• 9.377.372 stemmen

Geregisseerd door: William Phillips

Met onder meer: Ryan Reynolds, David Suchet en Kristin Booth

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Foolproof

Kevin, Sam en Rob zijn de oprichters van een clubje genaamd 'Foolproof'. Het clubje bedenkt en berekent via high-tech apparatuur perfect uitgedachte plannen voor op het eerste gezicht onmogelijke overvallen. In theorie dan... Totdat ze door een gangster gechanteerd worden om ook daadwerkelijk een overval te plegen.

avatar van Zinema

Weinig nieuws onder de horizon op een flauw zijplotje na. De niet veel vertegenwoordigde humor moet je liggen maar helaas wordt dit werkje nergens echt goed. Gemiddeld.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Vreselijk. Wat een slechte acteurs, vooral die Kristin Booth. Absoluut niet vergelijkbaar met de Oceans.

Misschien heb de film iets te serieus genomen, maar ik kán 'm zeker niet vermakkelijk noemen.

Opvallend hoge score hier en bij IMDb. Waarschijnlijk wordt de film door 15 jarigen wel goed gevonden.

avatar van flaphead

flaphead

De film doet verwoede pogingen origineel te zijn en wellicht daardoor mislukt het daarin voor het grote deel. Desondanks een onderhoudende film waar je de plotholes voor lief neemt. Een vermakelijk tussendoortje.

avatar van ikkie01

ikkie01

erg vervelende film. net niet gevatte dialogen, mislukte actie en slecht humor

avatar van Theunissen

Deze luchtige Misdaad / Thriller (de benoeming Actie is helemaal misplaatst) film, heeft "Kondoro0614" me een aantal weken geleden getipt en vandaag ben ik eraan toe gekomen om deze film helemaal af te kijken (ik ben een paar weken geleden eraan begonnen, maar toen viel ik na circa 30 minuten inslaap en had ik even geen zin om de film verder af te kijken, tot vandaag dan). Opzicht is dit niet meer dan een clichematige en voorspelbare dertien in een dozijn film, welke me soms deed denken aan de leuke Britse misdaad serie "Hustle (TV Series 2004–2012)", maar wel eentje die nog enigszins weet te vermaken en ook nog redelijk lekker wegkijkt (duurt ook maar circa 90 minuten).

In dit eenvoudige verhaal draait het om Kevin (Ryan Reynolds), Sam (Kristin Booth) en Rob (Joris Jarsky), die met zijn drieën het clubje "Foolproof" (voilà de titel van de film) vormen en perfect uitgedachte plannen bedenken voor onmogelijke overvallen. Een echte overval hebben ze echter nog niet gepleegd, totdat hun plannen voor een diamantenroof gestolen worden door gangster Leo Gillette (David Suchet), die hun na het zelf uitvoeren van de diamantenroof chanteert om een overal (stelen van obligaties) ter waarde van 20 miljoen dollar voor hem te doen. Doen ze het niet, dan zorgt Leo dat hun plannen voorzien van hun vingerafdrukken terecht komen bij de politie.

Ondanks dat deze film niet bepaald origineel is en er al legio van dit soort films zijn gemaakt, wist deze film me toch nog wel te vermaken en dat komt vooral omdat het verhaal luchtig (hier en daar valt er ook wat te (glim)lachen)) in elkaar steekt en natuurlijk ook niet al te lang duurt. Echt boeiend of spannend is het eigenlijk nergens en ook zit het verhaal vol met clichés en is het verloop ervan vrij voorspelbaar. Toch is de twist op het einde nog best leuk en zag ik die ook niet echt aankomen, terwijl het natuurlijk wel voor de hand lag. Het verhaal speelt zich overigens af in New York, maar daar werd visueel gezien weinig meegedaan.

Dat deze film zich mede lekker wegkijkt komt ook door de beperkte cast, die het opzicht wel verdienstelijk deed en vooral natuurlijk Ryan Reynolds (in de rol van Kevin), maar ook Kristin Booth (in de rol van Sam). Dat de laatste er niet bepaald onaardig uitzag was natuurlijk meegenomen, maar ze kon wel niet tippen aan Laura Catalano (in het kleine rolletje van Sandi het hoertje, die werkt voor gangster Leo). Om Mif (in de rol van Leo's hulpje Kenny), moest ik vooral (glim)lachen en dat vooral omdat hij onhandig was met bekers koffie, die hij steeds omstootte en zichzelf dan ermee bevuilde.

Al met al een dertien in een dozijn Misdaad / Thriller film die leuk is om eens gezien te hebben, maar meer zeker ook niet en deze film zal ik waarschijnlijk ook weer snel vergeten zijn en dat is zeker niet erg.