• 9.370.399 stemmen

Geregisseerd door: Albert Parker

Met onder meer: Douglas Fairbanks, Billie Dove en Donald Crisp

Gesproken taal:

Plot The Black Pirate

"The Love Story of a Bold Buccaneer"

Wanneer zijn vader wordt vermoord door piraten zweert een atletische, jonge nobelman wraak. Hij infiltreert in een piratenbende en tracht zijn echte identiteit te verbergen. Wanneer de bende een schip aanvalt waar een mooie jongedame aan boord is probeert hij haar te beschermen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

The Duke of Arnoldo / The Black Pirate

Peg-Leg Pirate

Chief Passenger - Nobleman

avatar van otherfool

otherfool

Adembenemende stomme film met een spannend verhaal en een paar schitterende scenes (bv als de Black Pirate omhoog wordt getrokken).

4,5*!

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Deze wonderbaarlijk goede piratenfilm komt wat mij betreft in aanmerking om als klassieker te

kunnen worden bestempeld. Misschien is ie dat ook wel. Niet in zwart-wit dus, maar prachtig

(vaal) in kleur wat her en der wonderschone beelden oplevert. Tel daar bij op verscheidene

memorabele scenes waarvan hierboven al enkele genoemd, een goed verhaal en de charismatische

aanwezigheid van Douglas Fairbanks die met bravoure fysieke toeren uithaalt, en je hebt een

geweldige piratenfilm van de jaren twintig. Een indrukwekkende piratenfilm pur sang, die mij tot

en met het einde geboeid aan het beeldscherm hield.