• 9.374.502 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Keva Rosenfeld

Met onder meer: Elisabeth Shue, Brendan Fraser en Linda Hunt

Plot Twenty Bucks

"When you pass the buck, the last thing you expect is change."

Een biljet van 20 dollar wordt door een automaat uitgespuwd in de handen van een drukke moeder. De wind blaast het echter uit haar handen in de richting van een zwerfster. Zij gebruikt het voor de loterij. De zwerfster gelooft dat het serienummer haar geluk zal brengen. Helaas komt het niet zover, want het briefje van twintig wordt uit haar handen geplukt door een vliegensvlugge skater. Hij wil er een brood mee kopen. Vanaf dat moment gaat het bankje door vele handen en wordt het gebruikt in diverse situaties, waaronder een huwelijk, bij oplichterspraktijken en een roof...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ik heb gehoord dat er meerdere films zijn die dit vertelprincipe hanteren. De Jurk is een later voorbeeld, maar weet iemand ook een ouder werk?

Violin Rouge ook geloof ik (hoewel ik 'm niet gezien heb)

avatar van FisherKing

FisherKing

L'Argent van Robert Bresson wellicht.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Inderdaad een voorloper van "Le Violon Rouge" zo te zien

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Deze film kwam ik tegen bij de Blokker voor de verassende prijs van Euro 2,99,-

Deze kon ik echter niet laten liggen, en het verhaal sprak me zo erg aan dat ik de film dezelfde avond nog heb bewonderd.

'Twenty Bucks' is een vreemde, alternatieve en mooie film. Waarin zwarte humor voortdurend word afgewisseld met dramatische dialogen.

Helaas was de film afentoe net iets te voorspelbaar, maar het concept en het goed uitgewerkte script zorgen toch voor een verassende en mooie 'verstand op 0' film.

avatar van speedy23

speedy23

Twenty Bucks is een ketting van verhaaltjes, gebundeld in een magische bloemlezing.

Belangrijkste actrice is Linda Hunt. Zij dook in het jaar '82 op uit het bijna niets in Peter Weirs The Year Of Living Dangerously, de film waarin reporter Mel Gibson verliefd wordt op diplomate Sigourney Weaver, tegen de achtergrond van de Indonesische revolutie in de jaren '60.

Linda Hunt speelde hier de rol van fotograaf Billy Kwan (een man dus), en ze deed dit zo overtuigend dat ze er meteen een Oscar voor in de wacht sleepte. Na haar tweede filmrol was ze dus al meteen gelanceerd. Voordien speelde ze voor het witte doek enkel Mrs. Oxheart, Popeye's moeder in de film met Robin Williams.

Rollen van doordeweekse vrouwen zijn voor Linda Hunt omwille korte gestalte en haar karakteristiek gezicht niet weggelegd. Ze speelde de hele reeks excentriekelingen en creeps. De laatste jaren zette zij haar carrière echter op een laag pitje en acteerde ze enkel nog in kleine rolletjes en enkele stemmen zoals in Pocahontas 2: Journey to a New World...

avatar van murtcelP

murtcelP

Hele leuke film met veel bekende acteurs!

Erg vermakelijk! ***1/2

avatar van Redrabbit

Redrabbit

Ikzelf heb een hobby die aansluit op deze film namelijk het online volgen van eurobiljetten, via http://www.eurobilltracker.com

Maar ook los van dit vond ik het een leuek film,voornamelijk dat oud vrouwtje was leuk gevonden

avatar van filmhater

filmhater

Het stuk met Christopher Lloyd (briljant zoals altijd) is de moeite waard, de rest was ik na de film alweer vergeten. Leuk om 1x te kijken.

avatar van Crook

Crook

pfoe wat saai

avatar van nadrin

nadrin

aangename film.

Die veel verhalen verteld en evenveel verhalen open laat.

Met enkel opvallende spelers. Gladys Knight, Ross Geller (david Swimmer), Rhea Perlman enz.

Al bij al toch de moeite waard