• 8.896.864 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alan Parker

Met onder meer: Scott Baio, Florrie Dugger en Jodie Foster

Plot Bugsy Malone

"Every year brings a great movie. Every decade a great movie musical!"

New York, 1929. Wanneer Fat Sam (Cassisi) schaakmat gezet wordt door de rivaliserende bende van Dandy Dan (Lev) zint hij op wraak. Hij strikt de pientere Bugsy Malone (Baio) als chauffeur en handlanger. Een gangsterfilm waarin alle gangsters kinderen zijn. Zo komt er slagroom uit hun geweren in plaats van kogels en rijden ze in auto's die er heel echt uit zien, maar worden aangestuurd door trappers. .

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Dit is toch zooo'n leuke film! Ik vind eigenlijk dat iedereen deze moet zien. Zo!

avatar van vic

vic

dit is echt een leuke film

avatar van dttom

dttom

Wel leuk.

avatar van Jos2

Jos2

Best leuk, ja.

avatar van FisherKing

FisherKing

Destijds groot succes. Inderdaad vermakelijke film. Met Jodie Foster als groen blaadje !!

avatar van Justice4All

Justice4All

Mafiafilm in een kinderjasje. Leuk en origineel bedacht.

avatar van T.O.

T.O.

Scott Baio speelde later Chachi in de serie Happy Days

avatar van charles

charles

hele leuke muziek ook..tzit al een paar dagen in men hoofd....'tomorrowww...''

avatar van gotti

Vermakelijk & vooral erg lollig.

avatar van neo

neo

Deze kinderversie van het misdaadverhaal over Bugsy Malone begint leuk. De acteurs doen het goed, het ziet er verzorgd uit, en zorgde wel voor een constante glimlach. Maar toen begon men steeds vaker te zingen en was het ook niet meer zo leuk als in het begin. 2 sterren

avatar van hannes64

hannes64

Heb deze nog in den haag gezien...heel , heel erg lang geleden.

Was toen ook al een beetje gek op Foster...volgens mij heette ze in de film Tallulah.

Is nu ook verkrijgbaar op dvd.

Vond en vind em nog steeds vermakelijk.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ben na het horen van een liedje (oorspronkelijk uit deze film) uit die GTA Cola reclame wel benieuwd!

avatar van Wes18

Wes18

originele film. ik hou wel van de films met de jonge Jodie Foster. alleen die liedjes, ze zitten elke dag weer in mijn hoofd.

maar vermakelijke film!

avatar van Veruca

Veruca

Ik zou meedoen aan de musical, maar nu doe ik Hairspray, omdat ik naar een andere groep ging..

Rare, maar leuke film.

avatar van hannes64

hannes64

Jeugdsentiment ten top.

Weer even gezien.....maar is nog steeds leuk.

Vooral die "gangsters" die niet met kogels maar met slagroom schieten.....

Jodie Foster was inderdaad een knappe meid.

En het donkere jongetje met de zwabber ,die zo`n zware stem had bij het zingen.....alleraardigst.

avatar van FILM!BOY!

FILM!BOY!

Leuk en orgineel idee, maar de uitwerking is langdradig en de film word langzamerhand steeds saaier. 3,0 op het randje.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van scorsese

Goeie film waarin twee rivaliserende bendes het aan de stok krijgen met elkaar in het New York van eind jaren '20. Een volwassen verhaal, personages, omgeving en kostuums. Echter bestaat de cast louter uit kinderen. En dit ziet er geinig uit en origineel is het zeker. Het helpt in dat opzicht dan ook dat de kindacteurs het serieus brengen. Bij de liedjes werkt het helaas minder goed. De zangstemmen komen duidelijk niet overeen. Toch wel een bijzonder regiedebuut van Alan Parker.