menu

Virus (1980)

Alternatieve titels: Hell of the Living Dead | Night of the Zombies | Zombie Creeping Flesh | Zombie Inferno | Virus: L'Inferno dei Morti Viventi

mijn stem
2,65 (61)
61 stemmen

Italië / Spanje
Actie / Horror
101 minuten

geregisseerd door Bruno Mattei
met Selan Karay, Margrit Evelyn Newton en Franco Garofalo

Na een lekkage in de chemische fabriek 'Hope Center' in Papua New Guinea veranderen alle medewerkers in vleesetende zombies. Vier commando's gaan op onderzoek uit. Ze komen een team reporters tegen dat onder leiding van de beroemde journaliste Lea achter hetzelfde verhaal proberen te komen. Ze worden echter onder de voet gelopen door de zombies. Hebben zij een kans tot ontsnappen? En kunnen ze hun verhaal naar buiten brengen?

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=pkIleKje8yQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Boeikens
3,5
Na (te) lange tijd nog eens herzien.

Acteerwerk is inderdaad belabberd en de montage bestaat vooral uit gejat knip en plakwerk maar als je van het zombiegenre uit de 80' houdt is deze toch een must.
Niet echt sfeervol en weinig spannend maar met DODE zombies i.p.v. atleten, goede gore en hilariteit alom door de slechtheid

3,5*

superhenkie
Erg slechte film.
Heb me toch prima vermaakt. Zombies, inboorlingen en een soort Swat-team dat kennelijk geen geld had voor een fatsoenlijk uniform. Kortom wat wil je nog meer. Op de een of andere manier vind ik de scenes met de fabriek in beeld erg creepy. De rest van de film is absoluut niet eng of goed. Aan te raden voor liefhebbers van het genre, anders sla je deze beter over.
3 sterren.

avatar van jeroentjuhhhhh
4,5
jeroentjuhhhhh schreef:
Dit word duidelijk m'n volgende Mattei

Het duurde even maar heb me toch aan m'n woord gehouden. Mijn tweede Mattei was bril-fucking-jant !

Virus omarmt alles wat ik zoek in een all-out eighties zombie trash flick. Heerlijke muziek, geweldige effecten en complete non-logica. Het is een kunst om sommige dingen nog slechter en/of onnatuurlijker te laten verlopen en dat is een groot deel van de kracht van dit soort cinema.

Het biedt veel (heel veel) fun en doet dat met een schitterende sfeer. Het is lomp en verhult dat nergens, waarom zou je ook? Mattei heeft terecht lak aan alles en iedereen en gaat niet omslachtig lopen doen om zijn beperkingen te doen verhullen. Het is zoals het is, en op die manier hou ik ervan!

Dikke 4.5* (net iets minder dan Zombi 2 vind ik, die wel op 5* staat) en een uitgebreide review
Take Bruno Mattei's (R.I.P) ''Virus'' as an example.... or should i call it ''Hell of the Living Dead'' or maybe just ''Night of the Zombies''. What about ''Zombie Creeping Flesh''? Dude, leave some awesome titles for the years to come..

avatar van Vascago
5,0

avatar van movie acteurs
1,5


Leuke recensie, maar toch blijf ik steenvast bij mijn oude mening en stem.

avatar van Noodless
1,5
Hilariteit alom door de slechtheid wil niet zeggen dat de film ook goed is.
Ik vond de film op alle vlakken wel bagger, ook al weet ik wel wat je kunt verwachten.
Voor het acteerwerk of verhaal moet je het zeker niet doen ( wat normaal is ). Maar het is toch ook de gore en de sfeer die hier tegenvalt. Van een creepy sfeertje is geen sprake van.
Ook spannende momenten zijn er niet. De gore is soms wel oké, maar bij sommige scènes ook wel bedenkelijk. De scène met de ogen en de tong op het einde vond ik wel geslaagd. Komisch ( vaak onbedoeld ) zal het voor sommigen wel werken, maar ook op dat gebied wist me de film niet te raken. Neen, ik heb dit cultfilmpje een kans gegeven, maar ik moet bekennen dat dit niet mijn cup of tea is. Helaas 3/10

avatar van jordandejong
2,5
Als je een lijstje maakt met interessante Italiaanse trashfilms komt de naam Bruno Mattei enorm vaak voorbij. Voor mij was het dus tijd om eens wat films van hem te zien. Virus is daarvan de eerste, en van tevoren ook de meest interessant lijkende.

