• 9.376.411 stemmen

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Robert De Niro, Wesley Snipes en Benicio Del Toro

Releasedatum: 7 november 1996

Plot The Fan

"All fans have a favorite player. This one has a favorite target."

De beroemde honkbalspeler Bobby Rayburn gaat spelen voor de San Francisco Giants. De geobsedeerde fan Gil Renard, van beroep verkoper van messen, is er erg opgewonden over. Wanneer Rayburn echter zijn slechtste seizoen ooit speelt, probeert Renard alles te doen om hem te helpen. Hierin gaat hij echter érg ver...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van FillumGek

FillumGek

Viel best mee. DeNiro zette een goede rol neer. Voor de rest een standaard thrillertje.

avatar van Film Pegasus

Niet slecht, DeNiro en Snipes acteren best wel goed. En het verhaal is niet super, maar wel goed. Leuke soundtrack trouwens die de film wat ondersteunt.

avatar van Mescaline

Mescaline

Zeker geen verkeerde film had er minder van verwacht!

Snipes en De Niro acteren alle 2 zeer goed(ook alle 2 zeer goede acteurs) en weten echt gevoel in dit verhaal te brengen! knap gedaan en zeker de moeite waard om meerdere keren te bekijken! echte aanrader.

4 sterren.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

aardige film

de verhaal was niet echt interresant naar mijn mening

maar heb toch wel genoten

avatar van finalman

finalman

gaaaaap, flauwe verhaal, schande dat De Niro in zo'n flutfilmpje speelde

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Clueless Dork schreef:

Meer dan de helft van de films waar De Niro in speelt zijn flops.

Dat zeg jij! Daar ben ik het niet mee eens...! Het merendeel van de Niro zijn toch wel goede films(of zijn in ieder geval te doen)! Robert de Niro staat niet voor niets in de top 100 allertijden op de 6e plek gedeeltelijk met Al Pacino! Geweldige acteur...!

avatar van finalman

finalman

HarmJanStegenga schreef:

waar vind je die lijst?

avatar van Glacius

Glacius

Acteerprestaties waren inderdaad niet slecht, maar de rest viel gewoon enorm tegen.. Op papier klinkt het verhaal wel aardig, maar de uitwerking was ronduit saai...

avatar van AGoos

AGoos

ik heb eigenlijk de hele tijd gedacht...: het valt allemaal best mee,,ik vind het eigenlijk wel een leuke film...." ...maar toen brak het laatste half uur aan...en werd het allemaal wat minder.. het begon met dat redde van dat kind...en het ontspoorde helemaal toen hij ineens die scheidsrechter was en zo theateraal werd neer geschoten......

avatar van helleke

helleke

Heel goeie actieprent met prima acteerprestaties van Snipes en De Niro.

Het einde kon inderdaad veel beter worden uitgewerkt maar toch heeft de film me kunnen bekoren.

3 sterren.

avatar van speranza

speranza

Hoe kan een geweldig acteur als Robert de Niro zich lenen voor zo'n niets om het lijf hebbende film?

avatar van Zinema

Naar Snipes begrippen is dit geniaal, maar voor een thriller met DeNiro zakt e.e.a. helaas door de mand. Het verhaal is zeer clichématig en voorspelbaar. Wat de film nogal nekt is het gebrek aan spanning. Gemiddeld filmpje, niets bijzonders maar enigszins onderhoudend.

avatar van 606

aardige cast en robert doet het prima

verders verhaal niet boeiend

2,5 ster

avatar van Carl

Carl

Het plot: Ik heb nu dus al 3 kwartier zitten wachten op ook maar één enkel spannend moment....... Ik stop er nu maar mee.

Het acteren: De Niro was goed. De rest was leuk, maar het hield niet over.

Camerawerk overigens heel goed.

Alleen daarvoor dan als totaal een magere 2.

avatar van Edwin Pindahaai

Edwin Pindahaai

Is het nou Nine Inch Nails die je zo nu en dan tijdens deze film hoort?

AddictedToMovies

Matige film van druktemaker Tony Scott, met een matig verhaal, voor De Niro is dit echt slecht, dit is meer het niveau van Wesley Snipes. De muziek was echt verschrikkelijk! Paste er totaal niet bij.

avatar van Edwin Pindahaai

Edwin Pindahaai

Ik vond Wesley Snipes helemaal niet slecht. Ik vond het prettig om naar hem te kijken. Mensen gaan vaak op naam af. Volgens mij heeft Snipes niet zo'n geweldige naam.

