• 9.371.774 stemmen

Armitage III: Poly Matrix (1996)

Animatie / Actie | 90 minuten

Genre: Animatie / Actie

Oorsprong: Japan / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Takuya Sato

Met onder meer: Elizabeth Berkley en Kiefer Sutherland

Gesproken taal: Italiaans en Japans

Plot Armitage III: Poly Matrix

Politieman Ross Sylibus wordt naar een kolonie op Mars gestuurd om uit te zoeken waarom vrouwen worden vermoord door een psychopaat genaamd D'Anclaude. Hierbij wordt hij bijgestaan door Naomi Armitage die meer van de slachtoffers schijnt te weten.

Ross Sylibus (stemrol)

Naomi Armitage (stemrol)

avatar van Dopke

Dopke

Ik vond deze film echt geen reet aan. Wellicht omdat de Armitage serie mij onbekend is, of vanwege de crappy dub-versie die ik gezien heb, maar ook grafisch gezien onder de maat. Genoeg leukere animefilms.

avatar van Dopke

Dopke

Knipper even met je ogen en je bent bijna tien jaar verder

Ik weet niet of mijn smaak is veranderd, of dat ik de animatiestijl van de jaren ’90 anime nu veel meer kan waarderen, of dat mijn liefde voor cyberpunkachtige anime en films sterk is gegroeid, maar ik denk dat ik mijn vorige comment moet herzien. Zojuist de vierdelige OVA gekeken en die was meer dan uitstekend, waarbij de balans tussen ‘ghost in the machine’ thema’s en actie wel meer neigt naar ‘simpel’ vermaak.

Ghost in the Shell is wat dat betreft in alle opzichten meer volwassen (en terecht uitgegroeid tot de klassieker die het nu is), maar voel je een leegte die opgevuld moet worden door een tijdelijke snack, dan misstaat de Armitage reeks niet. Al zou ik wel voor de OVA gaan, en niet deze film die daar een verknipte en verkorte versie van is, en als ik mijn vorige comment zo lees ook nog eens gedubbed.