• 9.376.839 stemmen

Met onder meer: Helen Mirren, Julie Walters en Annette Crosbie

Releasedatum: 8 januari 2004

• meJane Bekijk via meJane

Plot Calendar Girls

"Some ladies will do anything for a good cause."

Een groepje vrouwen van middelbare leeftijd wil iets nuttigs doen voor het Britse kankerfonds. Bij wijze van ludieke actie besluiten ze te poseren voor een pin-up kalender... in hun blootje! Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Freud

Freud

Grappige film met een tenenkrullend ergerlijke moralistische ondertoon. Visueel lijkt hij erg op een afgelikte kalenderfoto, maar dat zal wel de bedoeling geweest zijn. Wel leuke personages, goed geacteerd, en soms ook erg aanstekelijk-grappig.

Ik ergerde mij wel enorm aan al die oudere vrouwen in de cinema die kirrend en onderling fluisterend de gebeurtenissen tijdens de film waren aan het becommentarieren , maar misschien worden die speciaal daarvoor ingehuurd of zo, ik weet het niet.

avatar van timburton

timburton

Opvallend veel slechte reacties over deze film. Het stuk in de film over Hollywood interesseerde me niet zo, maar alles daarvoor vond ik ontzettend vermakelijk. De dames acteerde goed, en nergens werd het te cliché. Afentoe wat onduidelijk, maar de film is precies waargebeurd, dus onrealistisch kan het niemand het vinden.

avatar van scorsese

Leuke film over een aantal dames van middelbare leeftijd die uit de kleren gaan voor een naakt-kalender. Gebasseerd op een waargebeurd verhaal en misschien daarom nogal braaf. Maar dat maakt deze film niet minder leuk. Een goeie cast, waarbij Hellen Mirren het voortouw neemt. Een soort vrouwelijke versie van 'The Full Monty',

avatar van Musicer

Musicer

Een beetje verrast door de lage score hier. Een hartverwarmende film, inderdaad geen hoogvlieger, maar toch correct op alle vlakken.

De setting op zich (een klein Brits dorpje) is een iets anders, en de vrouwen zijn geweldig in hun rollen. Helen Mirren natuurlijk, maar Julie Walters is toch perfect voor deze rol en pijnlijk als je bedenkt hoe weinig materiaal deze goede actrice kreeg in de Potter-saga.

avatar van BBarbie

BBarbie

Musicer schreef:

Een beetje verrast door de lage score hier. 4*

Ja, daar snap ik ook niks van.

"You're nude in The Daily Telegraph, dear. Can you pass the bacon?"

Heerlijke komedie met humor, waarop de Britten het patent lijken te hebben. De film gaat hilarisch van start, maar naar het einde toe raakt de fut er een beetje uit. Hoewel op feiten gebaseerd past met name de trip naar Amerika niet echt in het verhaal. Zonde.

Helen Mirren en vooral Julie Walters zijn steengoed.

De film is in ieder geval een stuk vermakelijker dan de platvloerse Hollywood-komedies, die met hun onderbroekenlol tot mijn verbazing in MM vaak hoog scoren.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het een heerlijke, lieve, aandoenelijke en gewoon leuke film. Men vergelijkt deze film met "The Full Monty" maar eigenlijk vind ik dit verhaal veel leuker. Misschien zit er niet al te veel spanning in of is het hoogstaand drama maar ik heb er wel heel erg van genoten.

Ten eerste is het gewoon een heel leuk verhaal waarin heel veel leuke personage's zitten. Het was zo leuk om te zien hoe de meeste dames schoorvoetend en soms zelfs vol schaamte aan het project beginnen maar zodra blijkt dat de kalender een succes is komen ze helemaal uit hun schulp.

Ik vond de beelden tussendoor van Yorkshire ook prachtig en hebben zeker bijgedragen aan de mooie vormgeving. Eigenlijk had ik het niet verwacht maar ik ben zeker positief verrast door deze film.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens meegepikt via tv en 'k heb me er wel goed mee vermaakt. Niet super grappig, maar 'k heb toch een aantal keren moeten lachen, maar er is ook ruimte voor wat drama.

De cast deed het ook prima en verder zag het er goed uit.

'k vond het een vermakelijke film die de moeite waard is om te bekijken.

avatar van Movsin

Movsin

En door het prachtig acteerwerk én door de scherpe, grappige dialogen en gezegden, groeit deze "Calendar Girls" uit tot een zeer gesmaakte drama-komedie. Naar het einde toe wordt het wel wat minder spitsvondig maar dat doet zeker het spetterend eerste uur niet vergeten.

Helen Mirren, die ondertussen nog meer in de picture is gekomen, toont welke veelzijdige actrice ze is.

avatar van blurp194

blurp194

Aan cliches geen gebrek en het is allemaal net een tikje te braaf en te flauw. Dat het toch nog verteerbaar blijft - op het randje - is eigenlijk volledig aan Helen Mirren te danken, die weer eens een mooie rol neerzet. Verder zit er wat te weinig van de stereotype Engelse kwaliteit in de film, en wat teveel van de Amerikaanse. Ook leuk, maar het past hier niet.