypocrisie te beschuldigen, en Ajax te roemen. Het enige wat ik weet na het zien van deze film is Ajax' eigen bedenkelijke kijk op profvoetbal.

Ik denk dat het erg naief is om te denken dat het er bij andere topclubs anders aan toegaat. Echter wordt het daar subtiel onder het vloerkleed geveegd. Of, zoals bij mijn cluppie Feyenoord, hebben we een heuse persdienst die alle informatie filtert van alles dat mogelijkerwijs de club in een minder positief daglicht kan stellen.

Dan kan ik alleen maar bewondering hebben voor deze docu, die ondanks de soms weing flatteuse beelden, mij toch meer sympathie gaf voor 'onze nemesis'

nb. het is onmogelijk om deze verder objectief gezien vakkundig gemaakte docu minder dan 2,5 ster te geven, als het niet uit het kinderachtige motief van 'verkeerde club' is. Hopelijk kunnen dit soort stupide en primaire reacties beperkt worden tot voetbalsites en van mij mogen dit soort kleingeestigen wel geband worden van deze site. Zij dragen toch niets substantieels bij helaas.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Ik ben fan van Ajax. Maar dit had nou niet gehoeven voor mij. Het was niet echt vernieuwend, want 95% van wat er in die documentaire gezegd werd en gebeurde wist ik al. De reden dat veel mensen deze documentaire hebben gekeken komt volgens mij door nieuwsgierigheid. Gelukkig heb ik hem niet in de bios gezien anders had ik ook nog 25 gulden moeten dokken voor zoiets.

avatar van Stephan

Stephan

De 3-schermen-film uit het Ajaxmuseum kan hier helaas niet toegevoegd worden want daar is-ie te kort voor

(De leukste 'snabbel' die ik ooit gedaan heb)

Ondanks het rampseizoen vond ik het een fascinerende documentaire. Als AJAX-supporter weet je wat er reilt en zeilt binnen de club, maar het is toch anders wanneer je het in 'living colour' ziet.

Ik ben er trots op, dat AJAX toestemming heeft gegeven voor het filmen.

avatar van Purmerend

Purmerend

Ook ik ben Ajax supporter. En dat die kinderen de waarheid wordt verteld weten ze van tevoren. Ieder jaar word er gekeken of je mag blijven of niet , en natuurlijk hoort huilen er dan bij.

Dat gebeurt bij Ajax maar ook bij Feyenoord en PSV.

avatar van damon

damon

zo nu en dan is het toch zwaar (voor ons ajax supporters) om dit te zien

vooral de scene waar Chivu er doorheen ziet en wouters naar zijn kantoortje gaat, halen bij mij alle nare herinneringen terug.

avatar van AZ SPELER

AZ SPELER

ik ga zelf naar AZ maar ik ben wel voor ajax en dit was best aardig om te zien. Hoe ze trainde enzo.

avatar van eerdekes

eerdekes

Je gaat naar az maar je bent voor ajax ???

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

dat heb ik trouwens oook. Ik kan gratis kaartjes krijgen voor de bussinesroom dus ga ik vaker naar az dan ajax hoewel ik voor ajax ben. Az is mn tweede club. Het leuke van die kaartjes is dat je na de wedstrijd een biertje kan gaan drinken met je favoriete spelers

avatar van AZ SPELER

AZ SPELER

Als AZ je vraagt om daar te komen voetballen. En Ajax niet, dan ga ik naar AZ.

salvatore schreef:

Zie hier: de typische Ajax-supporter

avatar van steven36

steven36

Eerlijke documentaire, wel schrijnend dat keuren in Africa en Wouters die niet kan communiceren. Het was een slecht jaar en dat kwam goed tot uiting in deze documentaire.

steven36 schreef:

Het was juist een goed jaar!:)

avatar van Watts & Franco#1

Watts & Franco#1

ja een heel goed jaar Als Feyenoord supporter dan

avatar van Mauricio

Mauricio

Het zou een top documantaire zijn als het een paar jaar eerder zou zijn, maar deze is na een keer kijken wel genoeg

avatar van afca_fanatic

afca_fanatic

De Documantaire is uniek, een verslaggever die zo ver in de voetbalwereld gaat, zelf vind ik het juist mooi om te zien dat het de slechte kant van Ajax laat zien. De dieptepunten de harde trainingen komen alleen voor in de beste jeugd opleiding van Ajax.

Enne Omhoog die Stemmen !!! Just Kiddin, geef eerlijk je mening want het is een fantastische Documantaire.

xXx Don´t Mess With The Best AFCA No Surrender xXx

avatar van gemaster

gemaster

Aardig kijkje in de Ajax keuken. Zelf vond ik overigens niet dat de jeugdopleiding er zo slecht vanaf kwam. Sport is soms hard, net als het leven. Het is natuurlijk wel zielig voor die ventjes dat ze niet verder mogen bij Ajax, maar zo werkt het nu eenmaal.

0,5 sterren voor dat vieze woord in de titel. Wel goed seizoen overigens

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Reinbo schreef:

0,5 sterren voor dat vieze woord in de titel. Wel goed sezoen overigens

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Beetje ernstig triest om een half te geven omdat Ajax je niet ligt.

0,5 is eigenlijk nog aan de hoge kant

avatar van gemaster

gemaster

Sjonge jonge zeg. Triester dan dit kan bijna niet. Ik had toch wel wat meer verwacht van de mensen hier.