• 9.370.543 stemmen

Geregisseerd door: Duwayne Dunham

Met onder meer: Poppi Monroe, Annie McElwain en Teal Redmann

Gesproken taal: Tsjechisch en Engels

Plot Double Teamed

Twee zussen zijn de sterren van het schoolvolleybalteam. Hun vader ziet hun toekomst al voor zich en besluit dat ze op een grotere school nog meer succes hebben. Deze school ligt echter in een andere buurt, en om daar te mogen komen zullen ze moeten verhuizen. Ze komen ook in aanraking met een andere sport die ze nog beter past, basketbal.

Heather Burge

Game Announcer

Principal

avatar van NoFutureKid

NoFutureKid

Kan er niks aan doen, maar ik heb bij een titel als deze meteen associaties met een HP'tje... En dan heb ik het dus niet over een politiefilm...

avatar van markpennings

markpennings

mikey rourkey speelt ook in deze goede film

avatar van damon

damon

Mickey Rourke speelt in Double Team (1997) met van Damme en niet in deze

avatar van Nassira

Nassira

Leuke film om thuis op een zondagmiddag te bekijken..

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Is deze film ooit uitgezonden op (de toen nog) Fox Kids?

avatar van FlorisV

FlorisV

Leuke titel, deze kun je dus nergens vinden want er komt alleen maar een berg porno in je zoekresultaten....

FlorisV schreef:

Nu te zien op Disney+!

avatar van Shadowed

Shadowed

Beter dan verwacht.

Je zou niet denken dat dit soort films eigenlijk verder komen dan een 1,5*, maar deze film vond ik eigenlijk wat beter dan ik had verwacht. Uiteraard kampt het nog met de problemen die dit soort films wel vaker hebben, maar inhoudelijk oogt het allemaal net wat schattiger dan de gemiddelde sportfilm met tieners.

Dit keer dus een soort indirecte biografiefilm. Waarom zeg ik indirect? Kijk voor de lol eens op de trivia-pagina van IMDb. Klaarblijkelijk is het allemaal een beetje verdraait, maar de kinderen die hiernaar kijken zullen er vast weinig last van hebben. Ik heb me in ieder geval wel weten te vermaken, en veel meer hoef je ook niet te weten over deze twee dames behalve dat ze een behoorlijke lengte hebben.

De sportscenes weten te vermaken en de onderlinge verhoudingen tussen iedereen zijn best leuk. Het acteerwerk is niet briljant, maar ze slagen er wel in om de personages iets interessanter te maken dan normaal. Vooral omdat het niet altijd evenveel wordt ingewreven. Soms zijn gezichtsuitdrukkingen treffend, en deze film weet daar naar mijn eigen optiek wat beter gebruik van te maken.

Verder kent het genoeg schattige momenten en kon ik de finale wel waarderen. Qua narratief zitten er wat rommeligheden in die gebruikelijk zijn zoals personages die na enige tijd zowat vergeten worden, maar verder kijkt het prima weg. Ik betwijfel dat deze film veel aangeklikt zal worden op Disney+, maar ach, ik heb me voor een middagje aardig vermaakt. Niet briljant verder, maar net wat verrassender dan gewoonlijk.