• 9.375.010 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Steve Miner

Met onder meer: Julian Sands, Richard E. Grant en Lori Singer

Plot Warlock

"Satan also has one son."

Boston 1691. Een warlock oftewel een mannelijke heks, wordt ter dood veroordeeld, maar ontsnapt op een magische wijze naar de toekomst, gevolgd door een heksenjager. De warlock is op zoek naar de drie delen van de duivelsbijbel, want hiermee kan hij het ontstaan van de wereld veranderen.

avatar van You_bastard

You_bastard

leuk origineel verhaal helaas werd er in deze film slecht geacteerd door de spelers.

avatar van Sparkle

Sparkle

Als kind had deze film veel indruk op me gemaakt. Later, tijdens een studie Satanisme bleek tamelijk veel verhaal authentiek.

avatar van Mik

Mik

Die gozer heeft altijd zo'n enge kop man. net een wassenbeeld.

:edit: na even zoeken op imdb weet ik weet waar ik hem nog zo eng van vind namelijk: "leaving las vegas"

avatar van Flipman

Flipman

Aardig verhaal, ietwat gedateerd, zeker aan de visual effects te zien.

Een remake met iets meer diepgang zou geen kwaad doen.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Mijn God, deze film was ik écht helemaal vergeten, maar in de gids zag ik, dat ie volgende week op tv komt. Vond ik vroeger echt vet en had 'm zelfs op video. Eigenlijk best wel bagger, maar wel leuke bagger. De vervolgen zijn een stuk minder, vooral deel 3 was erg vervelend, naar ik me meen te herinneren.

avatar van nightbreed

nightbreed

Jaaaaah, de eerste keer dat ik deze zag vond ik dit een topper

Ik geef hem nu alvast een 3,5 en zie wel of ik het cijfer na de film vanavond gekeken te hebben zal aanpassen.

film_kaza

Ik zag het genre horror, 2,5 sterren en het woordje "war"in de tv gids staan. Had dus een slap horrorfilmpje verwacht. Na de bioscoop viel ik middenin deze film en het was totaal anders dan verwacht.

Inplaats van een bloederig horrorfilmpje kregen we een fantasievol verhaal met humor die het leuk hield. Cast die de rollen goed uitvoeren en een ouderwets sfeertje maakt het af.

avatar van hendrik119

hendrik119

serieus, hoe kan iemand nou serieus aan deze film gewerkt hebben. het slaat totaal nergens op en het lijkt nergens op.

niet eens de naam 'film' waard.

avatar van piranja

piranja

ik vond het een slaapwekkende film (ik viel in slaap maar werd na 5 minuten weer wakker) 2*

avatar van Theunissen

Typisch een B-film met allemaal B-acteurs. De special effect zijn lachwekkend en spannend is de film nooit (dat ze dit een horror durven te noemen ?) maar op een of andere manier wist de film me toch nog te boeien waardoor ik hem helemaal heb kunnen uitkijken. Kwam waarschijnlijk omdat het verhaal me enigszins wist te pakken of dat er niets anders op de TV was.

avatar van horrorjp

horrorjp

Een van mijn eerste heksen film, en ook de hekserij in de gerne horror spreekt mij erg aan. De film is niet eng maar moet dat?? En ik vond dat er goed geacteerd werd!! En als je voor deze film kijken Ladyhawke gezien hebt is de muziek ook goed gedaan. Ben benieuwd naar de volgende delen.

horrorjp schreef:

Deze hoort eerder in het genre "komedie" thuis.

avatar van horrorjp

horrorjp

Nou naar een paar grapjes hoeft deze film nog niet in het gerne komedie hoor

film_kaza

Integendeel. Heb veel gelachen bij de film, en er zaten geen horror\thriller momenten in.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ontzettend matige griezelfilm met een ronduit ; bagger verhaal.