Na een paar enorm lovende recensies van users die ik graag volg waren m'n verwachtingen behoorlijk hoog. Jammer genoeg blijkt Virus toch niet erg geslaagd te zijn.
De film begint standaard maar aardig. Een groepje wetenschappers creëert per ongeluk iets vreselijks met alle gevolgen van dien.

Vervolgens schakelt het verhaal over naar een groep ''special-forces''. Opvallend is dat ze hun kostuum geleend lijken te hebben van een elektriciteitsbedrijf en ze verder allemaal stuk voor stuk uit het gekkenhuis lijken te komen. Natuurlijk zijn dit soort dingen niet erg aangezien deze film puur gemaakt is om je te vermaken. Helaas lukt zelfs dat vaker niet dan wel.

De setting in de jungle is alleraardigst. Waarom Mattei af en toe de drang had om totaal nutteloze stock-footage van in slomo gefilmde vogels erin te plakken is niet helemaal duidelijk. De characters zijn vervelend en wekken totaal geen sympathie op. Gelukkig roepen ze wel wat geinige one-liners die de moeite waard zijn.

Bij het gore gedeelte kom je van een koude kermis thuis. Het is vaak nogal inspiratieloos waar ik juist had gehoopt dat het vol nastyness zat. De make-up van de zombies is aardig maar vaak genoeg hebben ze ook enkel een laagje groene schmink opgesmeerd gekregen.

M'n eerste Mattei is dus een aardige teleurstelling. Toch geef ik het nog zeker niet op aangezien deze man nog tientallen andere interessante titels op z'n naam heeft staan.

avatar van wendyvortex
4,0
Dit was geloof ik de laatste klassieke zombie-film die ik nog niet had gezien en ja in het genre buitengewoon vermakelijk. Mijn echtgenote besloot vanmorgen opeens spontaan een rondje in het park te gaan lopen...geen idee of dat kwam door de gore of dat ze overmand was door de geweldige acteerprestaties.
Tempo: ja - Gore: ja - Volslagen belachelijk plot: ja - Klassieker: ja
Maar dan zijn ze nu definitief op voor zover ik weet, een mooie laatste finale van de Italiaanse zombie-films.

avatar van Richard_Voorhees
3,5
Ook voor mij zo'n beetje de laatste Italiaanse zombie-classic. Pulp van de bovenste plank en juist daardoor erg tof.
Het 'acteerwerk' is best houterig en de personages zijn lekker overdreven.
De nieuwsreportster wil alles tot op de bodem uitzoeken en de stoere soldaten, die qua kleding eerder aan conciërges/vuilnismannen doen denken, vinden haar dan ook bemoeizuchtig.
Mattei sprong met deze film in op de twee dingen die in die periode in de Italiaanse horrorfilms populair waren: zombies en cannibalen.
Door dit laatste worden we getrakteerd op uitgebreide ritueelscenes, waarin we de vrouwelijke hoofdrolspeelster beschilderd voorbij zien komen. De zombie make-up ziet er niet altijd goed uit, maar een aantal van de gore fx zien er lekker smerig en over-the-top uit.
De soundtrack bevat voornamelijk Goblin tracks uit de Dawn of the Dead film, maar ik hoorde ook nog wat spul uit een Fulci film voorbij komen.
De film is nergens eng, maar blijft door de foute dubbing, zombie en 'local tribe' actie continu vermakelijk en heerlijk cheesy.
Daarnaast laat Mattei hier en daar toch wel zien dat hij voor goede shots kan zorgen. Vooral de eerste scenes op het fabriekseiland zijn prima in beeld gebracht.
Echt typisch een toffe film voor de liefhebbers van Italo sleaze.

avatar van Richard_Voorhees
3,5
Die dode man op het bankje in het park in de eindscene leek trouwens erg veel op Peter Cushing. Het lijkt me alleen sterk dat hij het was.

avatar van VanRippestein
4,0
Erg goed. Een film zoals alleen Italianen het kunnen maken. Elk karakter lijkt rechtstreeks uit het gesticht te komen, willekeurige stockfootage, goedkope gore, synthesizers en nonlogica zoals je het zelf niet zou kunnen verzinnen. Wat virus extra goed maakt, is een lekker vaartje: je probeert met uit te vogelen wat je gezien hebt en je zit alweer in de volgende "HUH?!". Een voorbeeld: een scene afsluiten met beeld van een schreeuwende adelaar met daaronder het geluid van een aap gedubt. Next level shit.

avatar van scorsese
2,0
Tegenvallende film waarin twee journalisten getuige zijn van een zombie-uitbraak in de jungle. Niet bepaald spannend of grappig en slechts sporadisch vermakelijk (en dan vooral vanwege het non-acteerwerk, zoals de vele schrikreacties van de hoofdrolspeelster. De vele archiefbeelden van de jungle en de inheemse bevolking haalt het tempo uit de film en zijn op een lelijke manier gemonteerd.

avatar van bugels
1,0
geplaatst:
Deze titels lagen vroeger vaak samen met Cannon group actiefilms en Kung-fu classics in de Alles voor 1 gulden (VHS) bak op de rommelmarkt. Toch maar weer is eentje opgezet en man man man... wat een ellende.

