Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Laura Linney, Dylan Walsh en Ernie Hudson
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 17 augustus 1995
Plot Congo
"Where you are the endangered species."
Het bedrijf TraviCom zet een expeditie op die als doel heeft het vinden van het hart van Congo, waar diamanten gevonden moeten worden voor satellieten. De expeditieleider verliest contact met zijn zoon en besluit een reddingsactie op touw te zetten. Het team bestaat uit professor Peter Elliot, elektronica-expert Karen Ross, gids Monroe Kelly en ontdekkingsreiziger Homolka. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat mensen vermoord worden door vreemde, moordlustige dieren...
Dr. Karen Ross
Amy
Moira
Amy the Gorilla
Jos2
Misschien wel de slechtse film die Hollywood de ons de laatste tien jaar bood.
Blindfold
Ontzettend naar. Waar ze al deze onzin allemaal vandaan hebben getoverd is mij echt een raadsel
StuF
2 bottom-50 films voor de vrijdag avond... kijk zo MOET ik me wel volzuipen int cafe want thuisblijven is zo ook nix aan
Armin
OK de apen waren wel erg nep, maar toch heb ik wel slechtere films gezien. **1/2
maximus
now ja zeg valt wel mee deze fim
heb hem ff met 2 sterren op gewaardeerd
heb heel wat slechtere films gezien
blitzwingz
Het was zeker niet de beste film ooit, maar voor het genre waar die toe behoort (actie/avontuur) is die zeker zo slecht nog niet. ik geef hem toch tweeeneenhalve ster.
D-Lo
Zwakke film. Ik geef hem een 2 op 5. Het enige pluspunt is Bruce Campbell (Evil Dead & Army of Darkness) die de eerste minuten meedoet.
De GeuS
Ach, eigenlijk viel hij nog reuze mee; tot ze die debiele ruines in gingen keek het best wel lekker weg. De effecten en make-up waren matig tot droevig, het acteerwerk viel wel mee.
Alleen vraag ik mij af waarom een vliegtuig een complete luchtballon meezeult; verhoogt naar 2,5*
PartyMarty
Alleen vraag ik mij af waarom een vliegtuig een complete luchtballon meezeult
Omdat ze sowieso zouden springen. De ballon was om weer te vertrekken.
Amy silverback
Deze film was gisteren op de tv en ik heb hem opgenomen en ik bekijk hem heel veel.
Tijdens de film was ik heel blij
want Amy kon praten en dat vond ik schattig later wil ik allerei dieren helpen en ook gorilla´s.
Maar toen de slechte apen er waren was ik
al een geluk dat Amy Homolka goed beschermde :d
nathan_666
had hem gisteren ook bekeken :d mooie film met een schattig gorillatje met een lief stemmetje i amy
MoKi*
Egt een slechte film.
De special effects zagen er niet uit ik vindt die apen maar nep.
En dan die aap die kan praten en dan dat die baas zegt dat hij dat vrouwtje daar heen heeft gestuurd alleen voor die diamanten vond ik wel een beetje toevallig ik vindt het maar een beetje fake, maar ik had niks te doen en de film heeft me wel een beetje vermaakt dus 2 sterren dan maar.
chicow
Erg voorspelbare film! De film begon redelijk, maar zakte snel af in een 'irritante indiana jones look-alike movie'.
Klopt het dat deze film ooit in de bios is geweest? kan me het niet voorstellen:)
*½
Flipman
Deze heb ik nog in de bioscoop gezien! Ik wil 'm nog een keer herzien, want ik herinner me er weinig meer van. Daarom voorlopig 'n twee en 'n half.
predator
- 1948 stemmen
Die apen en andere sfx leken nergens op en het verhaal was ook niet best.
Michael Crichton is een geweldige schrijver met verschillende bestsellers waaronder deze Congo. Grootste probleem bij Crichton is blijkbaar de juiste mensen te vinden om z'n boeken te kunnen verfilmen. Bij Westworld is dat nog gelukt, maar zijn verfilmingen in de jaren '90 halen het nooit van hun literaire versies: Jurassic Park mist de dreiging in de film, Rising sun is minder spannend, Sphere mist sfeer en ook Timeline slaagt er niet in om een topper te worden. Ook deze Congo is als boek ongelofelijk spannend en leuk om te lezen. In filmversie is dat niet zo het geval. Het acteerwerk en de special effects (of het ontbreken ervan) zijn nogal beschamend.
otherfool
Belachelijke en kinderachtige film met uberlelijke effecten. Een ouderwets wanproductje. 1*.
Waku
Teleurstellende film.
Had hier meer van verwacht.
Maar matig acteerwerk en droevige special effects doen de film geen goed.
helaas.....
kArIzMa_TuRk
toen ze in die grot waren, werd het wel een beetje spannend. toen al die gorilla's gingen aanvallen zeg maar
goeie film goed voor een 2½*
behangdelul
Zo slecht was ie nou ook niet! was geen topper maar goed, de omgeving waarin is gefilmd is wel mooi
Charles Manson
als ik als horrorliefhebber Bruce Cambell wil zien, ben ik gelukkig slechts veroordeeld tot de eerste minuten, begreep ik?

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Dead Presidents
Misdaad / Drama, 1995

The Frighteners
Komedie / Horror, 1996
gorillagebaseerd op boekdiamantcongodiamond mine tribeoverlevinganimal human communicationzoologistscience fiction