• 9.373.837 stemmen

Met onder meer: Josse De Pauw, Eva van der Gucht en Thekla Reuten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 2 november 2000

Plot Iedereen Beroemd!

De 17-jarige Marva doet regelmatig mee aan zang-wedstrijden, maar verliest altijd. Ondanks dat blijft haar vader dromen over een zangcarriére voor haar. Als hij een tijdje geen werk heeft verzint hij een plan om haar carriére te lanceren en om z'n geldproblemen op te lossen: hij kidnapt de succesvolste zangeres van het land.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van kbautr

kbautr

Behoorlijk onderhoudende film, met leuke scene's. De muziek in de film is leuk, vooral het thema blijft goed hangen. Het verhaaltje heeft wat leuke wendingen maar is af en toe ook wat voorspelbaar. Daarnaast wordt er behoorlijk geacteerd, en ziet alles er verzorgd uit. Het meisje dat de hoofdrol heeft speelt prachtig ingetogen, en heeft (als ze zelf tenminste zingt) een prachtige stem. Of ze is een kei in playbacken. Zeker een aanrader, als je niet het doorsneewerk wilt zien. Want ze weten het mooi binnen een acceptabele 90 minuten te houden, en de film wordt niet klef of overdreven kunstzinnig.

Leuk werkje van onze zuiderburen. Aanradertje

Groet Bart

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Een film die je best een keer bekijkt en dan niet meer, (alleé zo was het bij mij toch) toen ik hem voor de 2de keer zag was hij zo vervelend en de eerste keer vond ik hem best wel geslaagd. Maar geen 2 keer.

avatar van Eva

Eva

Simpel, doch vermakelijk.

avatar van The Flying Duck

The Flying Duck

mooie film, mooi acteerwerk, mooi verhaal, maar soms toch iets te saai.

Alles is mooi in beeld gebracht

avatar van gotti

Goeie film. Sterk acteerwerk en een leuk verhaal. 4*

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Puur leedvermaak. Prachtig in beeld gebracht. Victor LÖw rouleert, altijd, zelfs in België.

avatar van Armin

Armin

Inderdaad een leuke Nederlandse co-productie.

Ik wordt zo langzamerhand een echte Löw fan.

***

avatar van Yak

Yak

Inderdaad een leuke Nederlandse co-productie.

Ik wordt zo langzamerhand een echte Low fan.

***

Je bedoelt zeker Löw? Want ik raad ook iedereen aan om terstond fan te worden van de fantastische band Low (nieuwe cd 'Trust' is net een paar dagen uit in Nederland).

avatar van ichi

ichi

oeehhh, jij hebt de nieuwe van Low al gehoord, Things we lost... was erg mooi. Damn bestaat er ook een muziekmeter.nl? De film was OK, best wel grappig en charmant, beetje lang allemaal.

avatar van Yak

Yak

'Things we lost in the fire' reken ik tot de mooiste platen aller tijden. Koopt hem allemaal (op lp natuurlijk)!

avatar van sydney

sydney

Het einde was natuurlijk verschrikkelijk met die klappende politie-agenten

Al met al wel een aardige film. 3.5*

avatar van Armin

Armin

Net weer gezien en ik vond hem opnieuw erg vermakelijk. Echt een feel-good "filmpje". Verhoogd naar ***1/2.

avatar van FisherKing

FisherKing

Geweldige muziek van Raymond van het Groenewoud, en een heerlijke parodie op idols, soundmixshow en anderen. Helaas dat Löw af en toe teveel schmiert; staat de uiterst mooie rol van Josse de Pauw tegenover. 4*

avatar van Violet-Oi!

Violet-Oi!

leuke film!

erg leuk om gewoon een keer op tv te zien zoals gister avond. En inderdaad precies op het goede moment samen met idols.

Liedje was erg lief, erg grappige film!

avatar van Violet-Oi!

Violet-Oi!

ojah en ze zingt het echt geloof ik!

zag bij de aftiteling: eva van gucht

avatar van gotti

Klopt. Ik las in de tv gids dat ze in het echt heel mooi kan zingen.

avatar van Wouter

gotti schreef:

Klopt. Ik las in de tv gids dat ze in het echt heel mooi kan zingen.

Klopt.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ze zingt erg indrukwekkend..

En ik vind de film vrij ondergewaardeerd hier.

De parodie die Deruddere hier voorschoteld is erg mooi.. en zoals al eerder vermeld is Josse de Pauw erg indrukwekkend.... (Oscarwaardige rol)

avatar van wackyboy

wackyboy

Inderdaad een leuke film, maar ook niet meer dan dat. Was deze film niet genomineerd voor een oscar? Dat vind ik dan weer wat overdreven.

Josse de Pauw inderdaad erg goed. Victor Low niet, op een bepaalde manier heb ik het idee dat hij een beetje aan overacting doet in dit soort rollen; hij doet een beetje een "snuf en snuitje"- achtige boef (voor diegenen die zich Pipo de Clown nog kunnen herinneren)

avatar van Daangerous

Daangerous

wackyboy schreef:

heb je idd wel gelijk in. Löw speelt vind ik vaak leuke rollen om naar te kijken, maar als je erover nadenkt, valt de kwaliteit eigenlijk wel mee. Een paar jaar geleden was ik echt helemaal into Victor Löw. Daardoor kwam ik weer in aanraking met acteurs die eigenlijk veel beter zijn. Dan zie je hoe eenzijdig hij eigenlijk is. Het heeft me niet btw niet veel slechts gedaan: ik ga nu naar de Toneelacademie in Maastricht, en hij zit zelfs in Kees & Co... I rest my case.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Vlotte, sympatieke en door-en-door Vlaamse komedie, met een erg leuke rol voor Josse de Pauw.

3.5 sterren.

avatar van mikey

mikey

Heel fijn filmpje.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Heel goeie muziek vooral vind ik.

avatar van xangadix

xangadix

Lucky Manueloooo!!!

avatar van donnie darko

donnie darko

ik vraag mij af, is victor Low familie van ernst low

ik ben namelijk van belgie en ik weet dat eigenlijk niet

avatar van speedy23

speedy23

Ik ben ook uit België, en ik weet het wel.

De singer/songwriter/acteur Ernst Löw werd geboren in Hilversum op 5 september 1964. Hij komt uit een artistieke familie, zijn vader is regisseur, zijn moeder is actrice en cabaretière en zijn broer is de, vooral in Nederland bekende, acteur Victor Löw.

Bron: showbizzsite.be

avatar van seth gecko

seth gecko

ietwat simpel maar erg sympathiek filmpje die een leuk verhaaltje bied (de soundmixscenes zijn grappig,vooral die queenkerel)

de grote troef van de film is echter Josse Depauw die met zijn rol van Jean een aandoenlijke personage neerzet waar je enkel sympathie voor kan voelen (ook werner desmedt doet het voortreffelijk op dat vlak)

de film mond uit in een melige finale die zo aanstekelijk gebracht wordt dat je al een grote zuurpruim moet zijn om niet een klein beetje gepakt te worden erdoor.

nog eeen pluim voor de songs van Raymond van het groenewoud,het nederlandse schlagergenre is verre van mijn ding maar in de context van de film werken de nummers wonderwel

en ook voor Teklah Reuten die bij mijn vader de gevleugelde woorden "jawadde das schoon gerief" wist te ontlokken.

voor 1 keer ben ik het met hem eens

3***

avatar van donnie darko

donnie darko

ichi schreef:

tuurlijk bestaat er een muziekmeter.nl

Hierzo http://www.musicmeter.nl

Toen nog niet.