• 9.369.475 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Zatella Beatty

Met onder meer: Allen Iverson, Tom Brokaw en Larry Brown

Plot Iverson

Documentaire die het turbulente leven en de explosieve carrière toont van het onnavolgbare NBA-icoon Allen Iverson. Van zijn armoedige jeugd in Hampton, Virginia, naar 11-voudig NBA All-Star. Hij zette zich af tegen bestaande NBA conventies en omarmde de hip hop cultuur. Voornamelijk verteld in Iverson's eigen woorden, zoomt de film in op de hoogte- en dieptepunten van een van de meest veelzijdige spelers die het basketbal heeft gekend.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nice!

avatar van Luppie00

Luppie00

Matige, oppervlakkige documentaire die voor 90% over zijn 'turbulente leven' gaat. Veel oninteressante interviews, weinig basketbal beelden en door het missen van een tijdlijn begrijp je weinig waar Iverson is in zijn carriere. Voor mij was dat niet zo'n probleem want ik ben de NBA gaan volgen toen Iverson nog speelde maar als je Iverson alleen van naam kent dan raad ik aan om eerst even zijn wiki pagina globaal te lezen.

Oja, ook wel grappig:
Minuut 100, interview met Iverson: Ik heb spijt van die dingen die ik vroeger heb ik gedaan.
Minuut 101, interview met Iverson: Ik zou alles weer precies hetzelfde doen.

Voor nu een klein vijfje.