• 9.375.055 stemmen

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Robert De Niro, Wesley Snipes en Benicio Del Toro

Releasedatum: 7 november 1996

Plot The Fan

"All fans have a favorite player. This one has a favorite target."

De beroemde honkbalspeler Bobby Rayburn gaat spelen voor de San Francisco Giants. De geobsedeerde fan Gil Renard, van beroep verkoper van messen, is er erg opgewonden over. Wanneer Rayburn echter zijn slechtste seizoen ooit speelt, probeert Renard alles te doen om hem te helpen. Hierin gaat hij echter érg ver...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jordy

Jordy

Ik vroeg me al af hoe je een interessante film over een ventilator kon maken, maar daar ging hij dus niet over. De goede cast kan het niet helpen dat het maar een erg flauw en standaard thrillertje is. 2 en een halve ster.

avatar van neo

neo

Beetje erg slecht verhaal. De Niro is nog wel redelijk goed, maar ik ben beter van hem gewend.

avatar van jackie

jackie

Viel erg tegen, alleen DeNiro is goed.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Niet echt boeiende film. Zitten paar mooie scenes in, maar daar houdt het ook wel mee op. 2,5 ster.

avatar van Boule

Boule

Vooraf had ik me van deze film heel veel voorgesteld. Op zich is het concept ook gewoon goed -> iemand die zo geobsedeerd wordt van een ander dat hij veranderd in een akelige stalker die zich echt met de prive sfeer van zijn idool gaat bemoeien.

Maar het viel gewoon allemaal zwaar tegen: ik dacht dat Robert de Niro echt een zwaar geflipte psycho zou zijn (zou hij ook met gemak kunnen spelen...zie Cape Fear). Maar hij was eerder een lieve nerd in deze film (zeg maar het tegenovergestelde).

Op een enkele spannende scene na, was het eigenlijk gewoon saai.

Jammer, had veel meer in gezeten.

avatar van raregek

raregek

Al een tijd geleden gezien. Zo slecht vond ik hem nou ook weer niet. Ok, het gegeven van een obsessieve fan is natuurlijk geen toonbeeld van originaliteit, maar ik vond het toch nog aardig uitgewerkt.

Echt spannend wordt het echter niet en daarmee schiet de film voor een groot deel zijn doel voorbij denk ik.

3 sterren vind ik 'em toch wel waard.

avatar van Ericinho

Ericinho

Snipes & De Niro (die ik juist wel goed vond spelen - juist niet de freak, maar net zoals echte stalkers, mensen die op het eerste gezicht aardig overkomen) kunnen de film door het matige plot en de voorspelbare uitwerking niet boven de middelmaat uittillen. Textbook thriller die best onderhoudend is.

avatar van roda

roda

goede onderhoudende thriller.

deniro en snipes acteren beiden prima,de film bevat mooie muziek van o.a the rolling stones.

en ook een goede rol van charles hallahan(coop)bekend van de politieserie Hunter,hallahan overleed in 1997 aan een hartaanval gekregen na een autoongeluk.

3.5 sterren

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Niet al te beste film, verhaal is niet te best. Maar acteer prestaties van De Niro en een bijrol van Del Toro maken boel goed. Een betere film over stalken is het veel sterkere The King of Comedy(ook met De Niro)

Deze film 3 sterren

avatar van WB

WB

Jordy schreef:

Haha...

En de film viel me tegen! Had beter verwacht, meer actie, en veel spannender, maar dat viel tegen...

2,5 sterren...

avatar van Mischa

Mischa

Had het idee dat ik dit verhaal al een paar keer eerder gezien had

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Ik vind dat de film toch goed meevalt,ik heb hem gekocht voor 7 € en ik vind het niet weg gesmeten geld,ik heb wel al betere films gezien maar hij valt goed mee vind ik.De Niro doet natuurlijk veel dat de film wel goed maakt.3.5 sterreb

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Een beetje middelmaat, deze film. Niet echt goed, niet echt slecht. Snipes kan ermee door en DeNiro draait de rol veel te routinematig af. Echt een film voor een regenachtige zomeravond, wanneer er ook al geen voetbal is en je op moviemeter.nl alle films die je ooit hebt gezien al hebt voorzien van een verhaaltje en een stem.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Net weer een keer bekeken. Echt idioot weer van SBS 6 om bij een film die om 22 uur begint er om 22.30 uur weer Hart van Nederland ertussen door te gooien. Robert De Niro vind ik erg goed een psychopaat/stalker/obsessieve fan spelen. Eerst heel aardig overkomen maar op bepaalde antwoorden van Wesley Snipes (dat hij van die fanatieke fans maar losers vind en dat Snipes het honkbal niks meer kon schelen). Voor mij persoonlijk ook wel herkenbaar sommige dingen, mijn familie woont in Los Altos, vlakbij San Francisco. Ben al een paar keer naar de San Francisco Giants wezen kijken, erg mooi stadion tegen de kust aan gelegen. Je hebt op uitzicht op zee. Oja Benicio Del Toro speelde wel een erg stereotype Latino maar hij deed het wel lekker over the top. Ik geef de film 3 sterren. "A little thank you would be nice"

avatar van V

V

mazdalfa schreef:

DeNiro draait de rol veel te routinematig af.