Ik heb Moeite gehad hem enigzins af te kijken.

avatar van Vascago

Vascago

Vandaag weer eens een keer gekeken. Was toch alweer een jaartje of 10 geleden dat ik hem voor het laatst zag. Vond het toen een superfilm en nu nog steeds eigenlijk. Ik ben wel in to dat witchcraft gebeuren zeg maar. Lekker sfeertje, goede vertolkingen van de meesten. Het hele occulte gebeuren met satan en heksen/warlocks boeit me zeker. Helemaal als het een beetje luchtig verteld wordt, dus niet zoals in Revelation ofzo. Geef mij dan maar deze of Witchboard bv

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Lol, lijkt nog geen 4 maanden gelden dat ie op TV was.

avatar van korp

korp

ben het met jumpstylemovie eens. ronduit bagger.

avatar van DeCol

DeCol

De special effects zijn echt slecht, het verhaal spreekt me sowieso al minder aan en er wordt zeer matig geacteerd. Toch wel helemaal afgekeken maar dat doe ik bijna altijd wel. Daarvoor dus geen credits. Het sfeertje wat er hing was wel te doen en hoorde er ook bij. Verder was het allemaal zeer matig.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Wazig b-filmpje, die het vooral moet hebben van verhaal en sfeer.

Zag hem toevallig voorbij komen tijdens het zappen en kon me vaag herinneren hem al een keer eerder gezien te hebben, maar besloot om hem nog eens opnieuw te bekijken.

De sfeer die wordt neergezet is best wel goed gedaan, en ook het verhaal is vreemd genoeg nog wel redelijk boeiend, maar al met al is dit absosuut geen hoogvlieger.

De acteurs hebben wel goeie koppen maar nee dit is het net niet.

2,5 voor de sfeer en de goed gekozen cast.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Lekker foute film. Heerlijk sfeertje, origineel verhaal en de hoofdpersonen spelen aardig, op Lori Singer na (die doet het verschrikkelijk...). Zó fout dat de film mij kon bekoren. 3*

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele prettige film waar ik toendertijd met plezier naar gekeken heb.

avatar van interista2001

interista2001

Heerlijke film! Julian Sands is geweldig als warlock

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Oef, wat een lange zit. Nee, deze film kon mij totaal niet interesseren. Het gaat over een heks die naar de toekomst reist en wordt achtervolgt door een heksenjager. Veel gelul over satanische geschriften en het einde van de wereld en zo. Julian Sands als de Warlock is nog wel te pruimen, maar verder weten de acteurs nauwelijks te boeien. Voor sommigen kan deze film een nostalgische waarde hebben. Het is zo'n typische jaren 80-film. Voor mij had hij geen waarde.

avatar van Querelle

Querelle

Het tweede deel is beter.

avatar van 2009

2009

You_bastard schreef:

Leuk en origineel verhaal inderdaad. En dat slechte acteren vond ik best wel meevallen eigenlijk!

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Toen ik deze film voor de eerste keer zag (volgens mij was ik toen een jaar of twaalf) vond ik hem echt heel erg goed. Nu kijk ik er met andere ogen naar en ik moet helaas concluderen dat ik hem niet zo goed vond als toen , maar ach het blijft een grappige film.

avatar van erik1677

erik1677

EEn fijn horrorfilmpje die nog net in de jaren 80 is gesetteldt.

Niet veel gore ofzo, maar af en toe wel bloederig.

Mooi gemaakt dus.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Een film die ik altijd best goed heb gevonden en al meermaals gezien heb. Waarschijnlijk omdat het originele idee me altijd heeft aangesproken (zie omschrijving).

Toegegeven, het ziet er minder geweldig uit anno 2011 dan 20 jaar geleden en er wordt mss niet geweldig geacteerd, toch blijft het een boeiende film tot het einde. En Julian Sands (de warlock) is gewoon een zeer geschikte verschijning voor zijn rol als mannelijke heks. Best luguber ook maar wel cool wat hij allemaal uitspookt

Ik weet nu al dat ik hem over aantal jaar nog een keertje kijk

3,5 sterren

avatar van Boeikens

Boeikens

Een van de beter heksenfilms.

Julian Sands doet het goed in zijn rol.

Goede sfeeropbouw, onderhoudend verhaal.