Dit is een rasechte italiaanse low-budget horror van trashmeister Bruno Mattei. Het soort 13 in een dozijn one take B-film dat shot voor shot bij elkaar gejat zou zijn als het budget het toe zou laten. Sterker nog de soundtrack is van 'Dawn of the dead' van Romero. Niet eens nagespeelt maar gewoon zonder toestemming gekopieerd. En dat is precies waar Mattei bekend om stond, de man had geen pretentie's over het werk wat hij afleverde en kon dus zonder scrupules dit soort grappen uithalen. 'Guilty pleasure' voor de liefhebber gecombineerd met 'ijkpunt voor absolute 0 in smaak' voor de rest van de wereld. Het camerawerk in de film is lelijk, de montage volgt de logica van een kleuter, de goedkope makeup werkt op je lachspieren en de dubbing is nog slechter dan in de gemiddelde kung-fu film.

Gelukkig houdt Bruno Mattei je geinteresseerd met genoeg hardcore expliciet geweld en overbodig naakt. Dit gemixed met veel te enthousiast acteerwerk (wat leidt tot zeer absurde karakters) en het soort ordinair politiek incorrect gekietel waar menig Troma film trots op zou zijn zoals die special forces dude die een jurk aantrekt of die oude vrouw met haar poes of dat bloeddorstige kind maakt van 'Hell of the living dead' het soort tragische puinhoop waar alleen een liefhebber nog naar wil kijken.


1 ster voor het enthousiasme.

avatar van Grindhouse62
4,0
jeroentjuhhhhh schreef:
(quote)

Het duurde even maar heb me toch aan m'n woord gehouden. Mijn tweede Mattei was bril-fucking-jant !

Virus omarmt alles wat ik zoek in een all-out eighties zombie trash flick. Heerlijke muziek, geweldige effecten en complete non-logica. Het is een kunst om sommige dingen nog slechter en/of onnatuurlijker te laten verlopen en dat is een groot deel van de kracht van dit soort cinema.

Het biedt veel (heel veel) fun en doet dat met een schitterende sfeer. Het is lomp en verhult dat nergens, waarom zou je ook? Mattei heeft terecht lak aan alles en iedereen en gaat niet omslachtig lopen doen om zijn beperkingen te doen verhullen. Het is zoals het is, en op die manier hou ik ervan!

Dikke 4.5* (net iets minder dan Zombi 2 vind ik, die wel op 5* staat) en een uitgebreide review
(quote)
Helemaal mee eens, Jeroentjuhhhhh en wat jij omschreef met Het is een kunst om sommige dingen nog slechter en/of onnatuurlijker te laten verlopen en dat is een groot deel van de kracht van dit soort cinema., helemaal super omschreven. Want zo is het. Exploitatie films zijn er in vele soorten en genres en ik als liefhebber van o.a. dit soort pulpfilms vermaak mij dan ook altijd prima en heb er dan ook enorm veel in mijn collectie en ben nog steeds struinende naar eventuele verloren pareltjes. Dit soort films is niet voor iedereen geschikt. Je moet een bepaald soort filmgebied leren kijken. Zo heb ik ook mijn hart verpand aan oude films van vroeger en als filmliefhebber gaat er een cosmos voor je open, want er zijn ook vroeger enorm veel prachtige films gemaakt. Ik heb in ieder geval voldoende in mijn collectie om uit te kiezen wat ik wil zien en hoop dat ik dat nog lang kan en mag doen. Ben de 55 gepasseerd, maar we hebben niet het eeuwige leven en mocht ik bv. nog 30 jaar te goed hebben, dan kom ik er nog niet aan toe om alles te kijken en/of te herzien. Ik heb Virus denk ik zo'n 25 jaar geleden voor het eerst en laatst gezien en dus vanavond herzien en heb ervan genoten. Maak er een 4 van.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:23 uur

geplaatst: vandaag om 20:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.