• 9.373.864 stemmen

De Kleine Blonde Dood (1993)

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Jean van de Velde

Met onder meer: Antonie Kamerling, Olivier Tuinier en Loes Wouterson

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 maart 1993

Plot De Kleine Blonde Dood

De dichter Valentijn komt weer in contact met zijn vroegere juf Mieke. Ze krijgen een kortstondige relatie en later blijkt Mieke zwanger te zijn. Valentijn heeft geen zin om zijn verantwoordelijkheid te nemen en laat haar in de steek. Maar als hij later zijn zoon leert kennen ontwikkelt zich toch een band tussen de twee.

avatar van Blindfold

Blindfold

Dit vind ik nou wel een goede nederlandse film.

avatar van FisherKing

FisherKing

je voelt dat de bladeren der tekst worden doorgeslagen.

Van het boek !

avatar van hugohei

hugohei

Doorgeslagen ? Doodgeslagen ? Welke bladeren ?

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

huilen!!!

avatar van martinbroertjes

martinbroertjes

Goede film. Best aangrijpend.

Na Soldaat van Oranje de beste Nederlandse film. 4.5*

avatar van Diesel

Diesel

Het boek is in ieder geval geweldig. Binnekort de verfilming ook maar is zien.

Quido

De film is ook geweldig! Echt, ik vind het na soldaat van oranje De beste Nederlandse film. Heb je de film al op videoband ofzo, want het kan een probleem zijn om hem te bestellen.

Quido

Ik heb net het boek gelezen en het valt me op dat in het boek veel meer over de vader van valentijn (in boek Boudewijn) wordt verteld. Maar dat maakt de film er niet minder om. Ik vond de film net zoals het boek gewoon superleuk/geweldig!

avatar van Diesel

Diesel

Videotheek

Quido

Wij hebben niet zo'n uitgebreide videotheek!

Quido

Donderdag 26 juni, 23.00 uur Nederland 2 op tv!

avatar van Yak

Yak

Leg de zakdoek maar vast klaar.

Quido

Allemaal kijken!!! en ik raad je aan zeker te kijken als je hem nog niet gezien.

avatar van Wouter

Geen onaardige film. Haalt het niet bij zijn grote voorbeeld Turks Fruit, maar met name door Olivier Tuinier goed te pruimen.

Quido

Wouter vat het niet verkeerd op, maar ik vind deze vergelijking nog steeds de grootste onzin. Wat moet je dan wel niet van al die oorlogsfilms zeggen? En je beoordeelt een film toch niet ter vergelijking met een andere? Als het nou een remake was... maar dit is toch heel iets anders!

Quido schreef:

Ik heb de overeenkomsten wel eens aangewezen. Wist je dat Houwer tijdens de montage de muziek van Turks Fruit er onder gesneden had zitten?

Quido

Idd, de overeenkomsten kan ik me nog herrineren, maar dan nog. En hoe bedoel je dat eigenlijk van die muziek?

Quido schreef:

Producent Houwer wilde nogal graag een tweede Turks Fruit maken en legde tijdens de montage de muziek van Turks Fruit tegen de film. Dat vond ie werken dus vroeg hij opnieuw Toots om ongeveer hetzelfde te doen.

avatar van Wouter

Nogmaals, ik vind de film behoorlijk gelukt, hoor.

avatar van Macmanus

Macmanus

Wouter schreef:

Geen onaardige film.

Dat hadden we begrepen.

Destijds 339.674 bezoekers, waaronder ondergetekende.

Quido

Ja, smaken verschillen, maar ik vind dat de film hier ondergewaardeerd wordt. Het enige minpuntje van de film is het soms matige acteren van Loes Wouterson.

kappeuter schreef:

Destijds 339.674 bezoekers, waaronder ondergetekende.

En ik.

avatar van U-96

U-96

• 2066 stemmen

Ik heb hem een keer op school bij Nederlands gekeken. Het heeft teveel weg van een Nederlandse soapserie. Verder niets bijzonders.**

U-96 schreef:

Het heeft teveel weg van een Nederlandse soapserie.

Yeah right.

Quido

Mag ik ook lachen!? Ik zou hem vanavond nog maar eens herzien als ik jou was.

avatar van Ramon K

Ramon K

Een gemiddelde 'Goede Tijden Slechte Tijden'-aflevering, met een mager plot, geen drama, geen sentiment(of iig niet-gelukt sentiment) en matige acteerprestaties(wat acteerde die moeder sleeeeeeecht). Olivier Tuinier als innemend menneke redt de film van de totale ondergang.....1,5 sterren

Ik moet me helaas bij jou aansluiten Ramon. 9 jaar geleden vond ik het nog een goede film...

De subtiliteit is ver te zoeken in deze film en er zitten veel onlogische scenes in.

Loes Wouterson acteert inderdaad erg slecht. Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik houd het hier maar bij.

Ook ik moet me hierbij aansluiten