• 9.370.299 stemmen

Geregisseerd door: Sun-Woo Jang

Met onder meer: Kong Hyuk-sin, Hyun-Wook Lee en Jang Nam-gyung

Gesproken taal: Koreaans

Plot Nappun Yeonghwa

"A taste of adulterated food."

De film beschrijft het leven van de dakloze tieners en bedelaars die in de buurt van het Centraal Station van Seoel rondhangen. De personages, tienerrockers die mensen beroven en wier rebellerende houding tegenover de oudere generatie maakt dat ze hun lichaam verkopen, worden gekenmerkt door zowel humor als cynisme. De bedelaars rebelleren tegen de sleur van het leven en de consumptiemaatschappij. Ze hebben huis en haard verlaten om op straat te sterven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van niethie

niethie

Ben hier, mede door de hoge scores van Danuz en Rokuro, al tijden erg benieuwd naar. Waar hebben jullie deze gezien jongens? Echt zo'n typisch festival-product waar nergens meer wat over/van te vinden is of misschien een leuke dvd voor in de pakketservice? Zoja, dan houd ik me aanbevolen.

beavis

ik ben al even benieuwd, maar het wachtten is al lange tijd op fansubs voor de Japanse DVD (director's cut), of een toevallige screening, of betere DVD release... tenzij de consensus hier natuurlijk zou zijn dat de geknipte versie, waar wel Engelse subs voor zijn, even goed is... vermoed zelf van niet door de aard van de film die waarschijnlijk de censuur heeft opgelevert.

avatar van starbright boy

Laat ik me maar bij de twee voorgaande sprekers aansluiten.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

IFFR in 1998 denk ik. In een bijna leeg Pathe 1. De vele tussentitels werden niet ondertiteld weet ik nog, maar het was 2,5 uur DV in neon kleuren met eindeloze zelfkant-scènes van gedrogeerde tieners en ellende. Maar enorm vitaal. Zeer indrukwekkend, typisch iets dat laatste eindigde in de publieksstand (zie ook de de andere stemmen van IFFR-gangers). danuz heeft m volgens mij via de pindakaas.

avatar van niethie

niethie

Wow klinkt goed! Maar oke, duidelijk! Dan zit er niets anders op dan het toch maar even te proberen via pindakaas. Alleen jammer dat ik al mijn credits al lang geleden verspeelt heb op (edit mod: downloadtip verwijderd) Nja als iemand me aan die kortere versie met subs kan helpen (beavis misschien?) dan zou ik daar ook blij mee zijn, heel erg graag zelfs. pm maar even dan ofzo, dat lijkt me handiger, hehe!

beavis

Fansubs zijn vandaag gepost zie ik... Binnenkort eindelijk eens kijken!!

Mochizuki Rokuro schreef:

De vele tussentitels werden niet ondertiteld weet ik nog

in de nieuwe fansubs gelukkig wel, het gaat meestal om een soort van hoofdstuk/aankondigingen. vaak zegt de tekst ook gewoon wat er op dat moment wordt gezegd (misschien om het te onderstrepen of te ondersteunen daar waar de audio niet zo duidelijk is). Ook zat er ergens aan het begin nog een grapje in de teksten; een "pop-quiz" met de vraag hoeveel zwerf jongeren er in Seoul te vinden zijn. een miljoen? honderdduizend? tienduizend? en vervolgens het antwoord " dat weet ik ook niet precies"

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ah, dank. Waren ze wel in neon kleuren en zo? Roze en groen staan me bij. Of ben ik helemaal in de war geraakt in de afgelopen 15 jaar - dat de film is blijven rondspoken? Jij was dus niet zo weggeblazen als ik/wij?

beavis

als ze neon waren geweest dan had het zeker een ster hoger geweest

er werd wel een opvallend geel gebruikt in sommige titel-screens, maar dat is niet hetzelfde...

avatar van jipt

jipt

Lijkt me erg bijzonder. Ben hier op gekomen door deze video: BICEP | LYK LYK - YouTube. Iemand enig idee waar deze te zien/verkrijgen is?