Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Genre: Romantiek / Sciencefiction
Geregisseerd door: Michel Gondry
Met onder meer: Jim Carrey, Kate Winslet en Kirsten Dunst
8,3 (1.171.183)
Releasedatum: 16 september 2004
Bekijk via MUBI
Te zien in 2 bioscopen
Plot Eternal Sunshine of the Spotless Mind
"You can erase someone from your mind. Getting them out of your heart is another story."
Joel (Jim Carrey) is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak (Tom Wilkinson), om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces, dat zich diep in zijn hersenen voltrekt, tegen te gaan. Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd wil krijgen.
- Trailer (YouTube)
- Eternal Sunshine of the Spotless Mind (MusicMeter)
- Kijk op MUBI
Rob
Hollis
Frank
singularis
Ik heb een artikel gevonden waarin Michel Gondry (regisseur van ESOTSM) niet tevreden was met de manier hoe de film werd geadverteerd.
"I am very upset by the way they have advertised it. It's funny that I have done adverts for brands like Levis for years, but then when it comes to my own movies, I have no control over how they are marketed. You have to reflect the reality of your product. They are selling Eternal Sunshine as a romantic comedy and it isn't. The image of Jim Carrey on the poster hasn't been taken from the film. They wouldn't let me shoot the photo of him, because they wanted him to look happy and be smiling on the poster. I just feel that the poster makes it look like a happy comedy when it is actually much more than that."
Hier is de link:
Voor België :
Eternal Sunshine of the Spotless Mind is van de releaselijst gehaald en verschoven naar 3 November '04.
jassonn
Niet dat ik in België woon maar voor wanneer stond hij gepland dan,hetzelfde als NL?
Bloompje
he, ik wist zelf niet eens dat er al een datum was voor Belgie (toch niet op cinebel.be). Gelukkig is er NL nog, maar dat is ook wachten tot september, grrr. Waarom laten ze altijd de geniale films te lang liggen?
Esteban
Normaal gezien dezelfde datum als NL. Of de release voor Nederland is gewijzigd, weet ik niet.
jassonn
Ik zag dat hij in de Uk al draait,snap niet waarom er dan zo'n groot tijdsversvhil tussen moet zitten.Normaal is dat toch maar enkele weken?
Bloompje
ja idd. GB loopt soms zelf achter op Be en Nl. Zie Donnie Darko, die kwam er pas een jaar later uit.
Devastation HCT
Pas in september in Nederland, hè? Als de dvd eerder uitkomt, bestel ik die (import) dan dat ik nog langer wacht om hem in de bioscoop te zien. Ik heb een groot respect voor Charlie Kaufman (being john malkovic, adaptation) en ik hoop dat deze minstens even goed is als zijn andere films.
Bloompje
Pas in september in Nederland, hè? .
Veeel te laat!.
magnolia_
Kan er iemand me zeggen wat de titel is van het liedje dat gebruikt wordt in de trailer ?
Bloompje
Ha, leuk nr he. Voor een keer staat een nr op de soundtrack dat ook in de trailer voor een film wordt gebruikt. De groep is ELO met Mr Blue Sky.
Bloompje
ik ben daar heel zeker van. spijtig dat we zo lang moeten wachten om de beste film van 2004 te zien.
Bloompje
Ik ga de film vanavond eindelijk zien. verwacht een lumineuze recensie vanavond laat.
grappig dat de film nog niet eens uit is en al op 29 staat in de tip 250
Bloompje
wow, wat een geniale film. ik blijf bij mijn 5 sterren. tis moeilijk te omschrijven maar tis geweldig. Jim carrey en Kate winslet zijn fantastisch, alsook de rest van de cast. Beck met everybody's gotta learn sometime komt iedere keer terug. Michel Gondry heeft er een fantastische puzzel van gemaakt. lang leve charlie kaufman.
eerdekes

Ik woon toch aan de grens van nederland dus No problem
grappig dat de film nog niet eens uit is en al op 29 staat in de tip 250
Op IMDB staat deze al op nr.45 in de top 250 :O
eerdekes
We gaan met alle moviemeter leden naar de Verenigde Staten ( als hij daar nog draait ...
:d :d
dttom
hmm al meer dan 4 maanden geleden gezien, vergeten te stemmen. 4,5 *

'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' van Michel Gondry wordt vanavond uitgezonden op televisie

'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' gaat Netflix verlaten: 'Er is eigenlijk geen kritiek te bedenken'

Geroemde Michel Gondry-film 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' binnenkort weer te streamen

'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' van Michel Gondry vanavond op Paramount Network

O.J.: Made in America
Documentaire / Biografie, 2016