• 9.371.727 stemmen

Met onder meer: Sally Potter, Morgane Maugran en Géraldine Maillet

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits en Spaans

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot The Tango Lesson

Autobiografische vertelling van regisseuse/scenariste/actrice/danseres Sally Potter (Orlando, 1992) over haar amoureuze ervaringen met de vermaarde tangodanser Pablo Verón. Tijdens een verblijf in Parijs raakt ze volledig in de ban van de dans en de danser om uiteindelijk samen met hem een filmproject aan te gaan waarin de tango centraal staat.

avatar van Wouter

Uitzonderlijk narcistisch.

avatar van evervaet

evervaet

Dit is een film voor tango liefhebbers en daar hoor ik bij. Het dansen is fantastisch en dat geldt ook voor de muziek. Het acteren lijkt nergens op en af en toe is dat ook storend, maar dat hoort ook bij deze film. Ik vind het in ieder geval moedig, dat Sally deze film gemaakt heeft, waarin zij zichzelf speelt en verder vind ik het een geslaagde film 3*.

avatar van Ronhart

Ronhart

Dit is toch wel een wonderlijke en intrigerende film. Ik heb hem een paar keer gezien en heb er nogal gemengde gevoelens over.

De film heeft iets amateuristisch. Het is nauwelijks een echt verhaal en ook het acteren is allemaal niet echt geweldig.

Toch blijft de film me bij, ten dele is dat vanwege de tango en de muziek. Alle soorten tangomuziek komt aan de orde van de tango gezongen met de smeltende tenor tot en met het vuur van de grootmeesters van de tango. Ook het fascinerende van de dans wordt prachtig neergezet.

Het heeft iets van een cultfilm.

Al met al vind ik de film intrigerend en goed en dat betekent 4**.

avatar van robertus65

robertus65

In de film staat de tango centraal en dus vooral voor de liefhebbers van tango inteinterresant, want verder is het niet veel.

avatar van MissRose

MissRose

Simpelweg prachtig!

avatar van henkula

henkula

Sally speelt Sally het had wel wat zo zonder kleur.

avatar van breedbeeld

breedbeeld

2,5 voor de dans. Defilm zelf heeft niet veel om het lijf.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1919 stemmen

De dans en de muziek vind ik mooi, en ik vind het een vrij bijzondere film qua stijl en uitvoering. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder zoiets heb gezien. Het acteerwerk vind ik echter matig en het verhaal vind ik niet erg interessant. Daarom een kleine voldoende. 3*