Dat je het geen briljante film vindt, prima. Maar De Niro betichten van routinematig acteerwerk gaat echt te ver. Klinkklare nonsens!! De man zet op perfecte wijze een gefrustreerde, obsessieve man neer. Het psychotische druipt van hem af, heerlijk. Noem één acteur die dit beter had kunnen doen?

Stom, ik en mijn retorische vragen, die is er natuurlijk niet!!

avatar van Nieke

Nieke

Hij is al 'n beetje oud, maar dat doet niets af aan zijn kwaliteit. Altijd al een leuke/goede film gevonden.

Het fan zijn loopt soms verder...

3*, voor verhoging vatbaar na nogmaals kijken.

avatar van mikoz

mikoz

Niet echt een goede film.

Veel onnodige acties die erg flauw waren.

2.5

avatar van Reinbo

De Niro is erg vervelend in deze domme film 1*

avatar van Purmerend

Purmerend

Al vaker gezien en verveeld geen moment. En wat blijven die Hummer's mooie auto's! 3,0*

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Deze film verdient zeker een beoordeling tussen de 3,5 en 4,5.

Erg mooie scenes van De Niro, die je in het begin van de film nog ziet als een man naar je hart, maar later in de film als een van je ergste vijanden.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Aardige film. Benicio schittert als altijd, De Niro heb ik wel eens beter gezien, Snipes speelt zoals ie eigenlijk altijd speelt. Leuke bijrol van Ellen Barkin.

3 sterren (vooral vanwege Benicio )

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

De Niro heeft wel eens in betere films gespeeld.

avatar van BOND31

BOND31

Robert de Niro helpt met zijn zoveelste psychopatenrol dit standaard thrillerwerk nog een eind omhoog te trekken, want een echt bijzondere of spannende film is het niet geworden. Voor een thriller met zo'n topregisseur en zo'n topacteur hadden we wel iets beters verwacht. Een 3.

avatar van V

V

Herzien gisteravond en het blijft fascinerend om te zien hoe De Niro een film kan dragen. Gil Renard (Robert De Niro) is een groot fan van de Giants (hij heeft zelfs een horloge van het team) en is zacht gezegd bijzonder in zijn nopjes als sterspeler Bobby Rayburn (Wesley Snipes) de Giants komt versterken.

Renard is al van kinds af aan een groot honkballiefhebber en behoorlijk fanatiek. Op zijn zoontje probeert hij zijn liefde over te brengen, soms op wel erg onorthodoxe wijze. In het stadion op 'opening day' laat hij al zijn niet altijd even sociaal te zijn en ook tamelijk agressief.

Als het maar niet wil lukken met superaankoop Rayburn (40 miljoen dollar gekost, maar raakt geen bal) neemt messenverkoper Renard een besluit. Hij zal al het mogelijke doen om Bobby (wiens carrière hij al jaren op de voet volgt) te helpen zijn oude vorm te herwinnen.

The Fan is een sterke film over een extreem geobsedeerde fan die alles doet om zijn doel te bereiken met een fantastische climax. Het laatste shot van een foto van een 12-jarige Renard op de schouders van zijn teamgenootjes is prachtig. De Niro speelt, zoals (bijna) altijd, geweldig. Zijn blikveranderingen (scène bij het strandhuis van Snipes als Snipes niet wil toegeven blij te zijn met de dood van Primo), fanatisme, gekraak van de nek (telkens als hij pissed wordt), uitbarstingen, heerlijk.

Natuurlijk heeft deze film zijn mindere momenten. Het verhaal was niet altijd even sterk, maar vooral de soundtrack was vrij matig en de muziek tijdens emotionele scènes behoorlijk overdone. De twee nummers van The Rolling Stones waren daarentegen wel een lichtpuntje, vooral door bijgaande anekdotes van Renard.

Maar het positieve overheerst toch. Als iemand anders de rol van Renard had gespeeld was ik denk ik niet verder dan 3* gekomen. Nu verhoog ik van 3,5 naar 4*.

avatar van daintje

daintje

Net weer gekeken op tv en ondanks dat ik hem al vaker had gezien verveelde die geen moment.

Goed acteerwerk van De Niro en Benecio.

Trouwens iemand een idee hoe dat nummer heet in de laatste scene? (ik heb al gezocht op verschillende fora maar nog niks gevonden sofar)

Edit: weet het al: Terence Trent D'Arby - Letting Go nu no zien te vinden ergens

avatar van mikey

mikey

Hectische thriller met absurd veel cameramoves. DeNiro en SniPes ploeterden zich voort in deze draaikolk maar Tony geeft ze geen kans. Misschien leuk voor de fans van simpele scripts: 1*

avatar van Waku

Waku

Mede dankzij een geweldige de Niro een thriller die het gemiddelde niveau ontstijgt.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Bovengemiddelde thriller met sterk acteerwerk van zowel Sniper als De Niro. Mooie muziek , sterk dramagevoel en aardige ontknoping.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

oow waarom kwam ik eerst niet op de naam.. deze film is echt een top-film, gewoon grote sterren in een film.. verhaal was top er werd goed geacteerd, gewoon een superfilm. ik geef een verdiende 3½*

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Best nog wel een goede film voor mijn gevoel en deze 2 talenten spelen aardig mee in de film. Erg zielig voor snipes en de drama wordt goed in beeld gebracht.

Alleen wat een slorige film he niet erg original en er kon noch wel een soort van 2e verhaal om de film heen mischien had dat iets meer geholpen om de film wat spannender te maken en moeilijker.

al met al 3,0*