• 9.370.360 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Billy Corben

Met onder meer: Dhafir Harris

Plot Dawg Fight

In een buurt waar geweld en werkloosheid heerst, besluit Dhafir "Dada 5000" Harris gevechten te organiseren bij zijn moeder in de achtertuin. Als een ware filantroop zorgt hij voor werkgelegenheid, afleiding en vooral hoop op een betere toekomst voor een aantal kansarme jongeren in een buurt waar de meeste niet ouder worden dan 35 of voor langere tijd achter de tralies verdwijnen. Zonder dokters, regels en handschoenen vechten zij tegen elkaar in een ring van 4 bij 4 voor geld, respect en een definitieve doorbraak in de wereld van Mixed Martial Arts.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Uitstekende docu over de uitzichtloze situatie in deze steden. Gevechten zijn rauw en hard, maar toch weer iedereen ook sympathie bij je op te brengen. Op het einde lijkt uet zelfs een ware Rocky film en blijken de backyard fights inderdaad een kans voor een betere toekomst.

tattoobob

Inderdaad een aardige docu....voor de vechtsportliefhebber maar ook voor diegene die wel van een docu houd met een randje.

Backyard fights zijn in de eerste instantie gevechten die gevaarlijk zijn en niet professioneel maar aan de andere kant voor sommige mensen de enige"makkelijke"manier om aan geld te komen en een kans om ondekt te worden voor het grotere werk.

Triest hoe het met sommige afloopt trouwens in deze docu.

avatar van UltraMovieKiller

UltraMovieKiller

De documentaire wordt halverwege wat langdradig maar de laatste 40 minuten zijn zeker de moeite waard om hem af te kijken! Interessante docu die laat zien waar 'kanslozen' zich naar toe kunnen werken met talent en werklust.

Pazmaster

Leuke docu voor mensen die van vechtsport houden. Van straatgevechten naar professionele MMA gevechten volgen we Dada 5000 en een paar andere straatvechters. Veel testosteron, bloed en een paar lekkere gevechten maken deze film het kijken waard. Het gedoe buiten de ring vond ik minder interessant, ik ergerde me best een beetje aan die oude wijven. Verder best te pruimen.

tattoobob

19 feb staan de twee rivalen Kimbo Slice en Dada 5000 tegenover elkaar in Bellator,aangezien er nogal wat"Bad Blood"tussen die twee is zal het een leuk partijtje worden.

Pazmaster

Oh ben wel benieuwd, alhoewel ik wel denk dat kimbo slice gehakt van hem maakt, ik vind Dada nogal lomp namelijk. Als ik eraan denk zal ik zeker gaan kijken.

Pazmaster schreef:

Zou kunnen....maar we hebben gekkere dingen gezien in het MMA,de underdog zou zomaar kunnen winnen.

Het zal zowiezo een slugfest gaan worden

Whahaa ik hoop het!

tattoobob schreef:

Het zal zowiezo een slugfest gaan worden

Heb de wedstrijd inmiddels gezien en het was geen beste, 2 opgepompte vaatdoeken zonder enige conditie. Het zag er niet echt best uit. Dada 5000 was zoals ik voorspeld had erg lomp.

Pazmaster schreef:

Dada 5000 heeft naderhand een flinke hartaanval gehad en heeft het maar net overleeft

Pazmaster

Ik las net dat hij (naar eigen zeggen ) last had van nierfalen en 2 hartaanvallen TIJDENS de wedstrijd. Of dit waar is of dat het een excuus is weten we natuurlijk niet. Het zou het slappe gevecht kunnen verklaren maar Kimbo Slice had volgens mij dan ook een hartaanval want die was ook niet best.