• 9.375.132 stemmen

Met onder meer: Kirk Cameron, Brad Johnson en Janaya Stephens

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch en Hebreeuws

Plot Left Behind

"The Future Is Clear."

Buck Williams (Kirk Cameron) is een gerenommeerd journalist die tijdens een reportage in Israël enkele bizarre ontdekkingen doet. Vanaf dat moment beginnen er zich op aarde allerlei vreemde verschijnselen voor te doen. Ontploffingen komen uit het niets en miljoenen mensen verdwijnen zomaar van onze planeet. Een tijd van chaos, angst en duisternis lijkt zijn intrede te doen .. Wanneer ook piloot Rayford Steele (Brad Johnson) bij zijn thuiskomst merkt dat zijn vrouw en kind zijn verdwenen, begint voor hem een lange zoektocht naar de waarheid. Een zoektocht die zijn leven ingrijpend zal veranderen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Buck Williams

Johnathan Stonegal

Joshua Cothran

avatar van Arnie

Arnie

Kwalitatief is dit een zeer slechte film, door het verschrikkelijke acteerwerk, de inspiratieloze filmwijze en de StarTrek-ripoff actiescenes. Maar voor de kwaliteit is de film ook niet gemaakt.

Inhoudelijk is het op zich een aardige film, niet in het minst omdat veel, voornamelijk Amerikaanse, christenen uit evangelische hoek daadwerkelijk deze verwachting hebben van de eindtijd. Dit wordt onder meer gebaseerd op enkele bijbelteksten over de komst van de antichrist na de eerste opname. Meer orthodoxe christenen, tenminste in Nederland, zien de eindtijd in de plotselinge terugkomst van Jezus op aarde, als een dief in de nacht (I Thessalonicenzen 5).

Deze film is wat mij betreft echter veel te speculatief, slechts mensen die deze visie aanhangen kunnen er iets mee vermoed ik. Op het moment dat in de film, middels het tonen van beelden op een tv van drie jaar voor de 'verdwijningen', de juistheid van de voorspellingen wordt aangetoond, en een nuchtere hoofdpersoon gevraagd wordt of deze beelden niet genoeg zijn om hem over te halen te geloven, gaan bij mij de haren recht overeind staan. Ik vraag me af of de film enig nut heeft, behalve het bevestigen van ideeën van mensen die hierin al geloven. Overhalen doet het zeker niet.

avatar van Prudh

Prudh

Bleh, jammer dat het uitgangspunt (the rapture) compleet wordt ondergesneeuwd door een idiote plot. Ik weet niet of deze film louter voor een evangelistische doelgroep gemaakt is, maar ik kan me weinig voorstellen dat andersgelovigen hier wat mee kunnen. Veel nare moraaltjes die je op de EO nog niet eens tegenkomt (kent iemand de digitale tv-zender Family 7?). Jammer, ik dacht eigenlijk dat we met de personages achter zouden blijven nadat god alle goede christenen naar zich toe had geroepen. Een periode van zeven ellendige jaren op aard waarin wat zondaars gestraft worden.

Maar niets is minder waar. De overblijvers zijn voor een groot deel natuurlijk uiterst brave mensen die pas te laat de goedheid van god inzagen. Ja zo ken ik er ook nog wel een paar, maar mijn medelijden krijg je niet. Wat zou er gebeuren als een groot percentage van de mensheid zomaar naar de hemel wordt geteleporteerd? Ik mis de nasleep, maar die wordt amper belicht. Zal wel in deel twee gebeuren, maar ik kan me goed voorstellen dat die film ook zeer plotgedreven en moralistisch is. Niets voor mij dit. Nou hou ik sowieso niet van gepredik, maar dit is wel heel bont. Waar is het vuur, de chaos en de pijn?

Oh ja, verder is het kwalitatief ook prut. Dat je het weet.