Ook al zagen we hem maar weinig, Benicio del Toro was echt ijzersterk tijdens zijn dying seconds.

avatar van speranza

speranza

AddictedToMovies schreef:

De muziek was echt verschrikkelijk! Paste er totaal niet bij.

Het angstaanjagende gimme shelter van The Rolling Stones sluit perfect aan bij deze ondergewaardeerde film! Robert de Niro laat in deze thriller zien de ongekroonde koning van method acting te zijn.

speranza schreef:

Nou, dat is De Niro zeker, maar dan vind ik deze film er niet uitspringen. Neem bijvoorbeeld Raging Bull, Taxi Driver, Goodfellas. Wat hij er allemaal wel niet voor doet om die rol te zijn is geweldig. Maar dit, nee.

Clueless Dork schreef:

Meer dan de helft van de films waar De Niro in speelt zijn flops.

The Godfather 2, Taxi Driver, Raging Bull, King of Comedy, Deer Hunter, Once Upon A Time in America, The Untouchables, Goodfellas, Casino, Heat?

avatar van ®Tc

®Tc

Misschien hier toch wel een beetje ondergewaardeerd. Was best wel een degenlijke film.

Over de cast moet je niet klagen: Robert De Niro en Wesley Snipes doen het geweldig en ook Del Toro doet het goed. Jammer dat een par bijrollen echt ondermaats waren (zo denk ik aan die radiopresentatrice)

Het grootste probleem is wel dat de grootte spanning uitblijft tot het punt waarin hij de zoon kidnapt. Maar tot dan vond ik het best een vermakelijke film met soms wel een goede joke erin. Een beetje typisch voor Tony Scott toch wel. Misschien mocht het wel iets korter zijn want het ging toch vooral een beetje ten koste van het hoofdverhaal alhoewel ik de randverhalen wel kon waarderen blijkt het achteraf toch het tempo erruit te halen.

Verder is de soundtrack ook in orde, de muziek van The Rolling Stones heel de tijd door, I like

Een beetje twijfelen tussen 3 en 3,5 maar laat ik maar voor het eerste gaan.

***

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Best wel een vermakelijk filmpje van De Niro en Snipes in toen nog zijn A-film jaren. Is niet echt een kogelregende zeer geweldadige actiefilm wat we van Tony Scott gewent zijn. Dit is meer een sportfilm. Al veranderd de Niro uiteindelijk wel in een psychopaat. de Niro vond ik iig wel weer goed spelen maar een hoogvliegertje is The Fan niet van hem. Snipes vond ik ook goed spelen als de oude manier. Voor die tijd is het ook een redelijk duo.

Al met al een vermakelijk tussendoortje.

avatar van The Last

The Last

Dit was de eerste film die in me opkwam toen ik laatst The King of Comedy zag, waarin De Niro ook een fan met een zware obsessie speelt die over lijken gaat om z'n doel te bereiken. Hoewel zeer verschillende films, maar je gaat ze toch onbewust vergelijken.

De Niro zet overigens dubbel maal een fantastische rol neer.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

dit is een van wesley snipes beste acteerprestaties ooit

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Vind dit meer een Drama/Thriller. Goed acteerwerk van zowel DeNiro als Snipes. Het rolletje van Del Toro is zo klein dat je dat bijna niet fout kan doen. Hij is misschien de hele film totaal 5 minuutjes in beeld en sommige mensen hier prijzen hem meteen de hemel in. De film is redelijk onderhoudend maar ook wel wat voorspelbaar. Toch geen slechte film. 3,5*

avatar van Rosicky

Rosicky

Tony Scott en ik konden het toch al niet zo goed met elkaar vinden. The Fan vind ik zo'n beetje z'n slechtste film van allemaal. Zonde van een held als Robert de Niro.

avatar van mrwhite

mrwhite

Rosicky schreef:

onbegrijpelijk dat je zoiets zegt dit is een hele sterke film met een prachtige di niro die na deze film jammer genoeg niet veel meer heeft kunnen overtuigen buiten mss ronin en men of honor.

dit is voor mij één van de betere films van tony scott al moet ik toegeven dat ik wel een sportfilm liefhebber ben.

avatar van Miami Slice

Miami Slice

"It's a magical conjunction!'

Die quote gebruik ik heel m'n leven al sinds ik die in deze film hoorde

avatar van RuStY NaiL

RuStY NaiL

redelijke film,ik vond het wel leuk:zo'n gestoorde fan,'zo'n stalker.

leuk verhaal en Wesley snipes vond ik wel best opvallend goed acteren.