• 8.903.068 stemmen

Tom and Jerry: The Movie (1992)

Animatie / Familie | 84 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Tom en Jerry: De Film

Geregisseerd door: Phil Roman

Met onder meer: Richard Kind, Dana Hill en Anndi McAfee

Releasedatum: 18 februari 1993

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Tom and Jerry: The Movie

"The world's most famous cat and mouse in their first motion picture."

Na meer dan veertig jaar kat-en-muisspel zijn Tom en Jerry het zat om achter elkaar aan te rennen. Ze begraven dus maar de strijdbijl en besluiten om een weesmeisje te helpen dat het als werkslaafje zwaar te verduren heeft in het huis van haar gemene voogd.

Tom (stemrol)

Jerry (stemrol)

Robyn Starling (stemrol)

Captain Kiddie (stemrol)

Doctor Applecheek (stemrol)

Lickboot (stemrol)

Ferdinand / Straycatcher (stemrol)

Aunt Figg (stemrol)

Droopy (stemrol)

avatar van MNV2

MNV2

Als kind was dit één van men favoriete video's, omdat ik de kortverhalen van Tom&Jerry schitterend vond. Ondertussen is het al jaren geleden dat ik deze voor het laatst zag maar ik kan me nog goed herinneren waar het verhaal over ging en dat er een stuk minder grappen zijn dan bij de originele Tom&Jerry cartoons, maar het was wel een leuke familiefilm.

avatar van polopolo150

polopolo150

Ik had dit een tijdje geleden gezien op Boomerang/Cartoon Network... Ik was en ben nogsteeds een grote Tom & Jerry fan, dus ik ging de film kijken. Zelf vond ik de film nog best leuk gemaakt, en deze film heeft nog altijd het goeie Tom & Jerry humor en gevoel te pakken.

Een aardig geslaagde film voor de Tom & Jerry liefhebber, en natuurlijk voor de kleine kinderen, want cartoon geweld is altijd leuk!

Herlaas worden zulke tekenfilms niet meer gemaakt, en de huidige Tom & Jerry remakes vindt ik vaak mager gemaakt. Ik heb liever die oude wat in de bioscoop vroeger werd gedraait.

Sindsdien proberen mensen de "volwassen" films en boeken en TV programma's in tekenfilms te proppen... kijk maar naar Spongbob Squarpants. Ik ken geen enkele kind die het leuk vindt, alleen sommige dialogen van hem vinden sommige grappig. (dat is ook de enige reden dat ik de Spongbob dvd heb gekocht)

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Beste tom and jerry ooit!!!!

TheLionKingFan

Poster ziet er lief en vrolijk uit.

TheLionKingFan

Ik heb de review gezien van 'The Guy with that Glasses' en zelfs daar was zonder commentaar te zien dat dit een idiote film is.

TheLionKingFan

Ach,het viel gelukkig allemaal nog wel mee.

Een minpuntje was natuurlijk dat ze praten,maar na een half uur was ik er 'al' aan gewend.

Ik heb ook Meet Sherlock Holmes op me comp. staan. Hopelijk is die beter dan deze.

avatar van gr.jske

gr.jske

Leuke film!

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vind dit echt geweldig om opnieuw te zien

het was zo lang geleden voor mij

dat moment dat ze allebei spraken was geweldig

avatar van bozzy

bozzy

jerry is awesome!

avatar van herder

herder

Ik was altijd voor Tommy.

Ik voor Tom en Jerry

avatar van Metalfist

Metalfist

You can talk?!

Tom en Jerry hebben altijd deel uitgemaakt van mijn jeugd want al van zolang ik me kan herinneren waren die kat en muis van de partij. Vroeger had ik een hele hoop van die tapes met daar een handvol afleveringen op (en wat was het feest als je een nieuwe kreeg) en ook deze film is vrij veel in de video recorder terecht gekomen. Lang geleden dan toevallig op een rommelmarkt de tape terug tegen gekomen (blijkbaar hebben wij hem nooit thuis gehad maar werd hij gehuurd of was hij van ergens opgenomen) en natuurlijk meegenomen puur uit nostalgie. Gisteren na het ietwat tegenvallende De Kleine Zeemeermin deze dan maar opgezet.

