• 9.372.056 stemmen

Teenagers from Outer Space (1959)

Sciencefiction / Horror | 86 minuten

Genre: Sciencefiction / Horror

Geregisseerd door: Tom Graeff

Met onder meer: David Love, Dawn Bender en Bryan Grant

Plot Teenagers from Outer Space

"Thrill-crazed space kids blasting the flesh off humans!"

Buitenaardse wezens, die verdacht veel op mensen lijken, willen de aarde aanvallen en innemen omdat ze op hun eigen planeet geen ruimte meer hebben om Gargons te kweken, het hoofdbestanddeel van hun voeding. Een van de aliens ondtdekt echter dat er intelligent leven op aarde is en besluit om vooruit te reizen en de mensheid te waarschuwen. Maar natuurlijk gelooft niemand zijn vreemde verhaal.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Betty Morgan

Gas Station Attendant

Alice Woodward

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat een ongelofelijke fascinatie met het heelal hadden de mensen in de jaren '50 zeg. Er komen al zelfs tieners vandaan.

avatar van ichi

ichi

De score van deze film is later gebruikt door Romero in Night of the Living Dead.

avatar van ichi

ichi

Grappige low-budget die nergens saai wordt. Een aantal keren deed de muziek mij inderdaad denken aan NOTLD. Maffe dialogen, een vliegende schotel die blijkbaar veel groter is dan die lijkt en een wapen die het slachtoffer spontaan in een hoopje beenderen doet veranderen.

avatar van otherfool

otherfool

Kan het met bovenbuur eens zijn: onzinnig filmpje dat het tempo er gelukkig in houdt. Onzalig acteerwerk, maar de film verdient een plusje voor de geweldige titel.

2*.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Het wapen dat slachtoffers skeleteert is natuurlijk geweldig en de grote attractie van deze film. Afgezien van de lijzige Betty heeft het verder niet echt grote minpunten. Wel spijtig dat de titel niet klopt. De 'aliens' bestonden eerder uit half kalende dertigers in plaats van teenagers, maar goed dat terzijde.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Meer jaren vijftig SF-puin. Consequent slecht geacteerd en ook zien we nooit meer dan 1 skelet tegelijkertijd in beeld (omdat ze maar een zo'n klaslokaal-skelet hadden, de schroeven zijn ook gewoon te zien

Monsterkreeft is ook al lekker nep. Kortom heerlijke onzinnige en zeer vermakelijke puin-film.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik had eigenlijk verwacht dat dit net zo een slappe film ging zijn zoals "Plan 9 from Outer Space" maar eigenlijk viel deze veel beter mee. Het verhaal is niet meteen om over naar huis te schrijven maar de protagonisten Derek (de alien) en Betty (aardling) vond ik wel goed neergezet. De ontwikkeling van hun vriendschap/liefde was eigenlijk het beste aan deze film. De horror moet het vooral hebben van een schietgrage driftkikker die met zijn vuurwapen mensen en dieren in skeletten veranderd. Er is ook een monster (soort rechtoplopende kreeft)), maar dat zag er slecht uit. Denk wel een leuke sci-fi voor de jeugd maar voor een horror was er toch te weinig dreiging aanwezig.

avatar van mrklm

mrklm

Incompetente bagger. De titel is het best aan deze dwaze SF-thriller met een volstrekt talentloze cast en duidelijk gemaakt door een regisseur die het ook allemaal niet meer lijkt te weten. Pfff...

avatar van joolstein

joolstein

Uhm...ja het plot...gaat over... buitenaardse "superieure" indringers die planeten klaarmaken om hun gargons -kreeften uit te zetten of iets dergelijks. Wat eigenlijk ook niet uitmaakt, want het is gewoon een aaneenschakeling van pratende en heen-en-weer lopende/rijdende "slechte" alien-mannen. Het begint met een landing van een vliegende schotel. De kap van het schip gaat open, en een man met een motorhelm...euh alien gebruikt zijn blast-o-ray om een ​​ongevaarlijke puppy in een stapel botten te veranderen. Die gemene buitenaardse wezens! Maar Grr...één ruimte-indringer-tiener is 'goed' en wordt verliefd op een plaatselijke deerne en de 'slechte' gaan in een Search-en -Destroy-missie tekeer met een straalpistool. En vergeet de gruwelijke kreeftenschaduw niet! De aarde heeft geen schijn van kans! OK, een strikvraag: er verschijnt een man aan je deur. Hij is vreemd gekleed en praat vreemd. Hij heeft geen geld en geen kleren. Wat is het eerste dat in je opkomt? “zwemafspraakje” Enfin hierna volgt de film één en hetzelfde patroon: 1. Derek en Betty gaan ergens heen. 2. Thor volgt ze maar mist ze net. 3. Thor verandert iemand in een skelet (doe alsof je de metalen verbindingen die het skelet bij elkaar houden niet hebt gezien) 4. En terug naar stap 1. De film is geschreven/geproduceerd/gefilmd/gemonteerd/geregisseerd door Tom Graeff die ook nog de verslaggever in de film speelt. Het liep met hem het niet echt goed af! Hij begon te beweren dat God via hem sprak, probeerde zijn naam legaal te laten veranderen in Jezus Christus II, arrestaties wegens wanordelijk gedrag en een gedwongen ziekenhuisopname volgde, waarna hij niet meer aan de bak kwam als filmmaker en pleegde dan ook zelfmoord in 1970. Toch is dit niet het slechtste wat er ooit is gemaakt, het had zelfs een nog goed idee ook want zagen we die kills niet terug in Mars Attacks! (1996)?