En het is eigenlijk verbazingwekkend hoeveel je onthoud van zo'n film. Het is me al veel voorgekomen dat ik een examen ben aan het maken en dat ik gewoonweg dinges ben vergeten maar de meeste scènes hiervan zaten dan weer vers in het geheugen.. In ieder geval is deze eerste Tom en Jerry film dan ook een heerlijk nostalgisch tripje geworden met als enige minpunt het feit dat ze kunnen praten. Nu wist ik dit nog van vroeger en toen leek het me precies niet echt te deren maar nu stoorde ik me er wel aan. De stemmen lijken dan ook totaal niet bij beide personages te passen en dat is jammer. Gelukkig zijn de scènes waarin ze praten herleid tot een minimum voor het verhaal en krijgen we voor de rest weer heerlijk ouderwetse chaos waar alles naar de knoppen gaat in huis. Dit is Tom en Jerry ten voeten uit en Phil Roman, met Barbera als supervisor, weet de sfeer erg goed te benaderen. Voor een bioscooprelease had ik qua animatie hier net iets meer van verwacht, tekenstijl heeft eigenlijk hetzelfde niveau als de gewone afleveringen maar die zijn simpelweg degelijk gemaakt en dat geldt dus ook voor de film. Erg lekkere muzikale score trouwens. Sommige liedjes kon ik me nog herinneren, anderen kwamen dan weer geheel als verrassing maar de kritiek hierop indertijd is schromelijk overdreven.

Voor een serie die bekend werd met filmpjes van nog geen 5 minuten, is het erg moeilijk om een langspeelfilm van te maken. Toch, Roman slaagt hier grotendeels wel in want het verhaal met Robin is vrij vermakelijk. Natuurlijk is ze het perfecte personage om de altijd vechtende kat en muis dichter bij elkaar te brengen maar ook de rest van de personages hebben wel hun charmes. Zo is Figg een geslaagde villain en is vooral haar hond op het skateboard een leuke toevoeging. Voor de rest worden er nog een aantal vreemdere personages geïntroduceerd (de kapitein met zijn griezelige handpop of die buurman bijvoorbeeld) die redelijk angstwekkend overkomen (ik wist niet meer wat er met de kapitein scheelde maar de eerste momenten dat ik hem zag wist ik dat er iets goed fout aan was, blijft toch verbazingwekkend wat een kind onthoud) maar dit wordt gelukkig goed opgevangen door een aantal leukere personages zoals Puggsy en zijn vlo.

In mijn herinnering was hem net iets beter, een pratende Tom en Jerry werkt blijkbaar nefast voor mij, maar dit is nog altijd wel erg leuk vermaak. Het verhaal is leuk voor de relatief korte speelduur en ook de animatie is degelijk. Binnenkort De Magische Ring maar eens opzetten, is ook een eeuwigheid geleden precies.

Dick2008 schreef:

Matige film net als de magic ring. Dat krijg je als ze na al die jaren opeens praten. Mede personages ook niks aan.

Dick2008 schreef:

Stem van deze en magic ring iets verhoogd. Animatie is niet slecht, verhaal is grappig. Film bekeken, zonder aan die oude tekenfilms te denken.

Dit is toch alweer de derde keer dat ik de film bekijk en ik moet zeggen hij was nog best leuk ook, vooral het laatste half uur is erg grappig. Meestal ben ik niet zo voor die overdreven drukke achtervolgingen maar hier is het juist wel geslaagd. Terwijl het bij de dieren vooral om het eten gaat, draait het bij de mensen vooral om het geld. Dat wordt goed geïllustreerd in de film. Hoe het afloopt met die mensen toont de film verder niet, maar erg belangrijk is dat nou ook weer niet.

Deze samen met The Magic Ring was één van de eerste dvd's die ik heb gekocht. Dit is alweer jaren geleden, toen die dingen nog tamelijk prijzig waren. Ik vind wel dat vooral bij animatie de dvd een geweldig medium is, veel meer dan bij gewone films. Verder gewoon leuk om in de verzameling te hebben, maar grappig dat deze film nu toch veel meer bevalt dan de eerste keer dat ik hem zag. Wel is het jammer dat je alleen kunt kiezen tussen Nederlands, Engels en Frans gesproken en dat er verder geen ondertiteling aanwezig is. Maar de Nederlands versie is goed te doen. De eerste 10 minuten zijn zoals in die cartoons, waarna ze opeens beginnen te praten. Nu, zo'n derde keer vind ik dat ook niet echt meer een punt. Het blijft verder mooi getekend, veel beter dan menig latere animatiefilm. De liedjes zijn wisselend, al is het themaliedje best wel een mooi. Het verhaal zelf blijft nog steeds leuk. Droopy komt heel even aan de orde, de dikke teckel is grappig. Eigenlijk iets te lange speelduur, maar toch, verrassend, een vermakelijke film. 4.0

avatar van Filmbuff97

Filmbuff97

Vroeger vond ik tom & Jerry erg leuk.

een keer bij mij op de basisschool nam een klasgenootje deze film mee.. ik had erg hoge verwachtingen.. en,WAUW, Wat was deze film slecht. er is weinig slapstick, teveel plot, en tom & Jerry die praten.. Wat volgt, ze gaan een homo-relatie aan?

(Voor de duidenlijkheid; ik heb niets tegen homosexuele mensen.)

TheLionKingFan

Afschuwelijke film,hoe kun je dit leuk vinden. Tom en Jerry horen niet te praten. Waarschijnlijk geven mensen alleen maar goede punten door nostalgie ofzo,want dit is rotzooi van de bovenste plank.

avatar van slowdrive

slowdrive

Voor mij was de film niet zo speciaal eerlijk gezegd, maar ik heb deze film wel al meerdere keren gezien in mijn jeugd. En toen was het nog best leuk, maar als volwassene ?,.. Hhmm, nee niet echt...

Maar zo slecht was het nu ook niet.

Natuurlijk is het heel raar dat Tom en Jerry kunnen praten. En dat ze het origineel verknoeien.

De makers dachten waarschijnlijk om hier eens iets anders mee te doen. iets nieuws bij verzinnen.

1 van de meest grootste vijandelijke tekenfilm figuurtjes moeten samenwerken om een meisje te helpen, ze kunnen praten, communiceren met mensen.

So what.., er zijn trouwens zoveel sprookjes/tekenfilm of roman figuren die ze met een film een heel ander figuur van maakten en dat die dus niet perfect overeenkomt met het origineel.

Decec

Een matige animatie/familie/musical film...

Matige verhaal...

Geschikt voor jeugd film...

Wel heb ik vroeger gezien (herhaling)...

Goede kwaliteit beeld, geen breedbeeld, alleen 4:3...

(geen HD)...

Redelijk geluid /muziek

(geen Dolby Digital aanwezig)...

avatar van KlatschBoem

KlatschBoem

Decec schreef:

Een matige animatie/familie/musical film...

Matige verhaal...

Geschikt voor jeugd film...

Wel heb ik vroeger gezien (herhaling)...

Goede kwaliteit beeld, geen breedbeeld, alleen 4:3...

(geen HD)...

Redelijk geluid /muziek

(geen Dolby Digital aanwezig)...

Wat is dit nou voor belachelijke reactie/waardering. Je verwacht van een film uit 1992 een 16:9 verhouding en HD kwaliteit? En Dolby Digital audio? Dit is stemmen om het stemmen en reageren om het reageren. Bah.

Decec

Laat mij even rust alsjeblieft... ivm handicap schrijf ik korte zinnen, en ik vind leuk om te doen...

Niet zeuren!

Dk2008

Dit is toch wel goed waardeloos moet ik nou weer bekennen. Aanvankelijk begint de film zoals we gewend zijn van de MGM cartoons. Warner Brothers heeft er allemaal figuren ingestopt, zodat van het oorspronkelijke karakter weinig overblijft, en Tom and Jerry naar de achtergrond worden gedrukt. Dit gaat me nou toch wel weer tegenstaan, ondanks muziek van Henry Mancini, mooi thema-liedje en nog wel aardig getekend. Dit is dan weer tegenstrijdig met de vorige keer. Maar ben er nou wel klaar mee. 3.0

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Decec schreef:

Niet zeuren!

Iemand die zelf te lui is om nieuwe kijkers van een film een indruk daarvan te geven na zelf gezien te hebben, heeft geen enkel recht om jou op jouw plaats te wijzen. Hij heeft 1 bericht in 4 jaar tijd geschreven en dat is om een jou op jouw plaats te zetten op een niet terechte manier!

Goed dat je van je afbijt. Ik mag jouw meningen graag even doornemen als ze er staan want in het kort staat alles er, techniek en wat je van de film vond. Prima!

A.u.b. zo doorgaan!

knusse stoel schreef:

A.u.b. zo doorgaan!

Goed om te weten, maar helaas schrijf ik laatste tijd niet meer. Ivm verhuisd en weinig tijd voor. Hopend maar voor mij toekomst meer films kijken en schrijven...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Die korte filmpjes van Tom en Jerry vind ik geweldig. En zowaar, de laatste minuut lijkt het erop en dat is veruit de beste minuut van dit saaie werkje, Verder kon ik hier weinig mee, vooral omdat dit een heel ander soort film is. Langer, natuurlijk, maar serieuzer en veel minder op slapstick. Stemmen vind ik niet passen bij de kat en muis, tekenwerk is weinig verheffend (dat kleine 4:3-formaat helpt ook niet echt) en het verhaal is vooral langgerekt. Dat weesmeisje is wel een schattig personage, maar die kan ook geen hele film redden. 1,0*.